Зодиакалните знаци и хороскопите са свързани с толкова много неща. Не само слънчевият знак определя вашата личност, но и Луната, Асцендентът и разположението на всички планети. Всяка планета управлява даден зодиакален знак и има астрологично определение, което помага при тълкуването на наталната карта. Всички тези неща се обединяват, за да съставят всяка част от вашия хороскоп и личност. Именно те ви правят... вас!

В астрологията има 8 различни управляващи планети (в астрологията Слънцето замества Земята). Подредбата им от най-близката до Слънцето (която е първата планета) до най-малката е следната: Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун.

Марс

Управлява: Овен

Представлява: Стремеж, конкуренция, страст

В днешно време това изглежда като доста очевидна комбинация. Марс е управител на Овен. Овенът е подобен на гръцкия бог на войната Арес. Марс е отговорен за инстинктивните ви реакции, така че след като познавате своя марсов знак, можете да разберете по-добре нивото си на стремеж и действие.

Енергията на Марс е огнена и шумна и има склонност да разпалва много дискусии и дебати. Овните са известни с това, че са упорити и не отстъпват от борбата. Важно е да разберете гледната точка на Овена, за да не го накарате да бъде твърде упорит, а това ще е моментът, когато енергията на Марс ще започне да взема малко повече връх. В случая със Скорпиона те могат да станат много ревниви, което се съгласува с настъпателната енергия на Марс и неговите изблици на ревност.

Венера

Управлява: Телец и Везни

Представлява: Връзки, любов, привличане

Венера е римското име на гръцката богиня Афродита. Това прави Телеца чувствен и женствен знак, въпреки че е символизиран от бика. Той се свързва с прераждането и осъществяването. Това обяснява значението на докосването и чувствеността в знака. Знакът ви с Венера ви дава представа за вашите желания и ценности, както и за способността ви да давате и получавате любов и привързаност. Като се има предвид склонността на Венера да се насочва към романтиката и любовта, това много добре пасва на Везни. Те са склонни да се страхуват да останат сами и определено можете да ги смятате за серийни свалячи.Те винаги ще бъдат във връзка и ценят любовта, комфорта и доверието над всичко останало. Церера е римското име на гръцката богиня Деметра и двете са богини на плодородието, фокусирани върху природата и реколтата.

Меркурий

Управлява: Близнаци и Дева

Представлява: Комуникация, разбиране, учене

Меркурий е римското име на гръцкия бог Хермес, който е управител на Близнаци, като и двамата са били пратеници на боговете. Меркурий е управляващата планета за Близнаци, което обяснява общителния им характер. Това се дължи и на интелекта им. За Меркурий винаги се е знаело, че се намира в два различни свята, тъй като той може да бъде в подземния и във физическия свят. Това обяснява интелигентния и остроумен ум на Близнаците.

Меркурий и Хирон са управителите на Дева. Той е бил учител на много от най-великите войни в гръцката митология, а също така се оказва и кентавър. И Меркурий, и Хирон влияят върху склонността на Девата да се стреми към логика и прагматизъм. Хирон е бил методичен в начина, по който е обучавал героите, а това е подобно на методологията и вниманието към детайлите на Девата. Знакът на Меркурий е свързан със стила ви на общуване и начина, по който работи умът ви. Вашият знак на Меркурий влияе върху начина, по който сте в състояние да се изразявате и казва много за начина ви на общуване и за вида на нещата, които ви интересуват.

Луна

Управлява: Рак

Представлява: Емоции, чувства, интуиция

Луната управлява океаните и вълните и е управител на Рака. Това е странно перфектно съчетание за него. Луната се свързва с женствеността и тясната връзка с емоциите. Раците са един от най-емоционалните и емпатични знаци в зодиака, редом с Рибите. Те могат да усещат емоциите на другите хора и да реагират по допълващ начин, което съответства на въздействието на Луната върху океана. Вашият лунен знак е свързан с емоциите ви и влияе на начина, по който се чувствате, и на това как се справяте с преживяванията си в живота. Той също така влияе на начина, по който реагирате и регулирате импулсите и емоциите си.

Слънце

Управлява: Лъв

Представлява: Идентичност, индивидуалност, личност

Слънцето е управител на Лъв и това е много подходящо за тях. Лъвовете обичат да са в центъра на вниманието, а каква друга планета може да ги управлява, освен центъра на нашата слънчева система - Слънцето. Слънцето е ярко и в центъра, а освен това е титуляр на едно от най-важните разположение за вашата зодия. Следователно това, че Слънцето е управител на Лъв, напълно съответства на нуждата му да бъде в центъра на вниманието. Вашият Слънчев знак разкрива докрай личността ви и е този, за който говорим най-често, когато споменаваме хороскопа.

Плутон

Управлява: Скорпион

Представлява: Растеж, обновяване, трансформация

Плутон и Марс може да са причина Скорпионите да имат толкова лоша репутация. След като Марс вече беше обяснен в Овен, нека да поговорим за Плутон. Плутон е нашата малка планета джудже, а също така е римското име на гръцкия бог Хадес. Скорпионите са страстни, яростни и емоционални. Те също така се занимават с някои подземни неща, което съвпада с Плутон и ролята му в неговия пантеон. Вашият Плутонов знак е свързан с израстването ви в живота и с това как или къде ще го преживеете. В зависимост от вашия Плутонов знак той ще посочи как или откъде идва вашата трансформация.

Юпитер

Управлява: Стрелец и Риби

Представлява: Късмет, богатство, успех

Юпитер е римското име на гръцкия бог Зевс, като и двамата са владетели на своите пантеони, както и богове на небето. Стрелците са оптимисти и целеустремени, както и много екстровертни. Това много добре се съчетава с енергията на Юпитер. Той е имал много афери и много битки, за да остане начело на пантеона. Бил е целеустремен, което много добре се вписва в тази част от личността на Стрелците. Знакът на Юпитер е свързан с чувството ви за цел и мъдрост и с това, което можем да научим и на което можем да научим другите, както и с начина, по който ще постигнете власт.

Сатурн

Управлява: Козирог и Водолей

Представлява: Отговорност, амбиция, задължения

Сатурн е неестествено упорит през целия си живот. Това добре се вписва в склонността на Козирога да бъде много упорит. Те са сериозни и семейно ориентирани. Също така са склонни да очакват най-лошото, което съвпада със Сатурн. Енергията на Сатурн съвпада и с енергията на Водолея, защото Водолеят също е силен, освен че е по-фокусиран върху бъдещето и се бунтува срещу миналото. Той изследва и поставя под въпрос идеите от миналото и тяхното значение, вместо да ги приема. Знакът ви на Сатурн е свързан с ограниченията, които си поставяте, със задълженията, които имате в живота, както и с авторитета ви. Той контролира начина, по който се изправяте пред страховете си, а също и начина, по който поставяте границите си.

Уран

Управлява: Водолей

Представлява: Свобода, индивидуалност, бунт

По мое мнение Уран се съчетава по-добре с Водолей, отколкото Сатурн. Уран е известен като планетата на пробивите в астрологията. Това се съчетава доста добре с Водолея. Това е така, защото Водолеите са склонни да се интересуват от други светове или свръхестествени явления. Те са дълбоко мислещи и прогресивни. Бързо приемат всеки човек. Вашият знак с Уран е свързан с начина, по който изразявате собствената си индивидуалност, и с връзката ви с технологиите, бунтарството и иновациите. Тъй като Уран е известен като будилник в астрологията, това съвпада доста добре.

Нептун

Управлява: Риби

Представлява: Духовност, творчество, интуиция

Нептун е римското име на гръцкия бог Посейдон, като и двамата са богове на моретата в техния пантеон. Това се вписва толкова добре в Риби и не само защото са воден знак. Той е планетата на вдъхновението и мечтите, което много добре се съчетава с емоционалните връзки и светлия поглед към живота на Рибите. В митологията Нептун е известен като доста емоционален, което също съответства на Рибите. Знакът на Нептун е свързан с вашите вдъхновения, мечти, духовно просветление, самоосъзнаване и творчество.