Колкото и състрадателни и съпричастни да сте, не можете да спасите всички и не можете да се грижите за всеки. Просто не можете, ако се опитате, главата ви вероятно ще се пръсне.

Лесно е да кажеш на някого да остави нещо да не се занимава с даден проблем или тревога, но не е толкова лесно просто да се съсредоточим върху нещо друго или да забравим за нещо, което може да ни е притеснявало. Не е здравословно да се тревожим за неща, върху които нямаме контрол.

Възможно е да се притеснявате какво мислят хората за вас и дори да проверявате хороскопа си, за да видите какво можете да направите, за да промените това. Когато установите, че някой не ви харесва, може да се опитате да измислите начин да промените мнението му за вас. Това е загуба на енергия и ще си причините много огорчения - и все пак може да не постигнете резултата, който търсите.

Може би се тревожите прекомерно за количеството пари, които влизат и излизат от живота ви. Можете да бъдете внимателни по отношение на разходите си и да мислите за начини да получите повече пари, но ако се съсредоточите прекалено много върху това, ще пропуснете останалата част от живота си.

Има хора, които се интересуват твърде много от социалните медии и които проверяват във Facebook, Instagram или Twitter стотици пъти на ден, сравнявайки своя житейски опит с този на познатите си. Социалните медии са куриозни - въпреки че някой може да изглежда, че има перфектен живот, всъщност животът му е също толкова пълен с възходи и падения, колкото и този на всички останали.

Ето кои са зодиакалните знаци, които се грижат прекалено много, и за какво трябва да спрат да се вманиачават:

Овен

Трябва да спрете да се грижите за запълването на всяка минута от всеки ден. Не е нужно постоянно да правите нещо. Нормално е просто да се отпуснете и да гледате Netflix, без да се чувствате виновни за това. Грижата за себе си е по-важна, отколкото предполагате. Ако трябва да изпълнявате няколко задачи, тогава сгънете малко пране или си направете козметична маска, докато гледате целия сезон на "Игра на тронове". Не губите време, когато не правите нещо, никой никога няма да ви обвини, че сте мързеливи.

Телец

Трябва да престанете да се интересувате от това какво мислят другите хора за вас и за вашия дом. Вие сте такива, каквито сте, и имате свои собствени симпатии и антипатии. Трябва да декорирате за себе си и да не се интересувате от мнението на другите. Ако искате да направите интериорния си дизайн изцяло в ретро стил, заповядайте! На кого му пука дали е модерно или не? Направете го вие и ще бъдете повече от добре.

Близнаци

Трябва да спрете да се грижите за това да бъдете перфектният домакин на всяко събитие. На практика се самоубивате, за да сте сигурни, че всички се забавляват добре, и прекарвате часове, за да сте сигурни, че вегетарианците, веганите, хората с непоносимост към лактоза, без глутен и без въглехидрати имат нещо, което могат да ядат. Много сте внимателни, но дотолкова, че сте прекалено заети да се тревожите за нуждите на всички останали и не се наслаждавате на партито.

Рак

Трябва да спрете да се интересувате от бившите си. Чудесно е, че все още се интересувате от живота им, но се качвате на границата на обсебването. Някога те са били в живота ви, но това не означава, че сте отговорни за техните действия или лоши решения. Трябва да се разграничите от тях и да се съсредоточите върху себе си и своето бъдеще.

Лъв

Трябва да спрете да се интересувате от това колко популярни са споделянията ви в социалните мрежи. Някои постове ще получат много харесвания, а други (дори да ги смятате за наистина добри) няма да получат толкова много. Реакциите, които получавате на дадена публикация в социалните мрежи, не са отражение на вас като личност.

Дева

Трябва да престанете да се интересувате от всички социални фалшификации или грешни стъпки, които може да сте направили. Всеки прави грешки и макар да е чудесно, че се учите от своите, в определен момент трябва да простите на себе си и на прегрешенията си и да продължите напред. Никой не очаква от вас да бъдете съвършени и никой не анализира грешките ви, освен вас.

Везни

От всички зодиакални знаци, които се грижат твърде много, вие трябва да спрете да се обсебвате, че ще кажете нещо погрешно и ще нараните нечии чувства. Имате право на мнение и е много по-добре да изкажете нещо (по любезен начин), отколкото да го задържате в себе си, докато избухнете. Гласът ви трябва да бъде чут, а не заглушен. Бъдете по-категорични в мнението си, бъдете силни и казвайте това, което ви е на ума.

Скорпион

Трябва да спрете да се интересувате от неуспеха. Истинският неуспех е да се откажеш. Трябва да гледате на неуспеха като на шанс да се учите, да израствате и да ставате по-добри. Не можете да позволите на страха от провал да ви спре да преследвате целите си. Неуспехът не е смущаващ или унизителен, той е шанс да направите нещо по нов начин. Неуспехът не е голямо страшно чудовище, той е ваш учител и приятел.

Стрелец

Трябва да спрете да се интересувате от "какво ще стане, ако" и да поставяте под въпрос решенията, които сте взели. Да, можели сте да направите нещо по друг начин или да отидете на друго място, но това не означава, че не можете да правите тези неща или да отидете на тези места в бъдеще. Когато прекалявате с мисленето, това е загуба на енергия и време. Доверете се на инстинктите си и вярвайте, че знаете какво правите.

Козирог

Трябва да спрете да се интересувате от очакванията на обществото. Не е необходимо да сте богати и влиятелни, за да имате добър живот. Трябва да се харесвате и уважавате такива, каквито сте. Не е нужно да отговаряте на чужди очаквания, освен на своите собствени. Вашата цел трябва да бъде приемането на себе си, а не да надминавате колегите или съседите си. Вярвайте, че имате всичко необходимо, за да продължите напред със собствено темпо и по свой начин.

Водолей

Трябва да спрете да се интересувате от това, което нямате, и да се съсредоточите върху това, което имате. Винаги ще има нови технологии и нови неща, но това не означава, че сте по-малко от тях, ако ги нямате. Животът ви е такъв, какъвто го направите, и преживяванията, които имате. В края на живота си няма да гледате назад към всички вещи, които сте купили, а към цялата любов, която сте споделили, и преживяванията, които сте имали.

Риби

Трябва да спрете да се интересувате дали всички ви харесват. Слушайте, каквото и да правите, не всички ще ви харесват и е безсмислено да се опитвате да промените мнението им. Може би те ще осъзнаят чудесата ви, а може би няма да го направят, но одобрението им трябва да означава много малко за вас. Оценявайте хората, които ви харесват, и правете всичко възможно да бъдете добри с тях. Един истински приятел струва повече от куп познати.