Астрологията може да ви каже много неща за живота. От индивидуалните ви странности до предпочитанията ви за запознанства - да, повечето хора използват знаците като личностни индикатори, но има и нещо повече от това. Някои астролози вярват, че зодиакалният ви знак влияе върху здравето на сърцето ви.

Медицинската астрология е древна техника на астрологията, която свързва различни части на човешкото тяло с различните небесни тела. Важно е да се отбележи, че установяването на здравословни проблеми с помощта на зодиакалния ви знак не е наука и винаги трябва да търсите съвета на лицензирани специалисти, когато вземате решения относно физическото си здраве. Но за тези, които искат да опознаят тялото си по-добре, то тази статия е за вас.

Овен

Може би сте чували, че Овенът има огнен темперамент, а се оказва, че това всъщност може да бъде и показател за здравето. Управлявани от Марс, планетата воин на страстта, Овните трудно се успокояват. Възможно е да имате влошено сърдечно здраве, защото не знаете как да се справите с гнева си. Овенът управлява и главата, което ви прави склонни към главоболие и мигрена. Много Овни страдат от главоболие, след като са се ядосали, защото кръвното им налягане е скочило до небето. Поради тази причина за вас е важно да се отпуснете и да разпуснете колкото е възможно повече.

Телец

Телец, вие сте един от по-спокойните знаци на зодиака. Управлявани от Венера, планетата на любовта, романтиката и снизхождението, вие обичате да се наслаждавате на по-хубавите неща в живота. И макар че Венера е положителна планета, управляваща зодиакалния ви знак, по отношение на здравето на сърцето, все пак съществува риск да прекалите. Телците са склонни да прекаляват с храната, напитките и хубавия живот. Този начин на живот може да доведе до ненужно натоварване на сърцето в дългосрочен план, ако не сте внимателни. Един от начините да се преборите със заседналия начин на живот е да излезете навън и евентуално да добавите малко медитация към ежедневието си.

Близнаци

Близнаци, вие сте знак, който просто не може да забави темпото. Между натоварения ви социален живот и постоянната ви нужда да постигате успехи, вие винаги сте в движение. Вашата управляваща планета Меркурий владее мозъка и нервната система. Въпреки това, ако не отделяте време за почивка, можете да причините ненужно напрежение на здравето си. Близнаците управляват също гърлото, белите дробове и дишането. Нерядко страдате от дихателни проблеми, безсъние и изтощение, когато се чувствате под влияние на времето. Това може да отслаби имунната система и да натовари излишно здравето на сърцето ви. Експертите съветват да практикувате мисловна дейност и евентуално дори технологична детоксикация от време на време, за да възстановите нервите си.

Рак

Раци, вие сте известни с голямото си сърце и грижовната си личност. Склонни сте да обичате с цялото си сърце: Веднъж решили да обичате някого, вие влагате цялата си душа в това. Управлявани от Луната, също така сте известни с връзката си с емоциите и интуицията. Но сте склонни да потискате и да интернализирате проблемите, за да запазите спокойствие. Ракът се свързва с гръдния кош и корема - и интернализирането на тези проблеми може да доведе до стрес на сърцето или проблеми с храносмилането. За вас е важно да говорите открито и да изчистите чувствата в себе си, които могат да окажат негативно влияние върху настроението и здравето ви.

Лъв

Лъвове, вие сте знакът, който управлява сърцето - и като такъв сте известни с това, че сте щедри, щастливи и сърдечни. Знаете ли онази поговорка, че сърцето на Лъва е най-голямото му предимство? Да, това е вярно, но е и нож с две остриета. Владетелят на Лъва, Слънцето, винаги се е свързвал със сърцето, гърба и гръбначния стълб. Слънцето управлява Лъва, което означава, че почти всички въпроси, свързани със сърцето на Лъва, ще попаднат под влиянието на му. Това означава, че от всички знаци при Лъва има най-голяма вероятност да се появят проблеми с гърба, високо кръвно налягане или неравномерен сърдечен ритъм, ако не се грижите за себе си. В този смисъл трябва да поддържате сърцето си здраво с балансирана диета и чести физически упражнения.

Дева

От всички зодиакални знаци Девите са най-грижовни към здравето си. Вашата управляваща планета Меркурий има власт над мозъка и нервната система, тя също така контролира връзката между ума и функциите на тялото. В резултат на това е по-вероятно да имате проблеми със сърцето, когато сте стресирани или претоварени.Трябва да внимавате с ежедневните си навици, за да запазите здравето на сърцето си. Девите са склонни да се претоварват, което води до чревни възпаления. Затова е много важно да имате балансирана диета и здравословен начин на живот. Поставянето на здравето ви като приоритет може да ви помогне изключително много.

Везни

Подобно на Телеца, вие сте управлявани от Венера - планетата на любовта, романтиката и разкоша. И макар че Венера е положителна планета, управляваща зодиакалния ви знак, по отношение на здравето на сърцето, вие сте склонни да прекалявате с нещата. Като цяло, Везни, вие се радвате на добро здраве. Балансът е ключът към вашата диета, работа, отдих и взаимоотношения. Така че, ако се окажете претоварени, здравословните и сърдечните проблеми могат да възникнат от нервно изтощение. Най-добрият начин да избегнете здравословни проблеми за вас е да се придържате към добре балансиран режим и да обърнете внимание на ежедневните здравословни навици.

Скорпион

Скорпиони, вие имате много физическа и умствена енергия, така че упражненията са от решаващо значение за поддържане на здравето ви. Притежавате добра съпротивителна сила, така че се радвате на добро здраве и сте склонни бързо да се възстановявате от дребни здравословни проблеми. Подвластни сте обаче на сърдечни такива, предизвикани от емоционални трудности. Марс може да представлява проблеми с гнева. В този смисъл Скорпионите могат да изпитват влошено сърдечно здраве, защото не знаят как да се справят с разочарованието и гнева си. Опитайте се да не се разсейвате твърде много и се погрижете за емоционалното и психическото си здраве.

Стрелец

Стрелците са много активни личности, както умствено, така и физически. Управлявани от Юпитер, планетата на късмета, вие не сте чужди на интензивния начин на живот. Винаги сте в движение в търсене на ново хоби, дестинация за пътуване или връзка. Стрелците са много забавни, но вашият дух на търсачи на адреналин ви прави по-импулсивни и склонни да поемате рискове от другите знаци. Поради това е много вероятно да сте склонни към прекаляване с храната, което може да доведе до проблеми със сърцето и черния дроб. Важно е да балансирате начина си на живот, в който търсите тръпката, с по-съобразени със сърцето навици.

Козирог

Козирог, тежката работа не ви е чужда. Независимо дали става въпрос за личния ви живот или за кариерата, винаги сте готови да полагате сто процента усилия. Като такива, Козирозите обикновено поддържат добро здраве и са благословени със силна издръжливост. Козирогът се управлява от Сатурн, планетата на структурата, която се свързва с костите, коленете, зъбите и ставите. Това може да доведе до проблеми с болки в резултат на трудолюбивия им начин на живот. Сатурн носи ограничения и необходимостта да се печелят добри неща чрез упорита работа и усилия. Козирозите трябва да бъдат стриктни по отношение на навиците и рутината си, за да запазят здравето на сърцето си. Сатурн възнаграждава упоритата работа, така че би трябвало да сте спокойни, стига да се придържате към това, което е добро за вас, и да се откажете от изкушенията.

Водолей

Водолей, вие марширувате в ритъма на собствения си барабан. Водите нестандартен начин на живот и сте постоянно в движение. Колкото и забавно да е това, ако не внимавате, можете да натоварите много физическото и психическото си здраве. Уран, който отговаря за вас, може да доведе до неочаквани и внезапни инциденти, свързани със здравето на сърцето, особено ако сте подложени на голямо напрежение.

Риби

Риби, вие сте свръхчувствителен воден знак и сте склонни да се притеснявате, че сте болни. Това не е трудно да се случи, защото Рибите често имат слаба имунна система. Здравето ви ще бъде засегнато и от незначителни промени във времето и от промени в рутината ви. Тялото на Рибите не се бори лесно с болестите. Може да сте склонни да страдате от анемия или ниско кръвно налягане. Медитацията и почивката ще ви помогнат да станете по-устойчиви на болести.