Чудили ли сте се някога защо някой е изключително учтив, а брат му или сестрата му - не? Това не е свързано само с начина, по който са били възпитани, а и с това кога са се родили. Макар че според астроложката Ребека Фарар "всяка душа е различна" и трябва да се обърне внимание на деня, часа и други астрологични събития по време на раждането на човека, всеки знак има някои общи личностни характеристики.

Разбира се, начинът, по който се определя учтивостта, също е сложен. Някои я определят като проява на добри маниери и съобразяване с чувствата на хората, докато други смятат, че учтивостта е форма на уважение. Вижте как се представяте в спектъра на учтивостта, като прегледате 12-те зодиакални знака по-долу, които сме подредили в низходящ ред от най-учтиви до най-малко учтиви. За тези от вас, които са към края на този списък, може би си струва да отбележим, че по принцип е добра идея да пропуснете тези въпроси, които учтивите хора никога не задават.

 

Везни

"Везните са приятният знак", казва Фарар, като отбелязва, че хората, родени под седмия знак на зодиака, обикновено са приятелски настроени души, които искат другите хора да ги харесват. "Никога не съм срещал Везни, които да водят разговор с други хора, който да ги кара да се чувстват неудобно." Везните въплъщават справедливостта, добротата и дипломатичността и са склонни да обичат разговорите на четири очи. Тяхната безкористна природа им помага да поддържат везните в равновесие. Може би добрата карма е причината Везните да са знакът, от който произлизат най-много милиардери.

Телец

Може би не очаквате да откриете втория зодиакален знак начело на списъка с вежливи хора, тъй като Телците са известни със своята упоритост. Но те имат и по-мека страна. "Енергията на Телеца е енергия, която се харесва на хората", казва Фарар, която отбелязва, че родените под този знак се управляват от планетата Венера и търсят любов и връзка. "Тяхната идентичност се формира от това да бъдат харесвани."

 Рак

Кой би си представил, че един рак може да бъде толкова вежлив и възхитителен? Фарар казва, че Раците са едновременно интуитивни и чувствителни към нуждите на другите. "Те наистина искат да се грижат за другите хора и да ги карат да се чувстват добре. Тяхната същност е истински възпитател", обяснява Фарар и добавя, че Раците са невероятни домакини. "Те са първите, които ви питат дали искате да пиете." Като цяло те са склонни да търсят дълбоки емоционални връзки и са семейно ориентирани, а любезността поддържа гладкото протичане на нещата в техния свят. "Чувствам се най-комфортно около теб" е най-добрият комплимент, който можете да направите на Рака.

Лъв

"Много от Лъвовете са склонни да бъдат учтиви", казва Фарар. Всъщност, добавя тя, бившият президент Барак Обама е Лъв и той въплъщава духа на Лъва: възпитан и топъл. "Те често са в центъра на вниманието и работят усилено, за да бъдат харесвани", добавя тя, като отбелязва, че петият зодиакален знак често е огнен и жизнерадостен. Тъй като имат нужда да бъдат в центъра на вниманието, те могат да бъдат малко драматични, което може да ги направи груби в някои случаи.

Риби

Според Фарар Рибите са склонни да променят формата си. В превод: Рибите са толкова чувствителни към чувствата на другите хора, че приличат на хамелеони. Хората, родени под този воден знак, ще бъдат първите, които ще ви попитат как се чувствате - и искрено ще искат да знаят отговора. Мечтатели, които са чувствителни и съпричастни, Рибите са много учтиви.

Дева

"Девите са склонни да бъдат по-официални", казва Фарар, като извиква в съзнанието ви образи на Деви, които пишат благодарствени писма върху канцеларски материали с монограм и перфектен почерк. Любопитни и интелектуално ориентирани, те са хора, които решават проблеми и се стремят да постъпват правилно и по правилния начин. "Девите винаги са в режим на решаване на проблеми", отбелязва Фарар. Това означава, че тези притеснителни хора са изключително ефективни и организирани - и понякога премислят действията си. Това безпокойство може да се изтълкува погрешно като липса на търпение или учтивост, но това не е задължително. Съвсем логично е, че организирането е любимото домашно задължение на родените под знака на Дева.

Стрелец

"Постъпвай с другите така, както искаш те да постъпват с теб." Това е едно от златните правила на Стрелеца, според Фарар, която казва, че родените под този огнен знак се ръководят от морала. Тези радостни души всъщност не са ориентирани към другите, но ще постъпят правилно, защото имат ясно усещане за добро и зло. В крайна сметка: Стрелецът ще намали звука на музиката си, защото така е правилно - а не за да ви направи щастливи. Дали ще се съгласят или не с определено искане, зависи от тяхната оценка на ситуацията, но вероятно ще бъдат учтиви, независимо от това.

Козирог

Кейт Мидълтън е Козирог. Херцогинята на Кеймбридж, или "Катрин", както предпочита да я наричат, въплъщава духа на своя зодиакален знак. Козирозите са много сериозни хора, които виждат живота в черно и бяло. "Те са много формални и искат да правят това, което е правилно и изглежда добре", казва Фарар. Проблемът? Може никога да не разберете дали действията им са автентични. Все пак тези трудолюбиви хора винаги ще постъпят правилно на публично място.

Близнаци

Как наричате човек, който е приятелски настроен, но може да клюкарства зад гърба ви? Близнаци! Според Фарар Близнаците могат да бъдат изключително любезни един ден и груби на следващия. Дали ще бъдат любезни или груби, е въпрос на монета, но те са изключително социални хора и със сигурност са забавни за общуване.

Водолей

Хората, родени под знака на Водолея, са известни с това, че са сдържани и нетрадиционни, според Фарар. Оригинални, импулсивни, бунтарски настроени и свободомислещи. Фарар отбелязва, че тези хора често са изобретатели и художници.

Овен

Родените под първия знак на зодиака са изцяло ориентирани към себеизразяването, казва Фарар. Овните преливат от енергия и ентусиазъм, особено ако се съобразявате с техните нужди. "Най-вероятно ще се възползват от вашата учтивост" казва Фарар и добавя, че Овните лесно се отегчават и могат да бъдат нелюбезни, ако загубят интерес към това, което казвате или правите. Ентусиазмът, амбицията и страстта могат да бъдат в кръвта на Овена, както и принудата, господството и нетърпението. Наистина зависи от деня, в който се сблъскате с това огнено кълбо, дали ще бъдете посрещнати с реверанс или с проклятие.

Скорпион

"Наистина харесвам повечето Скорпиони", казва Фарар и едновременно с това ги обявява за най-малко учтивия зодиакален знак. Със Скорпионите се случва нещо друго. За разлика от онези супер дружелюбни Везни, Скорпионите не обичат да говорят за времето. Тяхната интензивност не прилича толкова на любезност, колкото на противоположност на учтивостта.