Увереността със сигурност е възхитителна, но арогантността е съвсем друго нещо. Може би става дума за ваш колега, който се изтъква по време на срещи, или за приятел, който изглежда смята, че неговото време е по-ценно от вашето - какъвто и да е случаят, с това помпозно поведение може да е трудно да се справите. Причината за него обаче може да е написана в звездите. Продължавайте да четете, за да разберете, кои са най-арогантните зодиакални знаци.

Близнаци

Близнаците са социалните пеперуди на зодиака. Те обичат да създават нови приятелства, да разговарят с нови хора и да помагат на другите да се чувстват комфортно в социалната среда. Понякога обаче егоистичното им желание да бъдат най-добри приятели на всички може да ги накара да забравят някои добри обноски. Понякога шегите им могат да отидат твърде далеч, което ги кара да изглеждат така, сякаш явно пренебрегват чувствата на другите.

Водолей 

Друг въздушен знак, Водолей, е малко всезнайко. И дори не се опитвайте да ги накарате да променят мнението си или да признаят, че са сгрешили. Водолеите са умни. Но също така знаят, че са такива, и искат и другите да знаят това. Този знак е и най-големият хуманист в зодиака. Те вярват силно в своите каузи, но тази страст може да се обърне наопаки, ако другите не ги подкрепят. Любимото занимание на Водолея е да натрапва на другите своята гледна точна, без да прави паузи и без да иска коментар.

Овен

Овните са огнените лидери на зодиака, но също така се нуждаят от много внимание и трудно споделят светлината на прожекторите. Казват, че най-лошият вид арогантност се култивира от невежество. И това е вярно за Овните. Този знак е постоянно затворен в себе си, което го прави труден за виждане на перспективите на другите. Освен това те имат лош характер и няма да се поколебаят да ви се противопоставят. Когато знаят, че имат контрол над дадена ситуация, това може да ги накара да действат и по неправилен начин.

Дева

Девите са известни, наред с други неща, с необходимостта да бъдат прави. Всъщност в повечето случаи Девите са прави, но това не е оправдание за тяхното общо отношение на всезнайковци. Макар да изглеждат арогантни, поведението им е по-скоро симптом на техния перфекционизъм. Ако Девата не е права през цялото време, тя се чувства сякаш се е провалила. Но истинският проблем се появява, когато този знак започне да прилага нереалистично високите си стандарти към другите.

Лъв 

Лъвовете са хора, които търсят прекалено много внимание и са склонни да привличат такова. Тяхната егоцентрична нагласа не е тайна, което ги кара да изглеждат повърхностни. Един Лъв дори няма да говори с вас, ако смята, че сте под него. Тази им природа на превъзхождащи ги прави супер арогантни. Към тази арогантност се прибавя и фактът, че те осъзнават проблема с отношението си, но не правят много, за да го решат.

Телец

Те не са толкова погълнати от себе си като Лъва, поради което хората често ги смятат за арогантни... Тяхното его се дължи по-скоро на упоритата им природа. Те не смятат, че някога биха могли да сгрешат. Освен това безкомпромисната им нагласа ги кара да изглеждат арогантни и надменни. Телецът ще ви убеди, че тревата е лилава, но няма да се предаде. Към самонадеяността им се прибавя и фактът, че Телецът е известен с това, че харесва по-изискания лукс в живота. Понякога материалистично настроени, те могат да гледат отвисоко на неща като ресторанти, бутилки вино или обувки, които не отговарят на техните стандарти.