Чували сте, че Девите са обсесивно-компулсивни чистници, а Везните не могат да вземат решение често. Откъде идват тези стереотипи и какво е истинското значение зад стереотипите на зодиакалните знаци?

Всеки един от нас е много по-сложен от слънчевия си знак, но това не пречи на хората да ни определят като тип! Ето какво предполагат хората за вас и защо...

Овен

Стереотип: Нетърпелив и импулсивен, Овенът се впуска с главата напред във всичко, което привлича вниманието му в момента - често наранявайки себе си или някой друг в този процес.

Източник: Овенът е първият зодиакален знак, който е тук, за да започне партито. Те служат като катализатори и подбудители, вдъхновяващи другите за действие. От Овните се очаква постоянно да започват нови неща и да поемат рискове - така те развиват смелост, откриват кои са и откриват вътрешния си воин. С напредването на възрастта Овните са по-склонни да се установят и да се придържат към дългосрочен план, но за да останат млади и енергични, все пак понякога имат нужда да се правят на глупаци и да скачат в неизвестното.

Телец 

Стереотип: Упоритият, твърдоглав Телец затъва в рутината и не може да бъде повлиян.

Източник: По-добрата страна на упоритостта е постоянството и издръжливостта - всички тези качества Телецът притежава в изобилие. Те започват бавно, но веднъж задействат ли плана си, няма как да ги спреш. Да, понякога са необходими малко гъвкавост и промени, а Телецът може да се възползва от препоръчаните от другите хора корекции, но когато трябва да свършите нещо, бъдете благодарни за тяхната упоритост!

Близнаци

Стереотип: Близнаците ви объркват с многобройните си личности и постоянно променящата се версия на "истината".

Източник: Най-любопитният знак от зодиака, функцията на Близнаците е да изследват различни начини на мислене и съществуване в света. Управлявани от Меркурий, тези хамелеони могат да се адаптират към всяка ситуация и да се свържат с всеки, независимо колко различен е от тях. Те предлагат разнообразни гледни точки, като признават, че "истината" зависи от това къде се намираш. Но под всички тези личности и мнения се крие истински човек със собствени убеждения - просто трябва да сте упорити, за да го притиснете.

Рак

Стереотип: Ракът е капризен и свръхчувствителен - защо трябва да приема всичко толкова лично?

Източник: Ракът, управляван от постоянно променящата се Луна, е тук, за да се носи по течението. Ракът е натоварен с важната задача да усеща всичко - възходите, паденията и всичко между тях. Точно както Луната видимо се променя всеки ден, емоциите на Рака следват същия цикъл.

Лъв

Стереотип: Горд и егоцентричен, Лъвът е самовглъбен, самоизтъкващ се.

Източник: Управляван от Слънцето, центъра на Слънчевата система, Лъвът притежава съответното желание да блести ярко и да бъде признат и оценен за това, че излъчва светлина и топлина. Но Лъвът управлява и сърцето, а истината е, че Лъвът е и един от най-щедрите и даряващи знаци.

Дева

Стереотип: Дева, която е натрапчиво чистоплътна, държи дома си винаги в идеален ред и се плаши от най-малката прашинка.

Източник: Девата е слугата в астрологията, натоварена да създава ред от хаоса и да почиства бъркотията на другите зодиакални знаци. Но трябва само да се отбиете при приятел Дева, за да откриете, че всъщност той не е винаги чист и подреден! Смисълът на чистотата на Девата не е да подлуди всички, а да опрости и премахне излишното, за да стигне до същността на истински важното. Светът на Девата не трябва да е безупречен, а само достатъчно организиран, за да функционира ефективно.

Везни

Стереотип: Ще се решат ли някога? Колебливите Везни ви побъркват с неспособността си да се обвързват.

Източник: Везните са представени от везни - те са тук, за да претеглят всички възможности и да направят избор, който да доведе до максимален баланс, хармония и справедливост. Това отнема време! Разбира се, има момент, в който Везните трябва да се ангажират с даден курс на действие. Повечето от тях в крайна сметка стигат дотам, но не се ли радвате, че някой обмисля всички гледни точки и потенциалното въздействие върху всички участници? Знаете, че когато най-накрая се ангажират, вероятно ще се придържат към решението си.

Скорпион

Стереотип: Те са твърде интензивни! Не могат ли просто да си вземат хапче и да се успокоят?

Източник: Като знак, свързан със секса, смъртта и подземния свят, Скорпионът е тук, за да проникне под повърхността на живота, да открие скритото и да извади наяве онова, което другите астрологични знаци се страхуват да признаят. Крайната цел на цялата тази интензивност е изцеление и трансформация на най-дълбоко ниво. От време на време може да им е необходимо напомняне да погледнат откъм светлата страна, но ако искате повърхностност и лекомислие, потърсете друг знак!

Стрелец

Стереотип: Стрелецът винаги е готов да се качи на следващия самолет за всяко място, ако нещата станат прекалено "тежки".

Източник: Стрелецът е авантюристът на зодиака, който е тук, за да излезе извън рамките и границите и да изследва непозната територия. Пътуването е равносилно на свобода в съзнанието на много Стрелци. Понякога те забравят, че са отговорни за създаването на усещането за свобода отвътре. Стига да намират някакъв начин да се отдадат на приключенския си дух, има много Стрелци, които се установяват и остават на едно място или с един партньор.

Козирог

Стереотип: Безмилостно амбициозни социални водачи, Козирозите ще посегнат на всеки, който им пречи да се изкачат до върха.

Източник: Вместо планинската коза, Козирогът първоначално е бил представян от морската коза, с предна част на тялото на коза и опашка на риба. Водата олицетворява съзнанието и мистицизма, което сигнализира, че противно на общоприетите стереотипи, Козирогът всъщност е дълбоко духовен знак - или поне има потенциала да бъде такъв. Въпреки че някои Козирози изглеждат загрижени единствено за това да стигнат до върха, те наистина имат дълбок вътрешен свят и много от тях се посвещават на мистичния път, особено на по-късен етап от живота си.

Водолей

Стереотип: Студени, дистанцирани и хиперрационални, тези ходещи компютри са лишени от човешки емоции.

Източник: Водолей е знакът на хуманизма, но странно, че често е обвиняван, че не обича другите хора... или че самият той не е човек. Подобно на всички въздушни знаци, Водолеите са склонни да рационализират чувствата си и като цяло не се чувстват комфортно от хаотични емоционални прояви. Но това не означава, че не изпитват дълбоки чувства или че не са чувствителни към чувствата на другите хора. Просто наблюдавайте една майка Водолей с нейните деца и ще видите другата страна на този стереотип.

Риби

Стереотип: Рибите са ескейписти и разсеяни - и често се случва да изпият по една чаша в местния бар.

Източник: Рибите имат за задача да излязат извън ежедневната реалност. Тяхната задача е да общуват с въображението и несъзнаваното и да докладват за това, което са открили. Често, когато изглежда, че не правят нищо "полезно", те всъщност служат на своята висша цел. Заради чувствителността си към мислите и емоциите на другите те се нуждаят от много почивка и време за уединение. Съзнателното пътуване в паралелни вселени - с духовна практика или творческа дейност - им помага да избегнат изпадането в бягство от навиците.