Достоверността има няколко измерения, така че когато става въпрос за класация на най-надеждните и най-малко надеждните зодиакални знаци, трябва да разгледате няколко въпроса. Например: Могат ли да пазят тайна? Ще бъдат ли до вас във важен за вас ден? Винаги ли ще казват истината? Можете ли да им се доверите, че ще изпълнят дадена задача навреме? Хората са сложни, така че даден човек може да е напълно надежден в едно отношение... и не толкова в друго. Тези нюанси могат да бъдат особено важни в определени ситуации на работното място или при определяне на съвместимостта ви с потенциален партньор. Освен че се чудите на кого можете да разчитате, вероятно ви е интересно и къде попадате в спектъра на доверието. За да разберете къде се нареждате, то протете долните редове.

Дева

Здрава, надеждна и честна, Девата е олицетворение на надеждността. Ориентираните им към детайлите умове ги правят привърженици на точността. Тази им черта им помага да запомнят почти всичко, което им кажете, което ги прави умели съветници. "Те са много внимателни", казва астрологът Теронес. "Винаги ще ви кажат истината. Понякога тези истини могат да бъдат малко груби, но те наистина се опитват да ви помогнат. Не смятат, че обратното би ви било от полза в дългосрочен план." Девите са не само добри приятели - те са и надеждни колеги.

Телец

Земен знак като Девата, Телецът също се нарежда високо в скалата на надеждността. "Те естествено притежават стабилно, надеждно и практично излъчване", казва Теронес. "Те са опората на една връзка или приятелство." Но може да не са винаги най-директните комуникатори. Например един разгневен Телец може да не ви каже направо какво чувства. Често те приемат, че трябва да знаете какво чувстват или какво сте направили погрешно, без да се налага да го казват директно. В същото време вие може да смятате, че тяхната индиректност е безразсъдна.

Водолей

На хората, родени под този знак, може да се вярва, дори само поради факта, че са изключително обективни. За Водолея истината е въпрос на факт, а не непременно на морал. "Хората могат да разчитат на тях, но да се свържат с тях на емоционално ниво почти не се получава", казва Теронес. "Те са като научната версия на надеждността." Този невероятно интелектуален знак може и да не лъже, но може да им е трудно да разберат нюансите на личните въпроси, така че разберете от какъв тип напътствия се нуждаете, преди да им се доверите.

Рак

Грижовен и лоялен знак, на Рака може да се разчита, че ще бъде до вас, когато имате най-голяма нужда от него. Често описван като домошар Ракът може да осигури убежище и подкрепа в най-лошите моменти. Те ще бъдат рамото, на което да поплачете след лоша раздяла, или първият, който ще ви се притече на помощ, когато любим човек е в болница. Подобно на Телеца обаче, този знак може да се колебае малко, когато става въпрос за комуникация. "Те са склонни да бъдат пасивно-агресивни", казва Теронес. Така че там, където Овенът ще ви каже каквото е, то Ракът ще ви накара да четете между редовете. Вероятно затова те са и един от най-любезните зодиакални знаци.

Скорпион

Скорпионът е потаен знак, но това не ги прави злонамерени. "Те са водният знак, с който вероятно ще трябва да сте много интуитивни, защото са толкова затворени", споделя Теронес. Скорпионът няма да е първият, който ще ви предложи съвет или мнение, или дори ще се направи на достъпен за вас. "Въпреки това - продължава Теронес, - щом преминете ледената бариера, те вероятно са един от най-надеждните и лоялни знаци." Те ще пазят тайните ви, сякаш са техни собствени, и ще ви защитават толкова, колкото биха защитили и себе си. Да се научите да допускате хората до себе си е чудесно новогодишно решение за Скорпиона.

Лъв

Ако Лъвът обича някого, неговата лоялност никога няма да бъде под въпрос. "Те винаги ще правят това, което е най-добро за другия човек", казва Теронес. Те са романтични и обичат големите жестове, както докато ви спечелят, така и когато ви държат здраво в ръцете си. Никой не е толкова привързан, колкото преданият Лъв. Въпреки това този огнен знак понякога може да гори твърде ярко със своята страст.. "Те са актьорите на зодиака.", отбелязва Теронес. Лъвът не би излъгал съзнателно, за да получи това, което (или когото) иска.

Стрелец

Стрелецът е чудесен приятел, който ще бъде прям и откровен, но невинаги ще проявява разбиране. Винаги можете да се обърнете към Стрелеца за честен съвет, но той може да не е винаги полезен. "Можете ли да разчитате на тях, че ще станат в 7 часа сутринта, ако имате планове? Вероятно не", казва Теронес.

Овен

Овенът е един от онези знаци, които могат да бъдат надеждни при някои обстоятелства, но не и при други. Те ще бъдат честни - понякога твърде честни, но може да не са винаги на разположение. "Ако смятате, че надеждността е по-скоро свързана с надеждност, точност и спазване на плановете, то Овенът е по-малко надежден", казва Теронес.

Риби

Състрадателните Риби винаги ще бъдат до вас - по принцип. Да ги накарате да бъдат там навреме обаче е друга история. "От гледна точка на практическите въпроси за надеждност и безотказност те невинаги са на правилното място, когато имате нужда от тях", казва Теронес. "Но от гледна точка на лоялността и емоциите, те винаги ще бъдат там за вас." , продължава Теронес. Хората от този знак са склонни да бъдат творчески настроени и да имат романтичен поглед върху живота, така че там, където Водолеят ще нарисува точна картина на дадена ситуация, Рибите вероятно ще дадат нейната интерпретация на Пикасо.