Случвало ли ви се е да се спъвате и препъвате? Удряте бедрото си на всяка маса, покрай която минавате? Разливате кафето си по ризата повече пъти, отколкото искате да признаете? Може би за това е виновна датата ви на раждане. Според астролозите някои уравновесени хора могат да се разхождат като на моден подиум с шестсантиметрови токчета, докато други се блъскат в неща, които дори не са там. Прочетете нататък, за да откриете петте най-непохватни зодиакални знака.

Овен 

Този знак често действа, преди да помисли. Обикновено Овните не се възприемат като несръчни, но тъй като са най-импулсивни в действията си, без много да мислят, това може да изглежда като несръчност. Но това не са само действията им. Този знак може да страда и от това често да казва неща, които не трябва. Този навик се случва, когато Овенът се опитва да открадне светлината на прожекторите и да привлече цялото внимание върху себе си.

Рак 

Ако сте запознати с Раците, знаете, че този воден знак може да бъде отличен спътник, тъй като е много чувствителен и грижовен. Въпреки това, "когато действате под влияние на емоциите и импулсите, това може да доведе до непохватност. Те често ще сънуват или ще изпитват носталгия по детството си, поради което е лесно да се блъснат в някого или нещо случайно. Тази разсеяна тромавост може да се прояви и когато Ракът има един от по-капризните си дни.

Риби

Подобно на разсеяните Раци, този воден знак живее в магически свят на фантазиите. Не че са природно некоординирани, просто им е трудно да обръщат внимание на заобикалящата ги среда. С глава в облаците те са склонни да се препъват в собствените си крака. Поради причините, посочени по-горе, Рибите се смятат и за най-забравящия зодиакален знак, което само допринася за безподобния им чар. Не е задължително да забравят рождения ви ден, но неща, които са банални - например посещение при лекар или срок за плащане на сметката - лесно ще им се изплъзнат.

Везни

Макар че Везните са известни с това, че са добре балансирани като хора, те невинаги са добри в буквалното балансиране. Този знак може да бъде толкова разсеян от опитите си да направи и каже правилното нещо, че не винаги е наясно със заобикалящата го среда и понякога може да се спъне или препъне в нещо. Те са склонни да се колебаят в действията си, което води до тромаво поведение. Представете си ги с две торти в ръце, как се опитват да решат коя да купят, а вместо това изпускат и двете на пода.

Водолей 

Въпреки че са въздушен, а не воден знак като Рака и Рибите, Водолеите също са склонни да бъдат в свой собствен малък свят. Енергията на Водолея е много известна като космически кадет и това е така, защото те често са потопени в собственото си мисловно пространство. Но за най-хуманитарния и интелигентен знак на зодиака тяхната пространственост обикновено е, защото са съсредоточени върху нещо много по-важно, като например да сложат край на световния глад или да открият лек за болестите. Това може да е човекът, когото виждате да върви по улицата и да чете книга или да изнася лекция на приятел, докато шофира.