Да си сам не означава непременно да си самотен. Някои много независими хора не се притесняват да поискат маса за един човек или да се отправят на самостоятелна почивка. Но за други да останат сами не е личен избор, а по-скоро нежелана последица от личността им. Според астролозите разграничението между тези два типа хора може да се крие в хороскопа на човека. Тези, които са недоверчиви, силно емоционални или просто трудни за общуване, е по-вероятно да се окажат изолирани. Прочетете нататък, за да откриете шестте най-самотни зодиакални знака - от малко самотни до изоставени и без приятели.

Овен 

Овенът може и да не изглежда самотен, защото е толкова независим, но този авантюристичен дух може да го накара да гледа на другите като на съперник. Тъй като Овенът е състезателен знак, те не могат лесно да се доверят на другите, а другите не могат лесно да се доверят на тях. В допълнение към отчуждаването на тези, които смятат за заплаха, Овните понякога ще търсят "уязвими" хора, които са по-склонни да оправдаят съмнителното им поведение. Поради тази причина за този знак може да е трудно да намери група приятели, които да го приемат такъв, какъвто е.

Риби 

Този воден знак е най-чувствителният от всички зодиакални знаци, защото се управлява от Нептун, планетата на духовното, и Юпитер, планетата на надеждата. Но в много случаи тази чувствителност може да доведе до остро чувство за изолация. Те често са откъснати от реалността, защото предпочитат фантазията пред фактите. Това може да ги доведе до това да бъдат самотни души, които винаги търсят "единствения" или живеят в своите илюзии, заблуди и бягство, вместо да се установят във фактите.

Дева

Девите се смятат за перфекционистите в зодиака, което ги кара да отхвърлят хората, ако не смятат, че те са идеалното съвпадение за тях. От друга страна, тяхната свръхкритична природа може да накара другите да се откажат от връзката. Никой не иска да бъде в обкръжението на тези, които непрекъснато намират грешки в другите. В по-малко крайни случаи личността на Девите може просто да попречи на създаването на трайни връзки. Те ще бъдат прекалено погълнати от подробностите по планирането на дадена среща, така че дори няма да могат да ѝ се насладят.

Рак

Раците са изключително емоционални знаци. Те са управлявани от Луната, която е много саморефлексивно и носталгично светило,а това означава, че това може да ги накара да бъдат обсебени от миналото, бившите или "този, който си е тръгнал", вместо да живеят в настоящето. Освен това Ракът се смята за един от знаците, който си мени настроенията често. Променливите им чувства могат да бъдат трудни за разбиране от околните и на свой ред да отблъснат хората. Затова Раците намират утеха в семейството си, вместо да излизат и да се срещат с нови хора.

Козирог

Козирозите съсредоточават голяма част от енергията си върху това да напредват в работата си, поради което им остава малко време за общуване и изграждане на взаимоотношения. Тези работохолици дават приоритет на успеха, богатството и кариерата пред личния си живот. Това е нещо, за което в крайна сметка може да съжаляват, тъй като не могат да намерят обич или любов в обятията на кариерата. Ако поканите Козирог на събиране, има голяма вероятност той да намери причина да се откаже в последния момент, за да може да се наслади на това да си остане вкъщи.

Скорпион

Скорпионите имат репутацията на мистериозни и потайни хора. Тъй като са такива, те предполагат, че и другите са такива, което ги кара да бъдат много подозрителни и недоверчиви към хората. Те не бързат да се запознаят с някого и може да предпочетат собствената си компания, докато не се уверят във връзката, а ако почувстват, че са били ощетени (което се случва лесно), веднага ще издигнат стена.