Когато става въпрос за успех във взаимоотношенията, е важно да можете да се разбирате с партньора си и да се виждате занаоред с него. Съвместимостта се основава на много фактори, но разглеждането на знаците, които са съвместими с вашия зодиакален знак е забавен и лесен начин да получите представа дали ще си допаднете. Астрологичната съвместимост между зодиакалните знаци може дори да послужи като индикатор за по-дълбок вид връзка - независимо дали е романтична или платонична.

Овен

Тъй като Овенът е често е много инатлив и ядосан, то отначало може да се страхувате от него, но когато го опознаете, ще разберете, че всъщност е чувствителен. Можете да спечелите вниманието на Овен, само ако сте упорити. Съвместим в любовта е със зодия Водолей и Близнаци, но също така може да споделя бурната си енергия и със Стрелец и Лъв.

Телец

Тъй като Телците са много упорити, те успяват да постигнат целите си, но го правят по свой начин. Те са най-съвместими с Дева и Козирог, тъй като и двете зодии са надеждни и биха минали бавно и търпеливо през всичко с Телеца. Друга зодия, която е съвместима с него е Ракът. Той е емоционален и би помогнал на Телеца да покаже също своята нежна душа.

Близнаци

С Близнаците най-съвместимите зодии са Лъв, Овен и Водолей. Те са отворени хора и обичат да комуникират с останалите. Точно по този си пасват с Водолеите. Когато са в компанията на интроверти, на тях просто им става скучно.

Рак

Най-съвместимите зодии за Рака са Телец, Дева и Риби. Ракът е много чувствителен и те имат нужда от някой, който ще бъде грижовен и внимателен с тях. Те са най-гъвкавата зодия и могат лесно да се адаптират към всеки тип мъж или жена.

Лъв

Трудно е да убедиш Лъва, че светът не се върти около него. С тази негова самонадеяност може да се справи само зодия Близнаци, който много бързо ще го изкара от света, в който живее той. Другата подходяща зодия за Лъва е Везни, който ще го идеализира.

Дева

Определено тук можем да кажем, че Девата е перфектен тандем със зодия Телец. Те се разбират повече от идеално и имат сходни виждания за живота, но доста често за съвместно съжителство Девите избират зодия Рак.

Везни

Везните без проблем биха се разбрали много добре с Телците. Тъй като Телците са твърдоглави, а Везните са по-меки, те лесно биха могли да предотвратят сблъсъци с ината на Телеца.

Скорпион

Скорпионът би си паснал най-много със зодия Рак, защото чувствителността им нещото, заради което връзката им би провървяла. Те обичат да прекарват време у дома, което определено би засилило чувствата им. Тяхната връзка ще бъде стабилна.

Стрелец

Стрелецът си подхожда много със зодия Овен, защото и двата знака са отворени за нови предизвикателства и обичат в живота си да имат различни дейности и нови преживявания.

Козирог

Козирогът би си подхождал най-много със зодия Телец. И двете зодии са трудолюбиви и определено ценят материалната си стабилност. Тъй като Телецът е много романтичен той може много лесно да предразположи Козирога да се наслаждава на връзката им.

Водолей

Идеалният зодиакален знак за Водолея е Близнаци. Те са въздушни знаци и тяхната интелектуална връзка е силна и истинска. Тяхната връзка се гради на това, че не обичат да разговарят на различни теми, защото имат широк кръг от интереси и обичат да научаст нови и нови неща постоянно.

Риби

Ракът и Рибите са изключително хармонично съчетание, тъй като и двете зодии са водни знаци Те нямат почти някакви различия, като Ракът е образец на съпричастност, а Рибите олицетворяват напълно предаността.