Всички ние сме сложни по свой собствен начин. Някои хора са коварни и манипулативни, използват околните, за да получат това, което искат. Други са емоционални и неспособни да контролират мислите и чувствата си. А след това има хора, за които всички тези неща са предизвикателство - често не могат да разберат със сигурност дори собствените си емоции. Оказва се, че астрологията може да помогне да се предвиди кои са тези хора. Прочетете нататък, за да чуете кои са най-сложните зодиакални знаци.

Лъв

Сложността на Лъвовете се дължи на факта, че те се стремят да демонстрират едновременно увереност и сила, но не разполагат с достатъчно емоционални качества, за да ги подкрепят. Този огнен знак обича да бъде център на внимание, много е драматичен и горд и винаги иска да управлява. Те имат голямо и силно его и държат на непоклатимото си мнение, като не оценяват или дори не допускат мнението на другите.

Близнаци 

Двойствеността на Близнаците ги прави сложни по своята същност. На първо място, това е тяхната нерешителност. Те могат да правят планове с вас, а после да ги отменят в последния момент. И докато тяхната непостоянност е сравнително безобидна, други поведения са по-обезпокоителни. Тяхната личност е известна с това, че е адаптивна и умна, което им дава възможност да лъжат, без да се потят. Това е най-повърхностният знак от зодиака, което им позволява да импровизират и да бъдат напълно различен човек или двуличник. С Близнаци никога не знаете какво точно ще получите - и постоянно ще се чудите дали във всеки един ден ще се сблъскате с добрия или със злия близнак.

Овен 

Първият зодиакален знак Овен често бърза и винаги иска да бъде лидер.Като състезателен огнен знак, те имат силна емоционална агресия, за да успеят и да победят. Подобно на митологичния Овен, който е техният глифов символ, те рядко се отказват от всичко, което си намислят, особено когато е свързано с властова позиция. За съжаление това означава, че понякога се снишават ниско, ако смятат, че това означава, че могат да напреднат. Само тази черта ги прави непредсказуеми за околните както в кариерата, така и в личния живот. Сложната им природа ги подтиква към изключителна амбиция и те се наслаждават на светлината на прожекторите.

Риби

Рибите са на последно място в зодиакалното колело и поради тази причина личността им включва черти от всеки друг знак. Основната им особеност е, че лесно могат да се поставят на мястото на други хора и да покажат, че разбират чувствата и действията на човека. Въпреки това именно свръхактивното им въображение ги прави наистина сложни за външните хора. Например човек от зодия Риби може да си внуши, че е в пълноценна връзка с някого, докато единственото, което е правил, е да флиртува с него. Представителите на този знак трябва да развият трезво мислене. Те трябва да осъзнаят, че могат да прекарат години в света на фантазиите си, което определено прави живота им по-ярък, но когато дойде време да предприемат сериозни действия, е много по-добре да видят нещата такива, каквито са в действителност. Ако не го направят, в крайна сметка ще озадачат себе си и околните.

Рак 

Чувствата на Рака понякога се сравняват с дълбок кладенец: Ако нещо падне там, може да се окаже почти невъзможно да бъде намерено. Хората, представени от този знак, изпитват силни емоции, често пъти противоречиви. Поради това могат да се случат абсолютно абсурдни ситуации. Например всички наоколо могат да кажат на мъжа Рак, че изглежда е влюбен в някоя жена, но той може да отрича с всички сили, макар дълбоко в себе си да знае, че това е истина. Просто емоциите му се нуждаят от повече време, за да влязат в съзнание. Едва след години той може да осъзнае, че всъщност е бил влюбен в жената.

Скорпион

Ако сте близки със Скорпион, то вероятно не бихте спорили с факта, че те са един от най-сложните знаци на зодиака. Известни със своето "жило на скорпион, те притежават силата и упоритостта да посрещнат всяко предизвикателство, което им се поднесе, а по време на похода към постигане на целите си обичат да пазят тайни, а също и да разпространяват клюки, които ще подпомогнат каузата им. Тази черта, заедно с потайния им характер, прави хората около тях неспособни да предвидят следващия им ход. Но Скорпионите често са толкова непредсказуеми за себе си, колкото и за другите. Те трудно разбират себе си през дълбините на скритите си емоции, което предизвиква разрушителни тенденции в собствения им живот, както и в живота на хората около тях.