Вие сте човек, който импулсивно изказва мнението си и предприема действия по отношение на страстите си? Или предпочитате по-бавен и предпазлив подход в живота? Някои хора по природа са по-уверени и смели от други. Макар че има много фактори, които допринасят за нашите странности, астрологията също може да окаже известно влияние. Ако сте родени под един от най-смелите зодиакални знаци, тогава може би желанието ви да рискувате е просто част от космическия ви състав.

Когато става въпрос за това да се впускат напред, четирите най-смели зодиакални знака са склонни да бъдат малко по-дръзки и безстрашни от останалите. 

Овен

Овните определено са един от най-смелите зодиакални знаци- упорити, импулсивни и изключително страстни. Тези целеустремени лидери са безстрашни и изглежда винаги намират необходимата енергия, за да преодолеят препятствията и да се борят за това, в което вярват. Управлявани от планетата Марс, тези огнени знаци обичат да се впускат с главата напред в нови начинания и не могат да не последват страстите си, когато в тях се запали искра на вдъхновение. Ако го почувстват в сърцето си, трябва да действат!

Лъв

Управлявани от Слънцето в астрологията, Лъвовете са известни със своята увереност, смелост и ентусиазъм, така че не се притесняват да изразяват себе си или да прегръщат страстите си. Обичат да са в центъра на вниманието, независимо дали носят крещящ тоалет на парти, заемат силна позиция по важен въпрос или смело изпълняват най-грандиозните си планове. Лъвовете не се страхуват да бъдат смели, дръзки и безсрамни.

Скорпион

Единственият представител на зодиака в този списък, който не е огнен знак е Скорпиона. Като воден знак, Скорпионите са склонни да се ръководят повече от емоциите си, отколкото от чиста страст. Безспорната им смелост се дължи на управляващата планета Марс, която им вдъхва целеустременост и непоколебима упоритост. Скорпионите може и да не са толкова ярки и общителни, колкото някои знаци, но тяхната тиха увереност, безстрашие и решителност ги правят едни от най-смелите и борбените.

Стрелец

Стрелците са известни с това, че са смели, буйни и изпълнени със страст. Тези свободолюбиви авантюристи не се страхуват да поемат рискове или да действат импулсивно - всъщност преживяването на нови неща и спонтанността им дават точно този вид тръпка, за който жадуват. Стрелците винаги се стремят да разширяват хоризонтите си, затова често се случва да споделят ревностно идеите си за света или да подтикват другите да оспорват убежденията си в името на израстването.