Не е необичайно хороскопите да се свързват с драма; всеки иска да знае какво ще се случи всеки ден и колко трябва да се притеснява или вълнува от това. Но по-спокойните хора сред нас може дори да не проверяват. Те са толкова спокойни, че просто ще изчакат и ще видят, а след това ще се оставят на течението. Кои точно са тези хора и какъв е източникът на тяхната освежаваща липса на гняв и вълнение? Според астролозите това са шестте най-спокойни зодиакални знака.

Телец

Земният знак Телец е пословично спокоен. Те имат репутацията на упорити и спокойни, дори малко мързеливи хора. От другата страна на тези черти обаче са земната чувственост и нуждата да обмислят нещата.Телецът може търпеливо да прецени повечето ситуации и спокойно да намери решение. Освен това те се чувстват най-добре в спокойна среда. Телецът, повече от всеки друг знак, изисква да оставите проблемите си на прага, защото не иска никакви проблеми да нарушават комфортната му рутина.

Стрелец

Стрелецът, последният огнен знак в зодиака, притежава дълбоко любопитство, жажда за знания и желание да вижда нещата в по-широк контекст. Те са и променлив знак, който се свързва с гъвкавост и адаптивност. Това ги прави най-оптимистичния зодиакален знак, който умее да не приема нещата твърде сериозно. Стрелците разбират голямата картина и затова обичат просто да се отпускат и да запазват спокойствие. Те се опитват да стоят настрана от хората, които клюкарстват или предизвикват драми, като правят живота си възможно най-малко стресиран и спокоен.

Везни

Везните са хамелеонът на зодиака, който иска да се хареса на всички едновременно. Те са естествени дипломати и се вписват почти навсякъде. Като знак на везните, те ще отделят време, за да преценят плюсовете и минусите на всяка ситуация, вместо да се втурнат в нея с главата напред, което, заедно с тяхното спокойствие и социално ноу-хау, е част от причината да изглеждат толкова спокойни. Както и фактът, че се управляват от Венера - планетата на хармонията и любовта. Везните не реагират, когато хората ги съдят. Те наистина знаят как да се отпуснат, особено когато са сред природата, някъде край океана.

Риби

Рибите са дълбоко съпричастни и са известни с това, че си представят по-розова картина от тази, която може би съществува в действителност. Въпреки че може да се крият от реалността, Рибите искат да помагат на другите, като често действат като личен терапевт на хората около тях. Рибите могат да бъдат изключително спокойни, тъй като проявяват разбиране към действията на другите. Като емоционален воден знак, енергията им се изчерпва, когато са в обкръжението на неподходящи хора, затова Рибите се стараят да попадат само в ситуации, които ги карат да се чувстват спокойни и сигурни. Те също така се грижат да имат достатъчно време за работа по своите успокояващи артистични проекти.

Козирог

Амбициозни, издръжливи и невероятно отдадени, Козирозите не биха могли да осъществят всичките си високи професионални цели, ако не умеят да се съсредоточават и да запазват спокойствие. "Козирогът често е смятан за най-надеждния от всички зодиакални знаци, известен с това, че е много отговорен и трудолюбив. Тези черти са приложими и извън офиса. Винаги, когато има криза, се уверете, че на борда има Козирог. Този структуриран знак, управляван от Сатурн, знае как да подходи спокойно към всяко сътресение... Когато всички останали се държат детински, те са сериозни и жадуват за стабилност. И тъй като мъдростта идва с възрастта, Козирозите стават по-спокойни и безгрижни с напредването на възрастта.

Рак

Раците са интуитивни и лоялни и очакват същото от вас. Те са в много добра хармония със собствените си чувства и тези на другите. Това прави Рака най-спокойния зодиакален знак. Те са известни със своята нежна и грижовна природа. Ракът е и домошарят на зодиака и като такъв не обича нищо повече от това да се отпусне във ваната или да се настани уютно на дивана и да гледа филм. За тях е важно да запазят спокойствие, защото раците не се справят добре с емоционалното претоварване.