Не стъпвайте върху пукнатините на тротоара. Настройвайте микровълновата печка само на четни числа. Ако някой ваш познат има подобни навици, може би датата, на която е роден, го е направила толкова суеверен. Според професионални астролози някои хороскописти са по-склонни да вярват в силата на своите мисли или действия да променят късмета им, отколкото други. Продължавайте да четете, за да разберете кои са шестте най-суеверни зодиакални знака. И не се притеснявайте, не е лош късмет да гледате този списък.

Дева

Може би си мислите, че личността на Девите е твърде практична, за да бъде суеверна. Те може да не излизат от къщи, докато не проверят дали са изгасили всички лампи. Ако всичко не е в някакъв ред, Девата смята, че отваря вратата за хаос, който може да се промъкне в живота ѝ.

Водолей

Водолеят се смята за най-ексцентричния зодиакален знак. Те са невероятно уникални и гледат на живота през изцяло абстрактна страна, носейки енергията на широкообхватната въздушна стихия със себе си в ежедневието си.

Везните

Везните са символизирани от везните на справедливостта. Като такъв, този дълбоко мислещ въздушен знак търси справедливост и хармония във всички области на живота. Това ги кара да търсят смисъл и закономерности в ежедневието си, да следват определени рутинни процедури, за да избегнат настъпването на бедствия. Но за разлика от Девите, Везните са по-загрижени за действията си, свързани с другите. Те могат да започнат да се чувстват зле, ако пропуснат да кажат добро утро на колегата си. А когато везните им излязат от равновесие, те се фокусират прекалено много върху една страна или аспект на дадена история.

Скорпион

Скорпионите обичат всичко, което е тъмно, страшно и мистериозно, а суеверията са точно за тях. Всъщност този интензивен и потаен знак се управлява от сенчестата и неуловима планета Плутон. Затова суеверията и вярата в свръхестественото са по-скоро начин да се предпазят, отколкото нещо друго. Скорпионът е и изключително интуитивен.

Рак 

Този чувствителен и емоционален воден знак е управляван от Луната, така че усеща енергиите и вибрациите на Вселената по-силно от другите. Не само това, но Раците са много податливи на въздействието на другите, което означава, че понякога могат да бъдат твърде възприемчиви към мненията на другите.

Риби

Астролозите са единодушни, че хората от зодия Риби са мистични по природа. Считан за най-духовния от всички зодиакални знаци, този езотеричен воден знак отдава най-голямо значение на всичко окултно. Те вярват в силата на Вселената и затова са особено склонни към фолклор и суеверия.