Кучетата са скъпоценни същества, които ни даряват с безкрайна любов и вярност. Те също така притежават уникални физически, емоционални и интелектуални характеристики, но знаехте ли, че има определени породи кучета, които са най-съвместими с конкретни зодиакални знаци?

Ако планирате скоро да си вземете куче и сте в унисон със зодиакалния си знак, е редно да научите коя порода кучета най-добре подхожда на вашата личност и на вашия дом. 

Нека разгледаме кои сладки породи кучета са най-съвместими с вашия зодиакален знак - съвпаденията наистина са изписани в звездите!

Овен: Немска овчарка

Овенът е много твърдоглав знак, който притежава и огромни лидерски качества. Ето защо той вероятно ще предпочете порода куче, която отразява тези характеристики и е способна да следва ръководството му. Такива породи не се ограничават до немска овчарка. Чат от тях са доберман, пинчер и ваймаранер. Забавен факт: ваймаранерът е и една от най-бързите породи кучета в света.

Снимка: iStock by Getty Images

Телец: Немски боксер

Телецът е лоялен и надежден знак, който предпочита по-хубавите неща в живота. Въпреки че намирането на порода кучета, която е лоялна, е сравнително лесна задача, има някои породи кучета, които се смятат за по-царски. За този знак порода като боксер е идеалното куче.

Снимка: iStock by Getty Images

Близнаци: Френска болонка

Някои хора са най-подходящи за спокойни кучета, докато други се чувстват по-добре около кучета, които са пълни с енергия. Близнаците вероятно биха предпочели втория вид куче, тъй като самите хора под този знак са любопитни и обичат да опитват нови неща. Някои породи кучета, които споделят този дух, са брадато коли, френска болонка и португалско водно куче. Тези изключително активни и енергични кучета винаги ще бъдат готови за нови приключения.

Снимка: iStock by Getty Images

Рак: Ротвайлер

Ракът е изключително семейно ориентиран и приема семейните отношения много сериозно. Върховната лоялност е от първостепенно значение за Рака. Булдозите и ротвайлерите са чудесни семейни кучета. Когато си мислят за добро куче за семейството, повечето хора имат в съзнанието си образа на голдън ретрийвър, но въпреки несправедливата си репутация, ротвайлерите всъщност могат да бъдат много мили и любящи. Нещо повече - те са отлични кучета пазачи, което би било важно за Рака, защото този знак винаги иска да защити близките си.

Снимка: iStock by Getty Images

Лъв: Мопс

Колкото и да са общителни, Лъвът е знак, който се нуждае от куче, притежаващо обаяние и позитивизъм. Що се отнася до зодиакалната съвместимост, жизнерадостни и активни породи като керн териер, дакел и мопс биха се справили добре с Лъв. Тези породи са весели и се нуждаят от стопанин, който да е също толкова щастлив като тях! Можете също така да си вземете куче от смесена порода, което има черти от тези очарователни породи.

Снимка: iStock by Getty Images

Дева: Английски пойнтер

Не е изненадващо, че тук са причислени няколко породи кучета: хрътка, пойнтер и овчарка. Винаги трудолюбив и решителен знак, Девата би оценила куче, което отразява нейните собствени ценности. Но Девата и тези породи се свързват на друго ниво. Девите са и много чувствителни. Чувствителността не е задължително да се проявява и някои хора я прикриват много успешно, точно както тези кучета могат да го направят.

Снимка: iStock by Getty Images

Везни: Нюфаундленд

Везните са един от най-нежните знаци. Те обичат равновесието и хармонията, поради което биха се възползвали от връзка с куче, което изобилства от любов. Макар че някои хора изпитват страх от по-големи кучета, те всъщност могат да се окажат по-добри от по-малките. Нюфаундлендът е идеалният пример за това. Възрастният мъжки екземпляр може да тежи до 150 кг или повече, но всеки експерт по кучетата ще ви каже, че те са изцяло съставени от сладост и преданост.

Снимка: iStock by Getty Images

Скорпион: Питбул

Скорпионът никога не прави нещата наполовина. Те са изобретателни, смели и страстни. Само куче с еднакво количество от тези качества може да се съчетае добре със Скорпион.

Снимка: iStock by Getty Images

Стрелец: Джак Ръсел териер

Този знак винаги е животът на партито. Смехът им е заразителен и всички искат да са около тях. Те обичат да пътуват, да се впускат в приключения и да споделят позитивното си поведение със света. Някои породи кучета, които имитират този тип личност, включват бостънски териер, френски булдог и ръсел териер. Така че, ако Стрелецът реши, че е време да открие следващото си приключение, тези кучета няма да имат нищо против да се включат в пътуването ви.

Снимка: iStock by Getty Images

Козирог: Шиба ину

Козирозите са надеждни хора. Те ценят дисциплината. Най-подходящото куче за Козирог е това, което има спокойно поведение и не е шумно. Силно енергично куче вероятно би било твърде натоварващо за Козирога. Белгийска овчарка, шар пей, пекинез, родезийски риджбек и шиба ину са породите, които биха паснали най-добре на тази зодия.

Снимка: iStock by Getty Images

Водолей: Лабрадор

Водолеят е уникален сред знаците. Те са изключително оригинални, умни и независими. Така че кучета, които се отличават, веднага ще привлекат Водолея и обратното. Породите кучета, които биха подхождали на този знак, включват лабрадор, хаванска болонка и пудел.

Снимка: iStock by Getty Images

Риби: Санбернар

Най-изобретателният и чувствителен знак изисква най-доброто куче. Независимо дали става въпрос за дълбоката привързаност на санбернар, или за интелигентността на кокер шпаньол, Рибите се нуждаят от куче, което обича да се гушка. Любовта между Рибите и тяхното куче ще бъде силна, тъй като те винаги отдават цялото си сърце на всичко и всички, за които ги е грижа.

Снимка: iStock by Getty Images