Остроумието е различно от хумора. Докато то може да ви донесе много смях и да повдигне духа на околните, остроумието е истински талант, който съчетава интелигентност, изобретателност и съобразителност. Поради това често това е умение, което или притежавате, или не. Ако някога сте се чудили дали астрологията играе роля тук, експертите казват, че може би е така. Прочетете нататък, за да разберете кои са шестте най-остроумни зодиакални знака.

Телец

Този знак е по-известен с трудолюбието и надеждността си, отколкото с остроумието си. Но при подходящите обстоятелства, Телецът може да измисли някои истински шеги. Те имат непринуден хумор, който е типичен за земния знак. Притежават остроумие, което споделят само с най-близките си, доверени другари. Те са остроумни, но много скромни в това отношение.

Лъв

Лъвовете често са талантливи певци, танцьори и оратори, а също така са и уверени разказвачи на вицове, и имат бърз ум. Те много обичат да се изтъкват, затова боравят умело с думите, привличайки максимално внимание с хумора си.

Водолей

Макар че този знак често се занимава със сериозни неща - например да намери начин да постигне световен мир или да изобрети следващата технология, която ще промени живота му - той има и друга страна. Водолеите успяват да се смеят на всеки проблем и могат да покажат на хората, че няма безнадеждни ситуации. Дори проблемът да изглежда нерешим в момента, след шегата на Водолея ще бъдете принудени да се смеете и да забравите за неговата сложност. Те са приятелят, от когото се нуждаете на всяка вечеря, за да разведри настроението след дълбок разговор.

Овен

Овните са известни със своята увереност - две личностни черти, които поставят интелигентността им извън класациите. Техният хумор е по-директен и суров, но въпреки това те удивляват с остроумието си. Благодарение на своята жизненост Овните лесно постигат това, което искат и се отнасят оптимистично към всички препятствия. Очаквайте от тях да поднесат някои забавни хапливи коментари на всяко събиране. Но не се притеснявайте, тяхното енергично поведение ще направи така, че настроението никога да не стане прекалено мрачно.

Стрелец

Този знак е истинският живот на партито. А кое парти би било пълно без един или двама остроумни участници? Стрелците познават много хора и са били на много места, така че могат да правят остроумни коментари, които включват цяла широка референтна рамка. Техният хумор ще се хареса на всеки. 

Близнаци 

Този знак дължи остроумието си на двойствената си природа. Близнаците са забавни, защото са двама. Те са два пъти по-забавни, два пъти по-бързо мислещи, два пъти по-ангажирани в разговора. Освен това те живеят, за да се забавляват и ще направят почти всичко, за да ви разсмеят. Дори това да е коментар, целящ да поласкае само един човек, той ще си струва усилията за тях. Поканете Близнаци на партито си и можете да бъдете сигурни, че това ще бъде незабравима вечер за всички.