Всеки поема рискове. Понякога това са малки рискове - като например да влезете в претъпкано метро, докато вратите се затварят, а друг път рисковете са по-големи - като например да захвърлите всичко и да се преместите в нов град съвсем сами.

Когато поемете добре пресметнат риск, при който ползите са повече, тогава той може да се превърне в потенциално умно решение. Но понякога хората не поемат пресметнати рискове. При някои хора поемането на рискове граничи с безразсъдство и импулсивност - те просто обичат прилива на адреналин, който идва от близостта с опасността, и не могат да се наситят на тръпката да направят нещо, което може да доведе до неизвестни последици.

Ако сте човек, който обича да поема рискове, приятелите ви може да ви смятат за безразсъден или за адреналинов наркоман, но поемането на твърде много може да ви накара да изглеждате прибързани или безотговорни пред приятелите и семейството си. Понякога това излага на риск добрите ви взаимоотношения.

Някои проучвания твърдят, че хората, които поемат рискове, са по-умни от тези, които не поемат рискове, но това не означава непременно, че поемането на голям риск е най-доброто решение.

Прочетете по-долу, за да видите какво казват звездите за това. 

Близнаци

Близнакът е много непоследователен в решенията си. Понякога може да действа прибързано, когато се опитва да се реши на нещо, а ако не знае какво решение да вземе, може просто да избере по-рискования вариант.

Например, ако е много недоволен от настоящата си работа или жилищна ситуация, може просто да захвърли всичко и неочаквано да се премести в нов град. Това може да е доста рисковано решение, но Близнаците са гъвкави и готови да поемат рискове, за да получат това, което искат.

Ако това сте вие: Добре е да поемате рискове и да вземате решения, които могат да ви отведат на нови места, но не забравяйте също така внимателно да обмисляте решенията си. Прибързаните действия могат да доведат до лоши последици.

Лъв

Лъвът е човек, който обича да прави някои СУПЕР драматични промени в живота си. Той е роден лидер, така че не се страхува да поеме отговорност и да върви по неизследвани пътища. Ако никой друг не е готов да рискува, той ще е първия, която ще се засили и ще го направи. Когато става въпрос за свободното време, той вероятно ще се занимава с изпълнени с адреналин дейности като каране на мотоциклет или скокове с бънджи. Лъвът обича тръпката от това да избере по-рискования път.

Ако това сте вие: Смелостта със сигурност ще ви донесе ползи, но не забравяйте да правите нещата с мярка. Поемането на рискове понякога може да бъде опасно и е важно да разпознаете кога рискът не си заслужава.

Скорпион

Скорпионът е смел и изобретателен. Той вярва, че повечето рискове си струва да се поемат. Обича да опитва нови неща и се отклонява от статуквото. Когато става въпрос за вземане на решения, той търси разнообразие и вълнение. Рядко играе на сигурно и е достатъчно смел, за да търси нови възможности, дори ако те са свързани с рискове.

Ако това сте вие: Помнете, че има тънка граница между смелостта и безразсъдството. Смелостта ще ви помогне да вземате дръзки решения, но не бива да сте безразсъдни, когато опитвате нещо ново.

Стрелец 

Стрелецът обича приключенията и винаги ще избира по-рискования път. Той гледа на всичко като на опит за учене и смята, че няма какво да губи. Той е от хората, които залагат цялата си ръка на почти всичко. Обича да си играе с огъня, за да види докъде може да стигне.

Дори когато знае, че нещо е изпълнено с рискове, вероятно пак ще се заеме с него, защото знае, че ще съжалява, ако не опита.

Ако това сте вие: Желанието ви за приключения е достойно за възхищение, но рисковете не винаги си заслужават. Някои неща изглеждат забавни в момента, но могат да се превърнат и в лоши решения, ако не сте достатъчно предпазливи.

Водолей 

Водолеят е склонен да поема рискове, от които другите може да се въздържат. На работа, ако смята, че някой се отнася несправедливо с нея, ще поеме риска и ще говори за това. Той е много индивидуалистичен, което означава, че не се страхува да прави неща, които другите може да сметнат за твърде смели. Обича да опитва всичко ново и смята, че поемането на рискове е най-добрият начин да се върви напред.

Ако това сте вие: Да сте достатъчно смели, за да търсите алтернативни, рисковани пътища, е нещо страхотно! Само не забравяйте да пресметнете потенциалните разходи и да сте наясно как тези рискове могат да ви се отразят в бъдеще.