Зодиакалната съвместимост на Водолея се свежда до личностни характеристики и елементарна съвместимост. Водолеят е един от най-независимите, но същевременно любящи знаци в зодиака, така че не е изненадващо, че привлича много потенциални партньори.

Въпреки това Водолеите са по-сложни, отколкото си мислите, и те ще имат истински шанс за любов само с определени зодиакални знаци. Независимо дали сте Водолей, който търси идеалния партньор, или някой, който отчаяно се влюбва във Водолей, трябва да разгледате тези насоки за съвместимост.

Четири зодиакални знака, които са сродни на Водолея

1. Близнаци

Както Близнаците, така и Водолеят са въздушни знаци, които умеят да бъдат аналитични по най-добрия начин. Като любовници те ще се наслаждават на компанията си чрез дълбоки разговори за всичко под слънцето. Освен това и двамата са знаци, които обичат да опознават света на културно ниво и ще имат връзка, изпълнена с пътувания и много незабравими преживявания. И двата знака ще трябва да се съсредоточат върху честността и откровеността с партньора си, дори когато е трудно, за да може връзката им да процъфтява.

2. Стрелец 

Въпреки че и двата зодиакални знака Стрелец и Водолей се страхуват от обвързване, тази двойка обикновено създава много отдадени дългосрочни връзки.

И двата знака по природа са изключително независими и ще продължат да уважават тази черта у другия през цялата си връзка. Макар да се чувстват повече от комфортно да правят своите собствени неща, те винаги ще се забавляват най-много заедно. Общата им енергия и оптимизъм ще им помогнат да преминат през живота като изключително щастлива двойка. Няма да им е трудно да намират забавление в съвместното си ежедневие.

3. Водолей 

Вярвате или не, не е необичайно да видите двама души, които споделят зодиакалния знак Водолей, в здрава и процъфтяваща връзка. Благодарение на многобройните им общи интереси, те никога не се изчерпват с неща, за които да говорят, или с хобита, които и двамата харесват. Поради аспекта на независимост на Водолея, те също нямат нищо против да правят свои собствени неща и да дават на другия малко пространство. Дълбоката им съпричастност към другите обикновено води до това, че този динамичен дует се радва на доброволческа работа и други полезни усилия за обществото.

4. Везни

Водолеят и Везните са общителни и авантюристични зодиакални знаци, което ги прави вълнуваща двойка в една връзка. Те са способни да преодолеят всяко препятствие благодарение на сходните си безгрижни нагласи и оптимистично поведение. Единствената потенциална пречка, която може да се появи във връзката между Везни и Водолей, е различното ниво на страст. Известно е, че Везните са страстни любовници и на Водолея може да му е трудно да се справи с тях. Това няма да е проблем, стига да има открита комуникация относно интимността по време на партньорството.