Да, наистина има един знак, който е най-редкият от всички. С някои зодии сме склонни да се срещаме по-често от други. Това често може да се дължи на съвместимостта на зодиакалните знаци или на това кои зодиакални елементи се съчетават добре. Като Телец може да имате повече приятели Дева или Скорпион. А като Риби може да общувате с повече представители от зодия Раци в приятелската си група. Въпреки това зодиакалните тенденции са свързани и с това колко хора са родени под всеки зодиакален знак, тъй като някои от тях са по-често срещани от други, въз основа на общите рождени дати.Всичките 12 зодиакални знака се отличават с набор от уникални личностни характеристики и са специални по свой собствен начин (всеки от тях дори има съответна карта таро и връзка със здравето ви).

Това е не друг, а Водолей, който включва хората, родени между 20 януари и 18 февруари.

"През януари и февруари има най-малко раждания, което прави Водолея най-редкия зодиакален знак", казва Лиза Стардъст, астролог от Ню Йорк и автор на книгата "Наръчник за оцеляване при завръщането на Сатурн": Навигация в този космически ритуал на прехода. Личностни характеристики на Водолея

Като най-рядък зодиакален знак, хоратa, които са Водолей са "известни като уникалните мислители на зодиака", казва Стардъст. Те се смятат и за "новатори и създатели на свежи перспективи". В допълнение към това, че е най-редкият зодиакален знак, това, което го отличава от останалите 11 зодиакални знака, е, че "те са известни като водната част на въздуха", казва Stardust. Това ги прави "интуитивни". И също така "имат способността да виждат накъде се е запътило човечеството и да правят крачки към напредъка му", казва Стардъст. Кои знаци са съвместими с Водолея?

Когато става въпрос за съвместимост с Водолей, той казва, че тези знаци са склонни да привличат и да бъдат привличани от други въздушни знаци.

"Близнаците и Везните са склонни да бъдат най-съвместими с Водолея, поради факта, че са способни да изразяват чувствата си чрез комуникация", обяснява астрологът. Кой е най-често срещаният зодиакален знак?

Точно както има най-рядък зодиакален знак, има и най-разпространен зодиакален знак. Стандъст споделя, че "Девите, които са заченати на Нова година по време на празнуване и забавление", са най-разпространените зодиакални знаци. Родените между 23 август и 22 септември се смятат за Деви и са "известни с това, че са трудолюбиви, търпеливи, аналитични, любезни и прилежни".

Снимка: iStock by Getty Images

Вторият най-рядък зодиакален знак е Овенът, а след него е Стрелецът, като и двата знака са огнени. "Овенът е първият зодиакален знак", казва Стардъст. Стрелецът, третият най-рядък зодиакален знак, "се пада през есенния сезон и е известен с това, че е авантюрист и свободолюбив".

Повечето от нас се придържат към 12-те астрологични знака на зодиака - и това е така, откакто вавилонците за първи път са култивирали зодиакалните знаци преди повече от 3000 години. Тези знаци са Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби и се основават на 12 съзвездия на нощното небе. Но когато през 2016 г. НАСА направи някои промени в картата на съзвездията, тя добави 13-о съзвездие, наречено Офиух, и по този начин предизвика въпроса: Съществува ли 13-и зодиакален знак? Не, НАСА не е измислила нов зодиакален знак. Всъщност вавилонците са знаели за това съзвездие и просто са решили да не го включват в групата си от зодиакални знаци. НАСА обяснява причината да не добави 13-и зодиакален знак: Астрологията и астрономията не са едно и също нещо и това, че на картата е добавено допълнително съзвездие, не означава, че то е добавено и към зодиака. Въпреки това някои все още избират да признават Офиух за 13-и зодиакален знак и тъй като той рядко се използва в света на астрологията, се смята, че е и вторият най-рядък зодиакален знак. Родените между 29 ноември и 17 декември се смятат за Офиух (въпреки че според традиционните 12 зодиакални знака родените между 22 ноември и 21 декември са Стрелци). Тези хора от зодия Офиух са "известни като чаровниците на зодиака", казва Stardust и добавя, че те са "много проницателни и знаещи, както и магнетични и завладяващи".