За някои хора навременността изобщо не е проблем. Те живеят, за да отмятат нещата от списъка си със задачи, и са смятани за надеждни на работното място. Но за други наближаващите крайни срокове и пропуснатите срещи са начин на живот.

Това може да ги накара да изглеждат мързеливи понякога, но тази им склонност към бързане в последния момент може да е отчасти извън техния контрол. Астролозите казват, че някои зодиакални знаци са по-склонни към отлагане от други - от тези, които небрежно се бавят, до хората, които наистина не могат да направят нищо без голямо забавяне.

Прочетете, за да разберете дали вашият колега, който има нужда от постоянно напомняне, или членът на семейството ви, който никога не си прави труда да се отзове, са попаднали в списъка.

Везни

Везните не искат да се колебаят, просто им е трудно да решат какво искат. Постоянната нерешителност на Везните е една от основните причини да отлагат. Символизирани от везните, Везните постоянно претеглят повече от една възможност, така че лесно могат да се затруднят да разберат как да определят приоритетите си, което води до умствена парализа, която им пречи да предприемат действия и да продължат напред.

Рак

Тъй като Ракът е воден знак, те са обгърнати от емоционални въпроси. Техните мисли и тревоги могат да доведат до това, че да им е трудно да се съсредоточат, когато трябва да свършат нещо. Те ще изчакат да изпратят имейл, защото се притесняват от отговора, или ще пренебрегнат списъка си със задачи, защото това ги стресира. Ракът обаче е кардинален знак, така че обича да контролира и да поема инициативата. Така че, ако успеят да отделят емоциите си от дадена задача, те със сигурност ще я поемат в свои ръце

Дева

Девите са пословични с това, че постигат високи резултати. Но тъй като очакват най-доброто от всички, включително и от себе си, те са склонни да се вманиачават по дребните неща. Девата е знакът перфекционист и обръща пълно внимание на всеки малък детайл, което отнема много време. Стремежът към съвършенство също така затруднява този знак да се заеме с нещо, освен ако не е сигурен, че може да го изпълни на 100 процента. Девата е променлив знак, което означава, че те постоянно се променят и им е трудно да се ангажират с нещо. Когато Девите най-накрая решат да започнат нещо, те обсесивно ще работят по него, докато не почувстват, че е завършено - но трудната част е да ги накарате да започнат.

Стрелец

Стрелците са енергични и импулсивни, което води до много пропуснати крайни срокове. Те ще се втурнат през куп различни цели и проекти в живота, но много от тях ще останат недовършени. Това се дължи на любовта на Стрелците към забавлението. Те не обичат да пропускат никакви възможности, които животът им предлага, но въпреки това им е трудно да се ангажира. Може би са казали, че ще се присъединят едновременно към волейболната лига и клуба по кикбол, а сега са изправени пред време за вземане на решение.

Близнаци

Близнаците могат да дадат уроци по отлагане и нерешителност. В крайна сметка техният знак представлява близнаци, което означава, че те често се чувстват разделени наполовина. Този разсеян знак винаги се насочва към нещо друго - нова работа, нова половинка, ново задължение - без да завърши последната си задача. Подобно на Стрелеца, Близнаците обичат да се забавляват и да общуват, и ако нещо не се класира в класацията за забавление, те ще са готови да продължат или да отложат изпълнението му. Те имат способността да фокусират ума си върху едно нещо, но не могат да задържат този фокус много дълго.

Риби

Рибите предпочитат да подремнат, вместо да се занимават с данъците си. Като най-сънливия зодиакален знак, може да е изключително трудно да мотивирате Рибите да действат. Те са знакът, който е най-вероятно да отложи алармата си сутрин или да закъснее за работа, или да остави да мине половин ден, преди да реши да започне да премахва неща от списъка си със задачи.