Тъй като Рибите са последният зодиакален знак в цикъла, те поемат енергиите на всички предшестващи ги и имат древна душа.

Рибата е символът, който олицетворява Рибите, така че не бива да ви изненадва, че Рибите са и воден знак. Водните знаци са емоционални и интуитивни и, подобно на дълбините на океана, често са доста мрачни и загадъчни. Нептун е управляващата планета на Рибите, което допринася за мистериозната атмосфера, която тези хора излъчват. Нептун управлява сънищата и илюзиите, което означава, че Рибите са дълбоко мислещи хора, които са интровертни и жадуват за време насаме, което често прекарват в дрямка или слушане на музика. Рибите са идеалисти. Можете да очаквате, че те ще бъдат първите, които ще ви подадат ръка за помощ; тъй като обаче са толкова емоционални, понякога е трудно да бъдат наоколо, особено когато не са в настроение да се забавляват и да не бързат.

Тъй като Рибите са толкова в синхрон с емоциите си, те са склонни да бъдат суперромантични. Рибите планират най-добрите срещи и наистина знаят как да ви завладеят. Това и тяхната мъдрост ги правят чудесни приятели; те винаги са на разположение на тези, които се нуждаят от тях, и умеят да предлагат утешителни думи и помощ. Макар да не обичат да ги критикуват, те са толерантни и прощаващи, така че макар да са склонни да се възползват от тях поради любезната им природа, те са прекрасни приятели и партньори.

Най-добри черти на Рибите

1. Щедрост- Рибите са невероятно безкористен зодиакален знак. Те са толкова щедри, че понякога (е, през повечето време) поставят нуждите на другите пред своите собствени. Искат да се уверят, че хората, които обичат, са щастливи.

2. Състрадателни- Онези, които се чувстват потиснати от себе си, трябва да потърсят Риби за утеха и съвет. На Рибите им е трудно да оставят хората, които страдат, и демонстрират загриженост и съчувствие към нуждаещите се.

3. Прощаващи- Рибите са известни с това, че никога не държат на злобата, за разлика от другия воден знак - Скорпиона. Те са напълно съгласни да дават на хората втори шанс (и трети шанс, и четвърти шанс..., да оставят проблемите да отшумят и да прощават бързо, за да избегнат конфликти.

4. Артистични- Рибите също така са невероятно артистични. Те обичат да намират решение, което не е праволинейно, като предпочитат да решават проблеми с отговори, които се смятат за нестандартни.

5. Отворено мислене- Жената или мъжът Риби обичат да изслушват другите и да научават нови идеи. Те не съдят другите и слушат внимателно и с отворено съзнание, когато някой им говори.

Отрицателни черти на Рибите

Рибите имат няколко отрицателни черти, за които трябва да внимават, точно както и всички останали зодиакални знаци. Рибите не обичат да се придържат към реалността. Те са големи мечтатели, което понякога ги прави недосегаеми за това, което наистина се случва около тях. И тъй като Рибите обичат да бъдат до другите, те очакват и другите да правят същото. В този смисъл те са донякъде доверчиви и стават податливи на изиграване или измама. Освен това са склонни да се правят на мъченици и често стават жертва на самосъжаление.

6. Настроение- Подобно на своите събратя от водните знаци, Рибите изпитват много дълбоки чувства към всичко; затова те често са настроени. Тъй като всички тези емоции са вътре в тях, им е трудно да ги контролират.

7. Прекалено доверчиви- Хубаво е да се доверявате на хората, но Рибите стигат твърде далеч. Рибите обичат да виждат най-доброто в хората, което им позволява да се доверяват лесно. Това обикновено води до това, че другите ги разочароват или се възползват от тях.

8. Затворени- Даването е втора природа за Рибите, но когато става въпрос за получаване на помощ, това е безполезно. В крайна сметка те се обезсърчават в себе си, когато хората им предлагат помощ, което произтича от необходимостта да се защитят.

9. Мързеливи- Рибите се нуждаят от постоянна мотивация, за да свършат нещо. Ако дадена задача е твърде голяма и плашеща, те нямат проблем да се отвърнат и да се оттеглят от нея. Това ги кара да изглеждат мудни и безразлични.

10. Бягство от отговорност- Известни с мечтите си, Рибите трудно се съсредоточават върху една задача. Често можете да ги откриете да се унасят в Страната на лалетата от време на време, което ги кара да пропускат реалността около тях.

Съвети за общуване с личност от зодия Риби

1. Бъдете търпеливи- Рибите са затворени книги и им е необходимо време, за да се отворят. Вие обаче можете да отнемете това време, като се отворите, тъй като Рибите обичат да слушат за вашите неволи.

2. Запазете спокойствие- В Рибите се въртят много емоции, така че те могат да се пренапрегнат. Ако това се случи, запазете неутралитет и не се чувствайте така, сякаш вината е ваша; най-често това няма нищо общо с вас. Прегърнете ги, докато плачат, и им дайте да разберат, че всичко ще бъде наред. Бъдете гласът, който ги крепи в тези моменти.

3. Дръжте ги заети- Мотивирайте Рибите в живота си, като ги насърчавате да участват в дейности, които обикновено не биха правили сами. Ако им предстои голям проект, стимулирайте ги да го завършат. Когато започнат да мечтаят, привлечете вниманието им с нещо, което да им помогне да се съсредоточат върху това, което е пред тях.

Най-добри съвети за съвместимост и връзка с Риби за Риби

При съвместимостта с Риби Рибите са привлечени от други водни знаци Рак и Скорпион, както и от земните знаци Телец и Козирог. Макар че Рибите са много съвместими с другия воден знак Скорпион, Рибите естествено са привлечени от противоположния си знак - Дева. Тъй като те се намират на противоположните страни на астрологичната карта, известни още като сестрински знаци, това предизвиква магнетично привличане. Рибите ще помогнат на Девата да се отпусне и да се забавлява, а Девата ще върне Рибите обратно на земята.

Въпреки това Скорпионът е зодиакалният знак, за който Рибите трябва да се омъжат. Тяхната съвместимост е почти перфектна! И двата знака са изключително лоялни и силно притежателни и макар че мнозина смятат това за негативно, в това съчетание то кара всеки знак да се чувства необходим, сигурен и защитен. Рибите вдъхват доверие на Скорпиона, като никога не му дават повод да подозира, че нещо не е наред. Рибите разкриват най-доброто в Скорпиона с нежната си природа и това съчетание се свързва на много дълбоко ниво, носейки удовлетворение и на двата знака.

Риби и Рак

Тези знаци имат доста общо помежду си и се балансират доста добре. Ракът вероятно ще бъде този, който ще контролира връзката, докато Рибите ще осигурят разбирането и емоционалната подкрепа, от които всеки от тези знаци се нуждае. Рибите поемат ненавременните промени в настроението на Рака и се грижат всички да са на една вълна. И макар че и двата знака ще развият дълбока емоционална връзка, която в крайна сметка може да ги изолира от реалността, и двамата са водени от романтична любов и са нежни партньори.

Риби и Скорпион

Скорпионът е най-добрият партньор за Рибите и тази двойка притежава известна мекота. Силата и закрилничеството на Скорпиона са идеално противодействие на безкористната и уязвима природа на Рибите. Докато Рибите винаги ще поставят Скорпиона на първо място, Скорпионът ще се увери, че никой не се възползва от Рибите. С течение на времето те остават заинтересовани и заинтригувани един от друг и се вдъхновяват от своето творчество. Но едно нещо, за което Скорпионът трябва да е сигурен, е да не подценява неприязънта на Рибите към конфронтация.

Риби и Телец

Макар че мнозина биха искали да вярват, че Телецът е твърде твърдоглав за воднистите Риби, тази двойка е много съвместима. Телецът не само помага на Рибите да се върнат в реалността, но и ги вдъхновява да следват мечтите си. Телецът поема доминиращата роля в една връзка, с което Рибите нямат проблем. Двата знака също така споделят любовта си към красотата и изкуството и предпочитат да прекарат нощта в прегръдка, отколкото да излязат заедно. Телецът също е изключително романтичен, също като Рибите.

Риби и Козирог

Връзката между Риби и Козирог е възможна благодарение на техните различия, които се допълват взаимно. Рибите осигуряват емоционална подкрепа и сигурност във връзката, което прави Козирога по-уверен в себе си. Козирогът се чувства по-вдъхновен да изразява чувствата си благодарение на Рибите. И докато Рибите са романтични, Козирогът е практичен и земен, което прави живота им еднакво балансиран. Тази двойка ще научи много от компромисите и срещите по средата.