Известен като най-царския зодиакален знак в астрологията, Лъвът е огнен знак, който се управлява от Слънцето. Това обяснява защо Лъвът блести толкова ярко в светлината на прожекторите. И като модален Фиксиран знак, те се колебаят да се променят, като вместо това предпочитат традициите.

Какво представлява Лъвът?

Лъвът е един от трите огнени знака, заедно с Овена и Стрелеца. Огнената стихия притежава енергия, която е цветна, страстна и творческа, което помага на Лъва да бъде център на внимание и да блести ярко, независимо къде се намира и какво прави. Присъствието им е невъзможно да бъде пренебрегнато, тъй като огнената им енергия осветява всяка стая, в която влязат.Огнената енергия обаче не е лишена от своите недостатъци, сред които е и склонността понякога да палят всичко, което се изпречи на пътя им. Поради тази причина зодиакалният знак Лъв не е най-добрият екипен играч. Това често води до изтъкване на другите или до това, че не позволява на никой друг да получи своя шанс на централната сцена.

За щастие, личността на Лъва и неговата енергия са толкова магнетични, че оставят всеки, който влезе в контакт с тях, да се чувства овладян. Лъвът е цар на джунглата, точно като Лъва, така че не е трудно да разберем защо това им подхожда толкова добре. Също като тези големи котки, Лъвовете са силни, доминиращи и достойни. Лъвът е известен и с това, че е авантюрист и естествен лидер. Освен това те са естествено уверени в себе си, което се изразява в бляскава, открита личност, която ги прави естествено привлекателни.

Знакът Лъв често е наричан управител на Зодиака. Независимо дали става въпрос за работа или забавление, можете да очаквате, че Лъвът ще бъде този, който командва. Подобно на истинските кралски особи на Зодиака, Лъвът е воден от желанието си да бъде възхищаван и обичан от всички. Те се чувстват най-добре в светлината на прожекторите и искат другите да ги запомнят с тяхната отзивчивост и доброта.

8 положителни черти на Лъва

1. Лоялност

Лъвовете ценят лоялността и в замяна на това очакват лоялност от хората около себе си. Това ги прави и надеждни, което означава, че ще пазят тайните ви и ще ви бъдат верни. Лъвът винаги ще ви пази и никога няма да се съмнявате в тяхното доверие.

2. Мъдър

Ако потърсите напътствия от Лъв, бъдете готови да получите точно това, което сте поискали. Те са един от най-директните зодиакални знаци и няма да се въздържат да кажат нещата такива, каквито са. Макар че мъдрите им думи може да изглеждат сурови, те просто искат да бъдат честни с вас.

3. Уверени

Чертите на Лъва се проявяват малко по-различно при жените, отколкото при мъжете. Макар че жената Лъв има увереност, която я прави общителна и безстрашна, понякога тя може да бъде чувствителна, особено когато става въпрос за неща, в които вярва с цялото си сърце.

Подобно на жената Лъв, мъжът Лъв е изключително самоуверен, страстен и флиртуващ. Като Лъв те са силни и властни благодарение на собствената си увереност и не се страхуват да я покажат.

4. Страстен

Лъвовете са страстни и изразителни, така че няма да имате проблем да се опитате да разберете техните интереси. Това е особено полезно в една връзка, тъй като Лъвът има склонност да се изразява с езика на тялото си или дори вокално.

5. Силен

Една от най-изявените черти на мъжете Лъв е тяхната сила, както психическа, така и физическа. Тъй като те се стремят да бъдат най-добрите, не е чудно, че са толкова силни.

6. Щедри

Лъвовете ще ви дадат ризата от гърба си, ако имате нужда от нея, и винаги измислят най-добрите подаръци. Лъвовете имат много любов за даване, така че са склонни да бъдат щедри в своята обич, внимание, време и пари.

7. Естествен лидер

Лъвовете са родени лидери. Заради другите им качества хората са привлечени от тях. Техният дух и увереност карат хората да се доверяват на Лъвовете и, най-важното, тяхната щедрост и оптимизъм дават на другите причина да им се доверяват.

8. Решителни

Лъвовете са решителни и няма да се спрат, докато не постигнат това, което са си поставили за цел. Щом веднъж им хрумне нещо, няма как да ги спрете. Тяхната решителност се ръководи от позитивния им поглед, който ги кара да продължават дори когато се сблъскват с препятствия.

5 отрицателни черти на Лъва

9. Мнителен

Една от най-големите отрицателни личностни черти на Лъвовете е, че те са изключително пристрастни. След като веднъж са взели решение за нещо, е трудно да ги убедите в противното. Освен това вероятно никога няма да чуете края на разговора, когато имат да кажат нещо.

10. Търсене на внимание

Лъвът е известен и с това, че иска всички погледи да са насочени към него. Те нямат нищо против да бъдат център на внимание; всъщност те жадуват за това. Това означава, че често се проявяват като егоцентрици.

11. Наивници

Тъй като Лъвовете имат голямо сърце и винаги са отворени да помагат на другите, те често са разочаровани. Лъвовете лесно се възползват от предимствата си заради своята щедрост и доверчивост.

12. Арогантни

Лъвовете са арогантни заради своята самоувереност. Те правят нещата само за себе си и понякога отхвърлят другите, които нямат същите цели като тях.

13. Упорити

Решителността на Лъва понякога може да изглежда като упоритост. Те не обичат да молят за помощ, защото имат толкова силен стремеж да се справят сами. Но неспособността им да поискат помощ може да се разглежда като твърдоглавост.

Съвети за взаимоотношения с Лъв

1. Позволете на Лъва да ви обича.

Лъвовете процъфтяват, когато могат да дават подаръци или да обсипват някого с обич. Това е техният начин да покажат, че са загрижени за тях. Най-добрият начин да се свържете с Лъв е да им позволите да правят хубави неща за вас. Те искат да се забавлявате, така че най-доброто, което можете да направите, е да се радвате, че ви развличат.

2. Оставете ги да водят... до известна степен.

Най-добрите лидери позволяват на други хора да поемат ръководството от време на време. Така че, когато Лъвът изпусне контрола, дори само за малко, възползвайте се от това с уважение и благосклонност. Това е начинът на Лъва да покаже на другите, че не е задължително да са в центъра на вниманието през цялото време.

3. Бъдете директни.

Лъвовете са директни хора, така че долавянето на финес не е силната им страна. Надуването, пасивната агресия или намекването за това, което ви притеснява, не е начинът да изразите това, че сте разстроени. Бъдете директни и говорете с Лъва по пряк начин.

Най-добрата съвместимост с Лъв и съвети за връзка за Лъв

Тъй като Лъвът е огнен знак, той ще търси човек, който желае същата огнена страст като него в една връзка. Те искат да бъдат обичани, ценени и третирани като кралски особи, каквито са, и никога няма да се задоволят с нещо по-малко.

Когато става въпрос за съвместимост с Лъва, най-добрите им партньори са въздушните знаци - Везни, Близнаци и Водолей; освен това те си пасват добре с други огнени знаци - Овен и Стрелец.

Лъв и Везни

И двата зодиакални знака обичат да се забавляват и да се наслаждават на вниманието, което другите им обръщат. Но те също така са съсредоточени върху това да правят другите щастливи и да променят света към по-добро. Заедно те имат добри шансове за балансирана връзка, тъй като Везните са склонни да се фокусират повече върху "нас", насърчавайки Лъва да прави същото.

Лъв и Близнаци

Лъвът и Близнаците имат голям шанс да започнат като приятели, което, както мнозина знаят, е чудесна основа за романтична връзка. И двата знака са общителни и социални и обичат да се смеят. Освен това Лъвовете обичат да споделят знанията си, също като Близнаците.

Лъв и Водолей

Страстта между тези двама е несравнима! Те са динамични и енергични и имат толкова много общи черти, че никога няма да спрат да се интригуват един друг. Връзката между тези двама със сигурност ще бъде изпълнена с учене на нови неща и опитване на нови преживявания, които дават усещане за приключение.

Лъв и Овен

Лъвът и Овенът са огнени знаци, което означава, че споделят една и съща страст и спонтанност, за да направят една връзка успешна. Те процъфтяват от вълнението, но доминиращите им характери понякога могат да се сблъскат. Все пак ентусиазмът им за учене и живот е достатъчно силен, за да ги задържи заедно.

Лъв и Стрелец

Стрелецът е едно от най-добрите съчетания за Лъва, които са привлечени заедно по много причини. И двамата са социални същества, които просто искат да се забавляват. Връзката между тях е страстна и изпълнена с приключения. Голямото сърце на Лъва и отворената личност на Стрелеца са повече от достатъчни, за да поддържат искрата им силна.

За кого трябва да се ожени Лъвът?

Лъвът и Стрелецът са идеалното съчетание за брак. И двамата имат способността да внасят страст и интензивност във връзката си, която се основава на доброто прекарване на времето и поддържането на свежестта. Те са силна двойка, защото имат желание да променят статуквото. И въпреки колебанието си дали да се установят за постоянно, те извличат най-доброто един от друг.

Коя е сродната душа на Лъв?

Лъвовете обичат Овните, защото споделят високо ниво на страст във всяка област на живота. Могат да вървят в крак един с друг и двамата са авантюристи и готови да опитват нови неща. Овенът е сродната душа на Лъва, защото връзката им е просто електрическа. Между тях никога няма скучен момент, а добрият живот е напълно възможен. Освен това конкурентната им природа само засилва любовта им един към друг.