Хората, родени под зодиакалния знак Овен между 21 март и 19 април, са смели и дръзки, а когато срещнете някой от тях, просто знаете, че личността им е огнено гореща. Така че това показва, че цветът на силата за Овена трябва да е ярък и да се откроява като този зодиакален знак.

Червеното е най-добрият цвят за Овена

Червеното е широко известно като най-добрия цвят на силата за Овена. Червеният цвят носи успех, страст, смелост и вълнение на Овена.

С успеха идва и щастието, тъй като те правят това, което обичат, и го правят добре. Със страстта идва способността да правите нещо или няколко неща наведнъж, като обичате всяка секунда от тях. Що се отнася до смелостта, това е способността да направиш нещо, без да се страхуваш прекалено, а с чувството на вълнение идва истинското въодушевление от това, което е в ход.

Първи знак на зодиака, както и огнен знак (което, разбира се, върви ръка за ръка с червеното), Овенът е роден да се откроява, а червеното е далеч един от най-изявените цветове.

Още добри цветове за Овен

Кърваво оранжево и патладжан

Групирах тези два цвята един с друг, защото и двата носят енергия на Овена. Очаквайте това да бъде добър вид енергия, която дарява силата да преминавате през трудните неща, дори когато не искате. Това може да се отнася и за случаите, когато сте изтощени, но имате работа за вършене.

Розов

Розовото е добър цвят за Овните, защото е добър за разбирателство с другите, което понякога е нещо, което Овните трудно правят. Не казвам, че трябва да сте най-добри приятели с всеки, с когото се срещнете, но трябва поне да сте достатъчно дружелюбни до степен, в която хората да искат да говорят с вас. Дори когато става въпрос за хората, които мразите най-много, най-малкото, което двамата бихте могли да направите, е да съществувате в мир един с друг, а розовият цвят, който е по-приглушена версия на вашия силен червен цвят, може да помогне за това.

Оранжево

Оранжевото олицетворява творчеството и приключенията и се смята, че носи късмет. С добрия късмет идват късметът, добрите неща и добрата енергия.

Последното нещо, което някой трябва да иска, включително и Овенът, е да бъде човек, който изсмуква душата на другите с негативната си енергия и лошия си късмет. Така че, предвид това, опитайте да носите оранжево и нека късметът дойде при вас. Не търсете късмета, тъй като той трудно може да бъде намерен, но правейки правилните неща, можете по-добре да му позволите да дойде при вас за разнообразие.

Жълто

Жълтият цвят помага за емоционалното отваряне към другите, което по начало е трудно да се направи, независимо дали сте Овен, или не. Независимо дали трябва да се отворите пред другите за това, което ви притеснява, или пред терапевт по сложна тема, жълтият цвят ще ви помогне в това. Такова действие включва много търсене в душата и ако сте готови да го направите, за да преминете през каквото и да е, тогава добре за вас.

Бяло и кремаво

Тези два цвята се асоциират един с друг, защото и двата притежават способността да ви помогнат да се успокоите. Независимо дали страдате от тревожност, или не, напълно нормално е да се притеснявате от някои неща, като например важен тест или голяма задача в работата, върху която работите от известно време. Овните са известни с безграничната си енергия, така че включването на повече бели и кремави нюанси в живота ви може да ви помогне да внесете по-умерена енергия.