Научете как да се примирите с най-големите си страхове и да ги използвате в своя полза, независимо от астрологичния си знак.

Овен

Овенът обича да бъде Алфа, така че естествено идеята някой да оспорва авторитета или способностите му силно притеснява всеки, роден под този знак. Овенът се страхува повече от всичко да сгреши или да му кажат какво да прави, ако това, което му казват, е неправилно или не съответства на това, което Овенът знае, че е "правилно". Това е черно-бял знак с ниска толерантност към двусмислието. Овните са много ясни и кратки, като генерал, който води войските си в битка; ако ги накарат да се двоумят, цялото им чувство за увереност и сила може да се разпадне. Но в този свят никой никога не е прав в 100 процента от случаите. Затова Овенът ще трябва да се научи да разбира това и да прави корекции в себе си. Този страх се превръща в дар, ако Овенът успее да го използва, за да научи, че да бъдеш прав не винаги е най-важното.

Телец

Телецът е много умел в боравенето с финансите, така че когато нещо неочаквано сполети този знак, като загуба на работа или проблеми с колата, това го прави много неспокоен. Телецът се страхува от бедност или от невъзможност да преследва целите и мечтите на живота си. За Телеца мечтата за това, в което се надява да се превърне, е от решаващо значение за неговото щастие; той трябва да вярва, че мечтите могат да се сбъднат, независимо на колко години е. Докато други знаци може да са по-добри в поемането на рискове, Телецът предпочита да стъпва на стабилна почва. Те може да се страхуват да се изложат на риск, за да постигнат мечтите си или по-голям финансов успех. Но ако се научат да се доверяват на интуицията си, тези страхове няма да бъдат толкова изтощителни.

Близнаци

Най-лошото нещо за Близнаците е да затънат в рутина или монотонна рутина. Ако животът се забави, те започват да се чувстват в капан. Близнаците се страхуват от тишината и застоя. Това е знак, който обича да се движи, да се учи и да се разширява с нови преживявания в живота като доказателство, че расте, развива се и постига. Когато Близнаците затънат в житейската тишина, те започват да се чувстват нервни и отчаяни, сякаш правят нещо погрешно. Но животът не винаги върви по бързата писта. Това е просто факт, който Близнаците трябва да се научат да приемат.

Рак

Дори и най-независимият Рак има дълбоката нужда да бъде заобиколен от хора. И това не е само защото обичат да общуват, а защото не искат да срещнат най-големия си страх. Ракът се страхува да остане сам, за него партньорството, любовта, бракът и семейството са свещени над всичко, затова Ракът се притеснява, че ще остане без тези връзки. Макар че няма нищо лошо в това да имате богатство от роднини и приятели, които ви обичат и прекарват време с вас, за Рака би било добре да отделя време за себе си от време на време. Единственият начин да преодолеете един страх е да се запознаете по-добре с него. Раците трябва да се научат, че не са лишени от любов, ако никой друг не е наоколо; тя идва отвътре.

Лъв

Лъвът обича светлината на прожекторите, което означава също, че Лъвът обича похвалите. Ако не получи вниманието или одобрението, което иска, това може да го накара да се върти по спиралата. Най-големите страхове на този знак са да не се справи достатъчно добре и да разочарова хората (включително себе си). Тяхната лична идентичност, включително нивото на увереност, обикновено се намира изцяло извън тях. Те приемат чуждото мнение като свое. Но това може да бъде ценен урок за Лъва. Ако Лъвът успее да осъзнае, че няма нужда другите да потвърждават това, което знае или може да направи, той ще процъфтява.

Дева

Девата е перфекционист във всички аспекти на живота, включително в отношенията и работата. Най-лошото чувство за Девата е да се чувства, че се е провалила или не е достатъчно добра. Отхвърлянето наистина е тежък удар за този знак. В края на краищата, Девата е тук, за да води живот в служба и получава голяма част от самочувствието си от действията си в служба и отдаденост на другите.

Везни

Везните са много лекомислен знак, който се стреми към баланс. Всичко, което заплашва да извади от строя живота на Везните, определено е повод за страх. Всъщност това, от което Везните се страхуват най-много, е, по думите на Франклин Делано Рузвелт, самият страх. Везните се страхуват от крайности, тъй като това е знакът на дипломацията и баланса. Всъщност никой друг знак не олицетворява баланса между Божественото мъжко и Божественото женско начало така, както Везните! Ако понякога Везните се откажат от нуждата си да помиряват всички енергии около себе си, ще се справят по-добре в живота. Прекаленото люшкане в едната или другата посока често е само по себе си опит за учене.

Скорпион

Много хора се страхуват да покажат истинската си същност на другите, но никой не се страхува толкова, колкото Скорпионът. Скорпионът се страхува да се разкрие напълно, тъй като във всеки Скорпион се крие определена тъмнина, която завладява дори него. Той е най-мрачният знак на зодиака, защото не се страхува да изследва тъмните пещери на душата си - своята или на някой друг.

Стрелец

Стрелецът мрази да бъде задушаван и контролиран. Като истински бунтар, той не обича да следва чужди правила или да се чувства така, сякаш някой му пречи. Те се страхуват, че мечтите и целите им в крайна сметка няма да се превърнат в реалност, защото някой или нещо им се противопоставя.

Козирог

Козирозите по същество са онова дете в училище, което се вбесява, че не е получило оценка 6+ в час по математика. Преди всичко те се страхуват да се чувстват малки и неуспешни. Ако не получат повишението, за което са работили, могат да се сринат напълно. Козирогът се страхува от липса на постижения или успех, тъй като целта на живота им често е свързана с професионалното им развитие.

Водолей

Водолеите не искат да бъдат просто поредната овца в стадото. Най-големият им страх в живота е да не бъдат някакъв революционер. Този знак иска да се откроява и да бъде известен със своята индивидуалност. Плаши ги идеята, че може да се окажат точно като всички останали и да не направят промяна.

Риби

Рибите са най-големият идеалист от всички зодиакални знаци. За този знак самата реалност може да бъде нещо, от което да се страхува. Отговорностите на живота тежат много на Рибите. Те се страхуват, че идеите и творчеството им ще бъдат потиснати. Най-много от всичко Рибите се страхуват да не бъдат обичани или разбрани в свят, който често изглежда студен и пресметлив. Те могат да прекарват голяма част от времето си в избягване на хора, които не са като тях и които излъчват негативна енергия. Но ролята на Рибите не е да се поддават на негативността и страха, а да ги преодоляват.