Нека бъдем честни: не всички се разбират. Може би не харесвате хора, които са твърде откровени. Или пък не можете да понасяте онзи човек, който постоянно клюкарства. Какъвто и да е случаят, разбирането на вашите проблеми с другите е от решаващо значение. Разбира се, във всяка връзка винаги трябва да има известно количество компромиси. Но ако се затруднявате да се разбирате с някого в социалния си кръг, има голяма вероятност това да е свързано с астрологията. Прочетете нататък, за да разберете кои зодиакални знаци са най-големите врагове.

Овен и Рак 

Амбициозни, дръзки и емоционални, Овенът и Ракът имат много повече общи черти, отколкото изглежда на пръв поглед. И двата знака са изключително емоционални и чувствителни, въпреки че изразяват чувствата си по различен начин. Овните са известни с дръзките си и предприемчиви личности, което може да ги направи безстрашни и импулсивни. Острият им ум и бързият им ум ги извеждат напред в живота, но могат да побъркат някои хора. От друга страна, Раците са известни със своята съпричастност и чувствителност. Овенът ще намери емоционалния подход на Рака към ситуациите за дразнещ, докато Ракът ще се обиди или разочарова от грубия характер на Овена. В крайна сметка близките приятелства между тези два знака са сравнително редки, тъй като приликите им бързо могат да се превърнат в непримирими различия.

Овен и Телец

Приятелството между Овен и Телец е доста предизвикателно, но е разбираемо защо те ще бъдат привлечени един от друг в началото. И двата знака обичат да бъдат шефове и са известни със страстния си подход към живота. Въпреки това Овенът е твърде импулсивен за методичния Телец. Овенът се нуждае от много внимание и признание за усилията си, което е голям проблем за Телеца. Въпреки че в началото може да се възхищават на решителните си личности, и двата знака са много твърди в мненията си и е малко вероятно да се подчинят на волята на другия. Резултатът обикновено е голяма борба за власт.

Дева и Близнаци 

Въпреки че и двата знака се управляват от Меркурий - планетата на общуването - Девата и Близнаците не могат да намерят общ език. Девата има силен, но мълчалив интелект, докато Близнаците са известни с остроумието и хумора си. Близнаците са известни с това, че са общителни, експресивни и процъфтяват в непознати ситуации, докато Девата предпочита да поддържа тесен кръг от приятели и може да се чувства задушена от постоянната нужда на Близнаците от внимание.

Рак и Стрелец

Ракът може да се разбира с повечето знаци, но най-неподходящ за него вероятно ще бъде Стрелецът. Приятелството между Рака и Стрелеца може да бъде трудно, защото Ракът иска да има надежден човек, докато Стрелецът е известен със своите странствания. Въпреки че тези два знака имат желание за живот, начинът, по който изразяват емоциите си, не може да бъде по-различен. Раците се ръководят от чувствата си, докато Стрелците се ръководят от действията си. В резултат на това неразбирателството е проблем номер едно за тези два знака. Стрелецът смята, че нуждата на Рака да говори за всеки малък проблем е твърде изтощителна, за да остане дълго наоколо. В същото време съпричастният Рак ще има проблеми да се свърже със Стрелеца на по-дълбоко ниво и да го накара да се отвори. В крайна сметка Стрелците се страхуват да бъдат уязвими, за да осигурят на Рака емоционалната връзка, от която се нуждае за трайно приятелство.

Лъв и Риби

Лъвът и Рибите са два знака, които би трябвало да са приятели, но изглежда не могат да се сработят в дългосрочен план. Мечтателното въображение на Рибите може да послужи като истинско вдъхновение за Лъва, но това приятелство бързо може да стане едностранчиво благодарение на нуждата на Лъва да открадне светлината на прожекторите. Междувременно неконфликтното отношение на Рибите ще предизвика търкания с по-директен комуникатор като Лъв. Всяка връзка между тези знаци ще накара Лъва да се чувства разочарован от постоянната нужда на Рибите, а Рибите няма да се чувстват емоционално подкрепени.

Дева и Водолей

Според астрологията Девата трябва да избягва Водолея на всяка цена. Девата е известна със своите умения за планиране и търпение. Те предпочитат да не бързат и да се посветят на щателно преследване на мечтите си. От друга страна, Водолеите предпочитат да поемат по по-малко изминатия път и не понасят традиционната рутина или структура. Девите са известни с това, че са реалистични в целите си, докато Водолеят сякаш не може да спре да мечтае. Отначало Девите може да се радват на бунтарския характер на Водолея, но скоро ще се разочароват от нетрадиционните му методи за постигане на целите. Това може да доведе до епичен взрив, когато тези два знака се сблъскат с правилния начин за справяне с дадена ситуация.

Везни и Скорпион

Най-несъвместимият спътник на Везните е Скорпионът поради редица причини. Въпреки че и двамата знаци са лоялни хора по душа, те не могат да се споразумеят как да изграждат и печелят доверие. Везните са известни със своя справедлив и балансиран подход към живота, докато Скорпионът е заложил на твърдата любов. Това не съвпада с нуждата на Везните да поддържат мира. Скорпионът е склонен да гледа на Везните като на човек, който играе на всички страни, за да напредне в живота, докато Везните смятат, че Скорпионът би могъл да си позволи да олекне. Макар че амбицията и желанието им за успех съвпадат чудесно, тези двама не могат да се съгласят по почти нищо друго.

Скорпион и Лъв

Скорпионът и Лъвът са два от най-лоялните зодиакални знаци, което им дава известна обща основа. И двамата са известни със своята страст и отдаденост на приятелствата си, което обяснява първоначалното им привличане, но приликите спират дотук. И двамата са нетърпеливи да оставят своя отпечатък върху света, но никой от тях не изглежда склонен на компромиси. Лъвът е силно конкурентоспособен във всяка област на живота, което понякога може да затрудни по-фините знаци като Скорпиона да постигнат своето. И ако това не е достатъчно, и двата знака са твърде горди, за да признаят, че са сгрешили, и умеят да се обиждат. Нужно е само едно несъгласие, за да се превърнат тези двама от най-добри приятели в смъртни врагове.

Телец и Стрелец

Съвместимостта между Телеца и Стрелеца е изключително ниска, тъй като тези зодиакални знаци имат напълно противоположни лични ценности. Ако има нещо общо между Стрелеца и Телеца обаче, това е любовта към хубавия живот. Но макар че понякога Телецът и Стрелецът могат да водят забавни и интересни разговори, те рядко са съгласни по много други въпроси. Телците не обичат да излизат от зоната си на комфорт, а Стрелците не обичат да се задържат дълго време на едно място или в една рутина. Стрелецът също така е склонен да бъде твърде импулсивен и рязък за по-премерен и практичен знак като Телеца. Накратко, те просто не могат да се срещнат по средата.

Козирог и Везни

Везните и Козирогът може да се затруднят да създадат ново приятелство по няколко причини. Везните са по-отворени и предпочитат да чуят гледната точка на всеки, докато Козирозите предпочитат да се придържат към фактите. Това може да доведе до търкания между двамата, когато не са съгласни как да се справят с даден проблем. Козирогът може да смята, че Везните са прекалено обсебени от външния вид и популярността, а нуждата на Козирога да бъде винаги прав може да стане непоносима за Везните. Освен това тези два знака имат различен подход към създаването на приятелства. Везните обичат да създават лекомислени връзки и да имат много познати, докато Козирогът е много избирателен по отношение на това кой е в неговия кръг. Като цяло, приятелството между Везни и Козирог оставя много какво да се желае.

Водолей и Козирог

Въпреки че и двата знака се управляват от Сатурн, те не биха могли да бъдат по-различни един от друг. Докато Козирогът предпочита структурата и рутината, Водолеят предпочита да мисли нестандартно и да се бунтува. В началото Козирогът може да се възхищава на това нестандартно мислене, но бързо ще се подразни от нуждата на Водолея постоянно да оспорва авторитетите. В крайна сметка двамата няма да могат да се разберат как да се справят с трудни ситуации.

Риби и Близнаци 

Много малко са нещата, за които Рибите и Близнаците могат да се споразумеят като приятели. И двата знака са дълбоко мислещи, но подхождат към логиката по много различни начини. Рибите са много интуитивни и са склонни да вземат решения въз основа на интуицията си. От друга страна, Близнаците обичат да събират всички факти, преди да вземат решение. Това води до конфликти, защото и двамата рационализират ситуациите по различен начин. Мечтателната природа на Рибите също е твърде непостоянна, за да могат Близнаците да се справят с нея за дълъг период от време. И макар че Рибите са склонни да бъдат емоционално гъвкави, те намират нерешителността на Близнаците за твърде нестабилна за дългосрочно приятелство.