Ако се чудите как да отслабнете, е лесно да се затрупате с огромно количество информация. При положение, че сякаш всяка втора седмица се появява нов диетичен план, може да е трудно да определите не само работещите стратегии, но и тези, които ще работят за вас. Най-добрият начин да започнете пътя си към намаляване на теглото и към по-здравословен начин на живот е да обмислите своята личност. Тук се намесва вашият зодиакален знак. Той може да ви помогне да разберете какво ще ви накара да станете и да се движите и ще ви помогне да запазите мотивацията си.

Овен

За Овните най-добрият начин да започнат и да се справят с тренировките или диетите е да се възползват от конкурентното си предимство. Най-трудната част от отслабването за Овните е, че те обичат да започват проекти, но им е трудно да ги следват. Състезанието е начин да мотивирате Овните, когато те иначе биха започнали да се отпускат. Те са мотивирани да опитват нови неща и да бъдат първите, които използват нещо. Овните обичат да получават най-новия продукт на пазара, който да им помогне в тренировките или храненето. Кухните им са пълни с блендери, кухненски роботи или други приспособления. За съжаление те използват тези неща веднъж или два пъти и след това им омръзват или ги мързи. Най-доброто нещо за Овните е да намерят приятел или партньор, който искат да им помогне в отслабването и тренировките.

Телец

Телецът може да бъде много хедонистичен, което затруднява редовното спортуване и спазването на диетични планове. Те могат да бъдат склонни към методичност и зацикляне. Освен това обичат сладкишите и скъпите храни. По принцип всичко вкусно или луксозно ще привлече Телеца, така че ако тренировките или диетата са направени по някакъв начин да изглеждат бляскави, на Телеца ще му е много по-лесно. Ако се чувстват добре около това, което носят, и намират смисъл в това да похарчат парите за ексклузивен членски внос, това може да ги мотивира да станат и да отидат във фитнеса. Така че фитнес зала с допълнителни удобства, като басейн, сауна или достъп до масажисти, би била идеална за Телеца. Те биха се възползвали от спа преживяването.

Близнаци

Близнаците обичат да ходят. За техен късмет това означава, че да останат отдадени на тренировъчния режим не би трябвало да е твърде трудно. Най-добрата дейност за Близнаците е бягането или бързото ходене. Те обичат да са в движение. Ще им бъде от полза и възможността да разговарят или да общуват с друг човек, докато тренират. Те трябва да си намерят приятел, с когото да ходят или тичат.

Рак

Раците са естествени домакини, така че за тях преобразяването на кухнята е най-доброто място, откъдето да започнат. За Раците е важно да преработят ежедневното си меню и диетата си, за да отслабнат. Те обичат да готвят и да подхранват другите с помощта на храната. Биха били мотивирани да отслабнат, ако диетата и храненето се превърнат в семейно дело, в което всички участват в приемането и поддържането на здравословни навици. Раците ще намерят забавление в диетата, като проучат нови рецепти или се научат как да приготвят любимите си ястия по по-здравословен начин. Не става въпрос за отнемане на храната, а за това да се уверят, че леснодостъпната храна е полезна за тях. Ако до тях е семейството им, за да ги подкрепи, няма съмнение, че ще подобрят здравето и физическата си форма.

Лъв

Лъвът обича да общува и обича да е в центъра на вниманието. Най-добрият начин да накарате Лъва да отслабне е да го включите в някакъв отборен спорт като футбол или баскетбол. Отборните спортове позволяват на Лъвовете да изразходват цялата си натрупана енергия. Освен това те предоставят на Лъвовете чудесна комбинация от групови упражнения и възможност да се изявят като изключителни играчи. Поговорете с приятелите си за организиране на няколко различни игри или се присъединете към група, която би приветствала допълнителен играч.

Дева

За Девите чертата, която ги прави успешни, е и чертата, която може да ги провали: перфекционизмът. Девите може лесно да се почувстват обезкуражени, ако не получават веднага желаните резултати, но това забавено удовлетворение може и да ги подтикне към повече усилия. Повечето Деви не се нуждаят от помощ или мотивация, за да се придържат към здравословен хранителен режим и физически упражнения. Вродено им е да бъдат здрави, така че те са естествено самомотивирани. Най-добрият начин Девите да постигнат желаните резултати в отслабването е да се придържат към това, което обичат най-много, а именно стабилността. Девите обичат рутината, така че лесно могат да се пристрастят към каквито и да е здравословни навици, които си създадат - невинаги е лошо да поддържат темпото.

Везни

Везните няма да се възползват от крайностите. Радикалните нови диетични планове или тенденции в тренировките ще отблъснат Везните. Най-добрият подход е средният. Везните искат неща, които ще им позволят да поддържат чувство за баланс и равновесие в живота си. Искат да знаят, че каквото и да правят, може лесно да се впише в нормалното им ежедневие. Те имат нужда да чувстват, че усилията им да отслабнат не са допълнителна точка на стрес в живота им. Ето защо и най-добрият начин да поддържате мотивацията на Везните е да работите с някой друг. Най-добрият начин за Везните да отслабнат вероятно е да си намерят партньор. Някой, с когото могат да си сътрудничат и да споделят времето си, когато тренират. Те не винаги обичат да са сами. Харесва им да могат да разговарят със съмишленици и да споделят това преживяване заедно.

Скорпион

Когато става въпрос за отслабване, Скорпионът е пълна противоположност на Везните. Ако Везните са зодиакалният знак, който не обича крайностите, то Скорпионът е знакът, който трябва да стигне до крайност. За тях това е всичко или нищо. Те обичат да правят всичко, което е интензивно. Искат да се занимават с нещо като кикбокс или някъде, където могат да използват бойния си дух. Разбира се, плановете за бързи диети никога не са добра идея и винаги трябва да знаете личните си граници, когато тренирате. Но за Скорпиона всичко, което е впечатляващо и силно, като вдигането на тежести, ще свърши работа. Скорпионите не просто ще търсят предизвикателен тренировъчен режим, а може да искат да променят изцяло начина си на живот. Този знак няма да има проблем да се придържа към целите си. Всъщност рутината за отслабване вероятно ще ги промени завинаги.

Стрелец

Упражненията няма да свършат работа на Стрелците, ако те се чувстват като задължение. Най-добрият начин за Стрелеца да отслабне е да маскира усилията си като нещо забавно. Стрелците искат нещо, което е приключенско. Те обичат да поемат рискове, така че вероятно искат да опитат нещо ново и различно. Пешеходен туризъм, катерене по стени, конна езда - неща, които ще им дадат усещане за приключение, когато тренират. Освен това те се нуждаят от голямо разнообразие в тренировъчната си програма, защото много лесно се отегчават. Ако Стрелецът истински се наслаждава на физическата активност, която извършва, той няма да има причина да иска да спре програмата си за отслабване.

Козирог

Козирогът е по-екстремната версия на Девата. Козирозите са много строги и много регламентирани, така че вероятно също няма да имат твърде големи проблеми да се придържат към рутинната си програма. Козирозите ще отделят време, за да планират ежедневните си усилия за отслабване. Те искат да подходят отговорно. Например ще ядат повече органична храна и ще намалят сладкото, защото приемат всичко много сериозно. Те ще са тези, които, ако на работното място има фитнес зала, това би било наистина чудесно за тях. Ако сте Козирог и нямате фитнес зала на работното си място или в близост до него, тогава включването на бягане рано сутрин преди работа ще бъде най-добрият вариант за вас. Козирозите обичат и се гордеят с работата си, така че всичко, свързано с този аспект от живота им, ще бъде много значимо.

Водолей

Водолеите не само познават най-новите тенденции в тренировките и диетите, но знаят и тези, които още дори не са се появили в новините. Водолеите не обичат нищо повече от това да пробиват сами. Техният индивидуализъм трябва да се прояви в усилията им за отслабване, за да останат всеотдайни. Те няма да правят нещо, което правят всички други.

Риби

За Рибите физическите тренировки са полезни само ако са умствено стимулиращи. Този знак се грижи повече за здравето на ума и духа, отколкото за това на тялото. Медитациите с ходене са добри за Рибите. Те искат да са сред природата, защото това ще ги вдъхнови да се движат. Тъй като Рибите са воден знак, плуването също би било чудесно упражнение.