Елемент: Въздух

Той може да се оприличи с вятъра, тъй като във всичките си разновидности е постоянно в движение. Въздухът е метафора на невидимите мисли и идеи, които мотивират Близнаците, като интелекта, интуицията и естествените инстинкти.

Характеристика: Подвижен. Като качество подвижен означава приспособим, променлив, приятен. Близнаците непрекъснато нагаждат идеите си, опитвайки се да създадат хармония.

Управляващи планети и тяхното влияние: Меркурий

Духовна цел: Да се научат да сътрудничат и да помагат

Положителни черти: Любознателни, забавни и очарователни. Гъвкави. Либерални, с широк кръгозор. Младежки дух, бързи, стимулиращи, изобретателни, никога предубедени. Креативни.

Отрицателни черти: Неспокойни, бързо се отегчават, непрактични, нетърпеливи, раздразнителни. Капризни и непостоянни. Бърборковци, нервни, склонни към манипулиране. Уклончиви, двойствени.

Нещата, които носят щастие на Близнаците:

  • Цвят: оранжев
  • Растения: орхидея
  • Парфюм: лавандула
  • Скъпоценни камъни: турмалин и гранат
  • Метал: живак
  • Таро карта: любовниците
  • Животно: сврака
  • Щастливи числа: 2,5

Хармонични партньорства: Близнаци, Рак, Лъв, Везни, Водолей, Овен, Телец

Трудни партньорства: Дева, Стрелец, Риби

Бурни партньорства: Скорпион, Козирог

Хоби: Обичат да общуват, обичат разговорите, радиото, телевизията, телефона, да пишат писма, да изпращат пощенски картички и факсове. Обичат да пътуват, да предприемат дълги или къси пътешествия.

Близнаците обичат да имат свобода на движение, вълнението от пътуването, телефоните, електронните дреболии, бързо приготвената храна, да правят много неща едновременно. Познанието, информацията, да действат бързо при взети решения, разнообразието, новото, промяната, компанията, да бъдат сред хора. Да стигат до дъното на нещата.

Близнаците не обичат да слушат безкрайни оплаквания, да не знаят какво става, губенето на време, да ги карат да чакат, да се ангажират необратимо, да бъдат победени, фикс - идеите, да трябва да се съсредоточат дълго време върху едно нещо.