Елемент: Вода

Те могат да се сравняват с топла, тюркоазена лагуна, проблясваща на слънцето, или със силно океанско течение, надигащо се от дълбините, за да се разбие в скалист бряг, изграждайки камъчетата за вечни времена.

Характеристика: Подвижен, променлив знак. Както водата може да се мени и да приема различни форми: дъжд, сняг, мраз, топли блата и вирове, така и чувствата им могат да се менят по дванадесет пъти дневно.

Управляващи планети и тяхното влияние: Юпитер и Нептун

Духовна цел: Да разберат смисъла на покоя, като служат на другите.

Положителни черти: Внимателни и грижовни, Доверчиви, гостоприемни, готови да помогнат на всеки, който е в беда. Щедри. Срамежливи. Романтични. Творци. Мистични. Любезни и мили. Състрадателни. Отнасят се с разбиране към другите.

Отрицателни черти: Само съжаляват се. Лековерни и склонни да дадат всичко за загубена кауза. Темпераментни. Зависими. Бягат от действителността. Обичат сензациите. Потиснати, но и потискащи. Твърде емоционално се обвързват с проблемите на другите. Склонност да обвиняват себе си за всичко.

Нещата, които носят щастие на Рибите:

  • Цветове: виолетово, светлозелено, синьо
  • Растения: сънотворен мак, лотос, водни растения
  • Парфюм: амбра
  • Скъпоценни камъни: перла, аметист, берил, аквамарин
  • Метал: калай
  • Таро карта: Луната
  • Животни: риба, делфин
  • Щастливи числа: 3, 7

Хармонични партньорства: Риби, Овен, Телец, Рак, Скорпион, Козирог, Водолей

Трудни партньорства: Близнаци, Дева, Стрелец

Бурни партньорства: Лъв, Везни

Хоби: кино, театър, пътувания, всичко, което съдържа елемент на мистерия, фантазия и въображение. В опасните спортове проявяват безпогрешен инстинкт.

Обичат: морска и красиво поднесената храна, романтични места, залеза на слънцето над морето, планински гледки, водопади, езера и водни лилии, фонова музика, поезия, хора, които се нуждаят от разбиране, мистична обстановка, да бъдат обичани, да са свободни, интимност, подаръци, нови книги, диаманти.

Не обичат: Бляскави, шумни, пренаселени места, мръсни, грозни предмети, злобата, фалша, лицемерието, завистта, алчността.