Ревността е странно нещо. Обхванати сме от тази емоция на несигурност и просто не можем да не изпитаме странното и сложно чувство. Имало е случаи, когато някой е бил по-добър от нас в нещо или е имал нещо, което сме искали, а ние сме изпълнени с тази завист и не можем да я контролираме. Ето какво представлява ревността.

Ревността е сложна емоционална смесица от страх, стрес и гняв. Според астрологията някои зодиакални знаци са по-предразположени към чувство на ревност от други благодарение на начините, по които съответните управляващи планети влияят на личността им. Това обаче не означава, че тези знаци са обречени на неуспешна връзка след неуспешна връзка, стига да се научат да разбират своите отключващи фактори и да намерят начини да управляват чувството си на ревност.

Сега истинският въпрос, на който бихме искали да получим отговор, е кой от зодиакалните знаци е най-ревнив?

1. Скорпион 

Скорпионите са най-ревнивите от всички зодиакални знаци. Те не са склонни да се доверяват на хората, което ги кара да отправят фалшиви обвинения, създадени от чиста ревност. Скорпионите не сдържат много добре чувствата си, като излъчват ревност дори ако някой просто стои до партньора им.

2. Рак 

Раците изпитват ревност доста често, но имат талант да я прикриват. Те много често стават жертва, но са най-добрите от зодиакалните знаци в това да я прикриват и да я държат скрита. Те не дават често на другите да разберат, когато са обхванати от ревност, но ако го направят, ви очаква истинско шоу.

3. Лъв 

Лъвовете вероятно са най-любопитният и страстен знак. Те разбират, когато нещата не вървят по техния начин, и няма да се хвърлят на бой за това. Но когато партньорът им обръща внимание на някой или нещо друго повече от тях, превключвателят на ревността им се включва. Лъвът жадува за внимание от всички около себе си.

4. Дева 

Девите изпитват много ревност, но не и когато става въпрос за връзки. Те са склонни да бъдат много критични към себе си и ако някой прави нещо по-добре от тях, те се държат така, сякаш животът е едно голямо състезание.