Разбирането на същността на елемента е ключът към разгадаването на мистерията на всеки негов знак.

Обща характеристика на водните знаци

Елементът Вода съответства на флегматичен темперамент. Астрологът Сюзън Тейлър го нарича елемент на емоция, чувство и чувствителност. Това са Рак, Скорпион и Риби, четвърти, осми и дванадесети знак от трите модалности (фиксирана, променлива и променлива). Ведическият астролог Беджан Дарувала вярва, че те имат мистична връзка с Луната.

Водата се счита за основния елемент на всички неща. Знаците, принадлежащи към този тригон, са чувствителни към реалността и се предпазват от нейните негативни или обезпокоителни прояви с помощта на емоционална подвижност. Те облекчават напрежението чрез сълзи, екстремни спортове, уединение и интроспекция.

Шегата, че водните знаци редовно леят реки от сълзи, е съвсем вярна. Дори суровият Скорпион ще бъде трогнат от сантиментален спомен за детството и любимите хора, романтична мелодрама или първата дума на дете.

Какво е характерно за водните знаци на зодиака? Специален стил на мислене, мистериозен образ и емоционална гъвкавост ги отличават от по-сдържаните личности. В същото време водните знаци са сложни, с дълбок вътрешен свят, което изисква специален подход и разбиране към тях. Искат да бъдат необходими, полезни и оценени. Астролозите Тали и Офира Едут ги смятат за обсебващи и остро нуждаещи се от сигурност в отношенията.

Положителни черти на характера на водните знаци:

- Развита интуиция, способност да виждате пророчески сънища.

- Развити творчески способности.

- Грижовност и умение да се грижиш за близките.

- Лоялност, преданост, отдаденост.

Отрицателни черти на характера на водните знаци:

- Сдържаност, граничеща с потайност.

- Подозрителност, пасивна агресия.

- Мързел и апатия.

Водните знаци спадат към категорията на късметлиите, защото буквално се просмукват през бариери и успешно преживяват трудни житейски изпитания. Интелигентността, способността да усещат ситуацията, способността бързо да се адаптират и да направят правилния избор са техните силни страни. В същото време всички водни знаци са различни: Раците са най-емоционалните и депресивни, Скорпионите са най-силните по характер и сексуален темперамент, Рибите са мечтатели и спасители.

Основният стимул за представителите на Водния тригон е жаждата за мир и хармония в душата. Те се нуждаят от уютен дом с добра и спокойна атмосфера. Когато общуват с приятели, те се стремят да създадат тясна връзка, така че много внимателно формират своя вътрешен кръг.

Описание на знаците на водния тригон

Всички те имат висока емпатия, способни да станат добри приятели, мъдри наставници и любящи партньори. Какви поразителни черти притежава всеки от трите представителя на елемента Вода?

Рак

Ракът е най-чувствителният знак от зодиака. Има меки черти на лицето, кръгли очи и бузи. Характеризира се с преданост, отдаденост и желание за помощ. Има развита интуиция и разчита на инстинкта си, когато взема решения. Той цени комфорта и се страхува от бедността, работи неуморно и често става проспериращ.

Постига успех в работата, свързана със счетоводството, одита и банковото дело. Той влага всичките си инвестиции в къщата, като лично подбира всеки малък детайл, за да създаде комфорт.

Ракът е податлив на автоимунни и психосоматични заболявания. За него са важни здравословната среда на работа и у дома, стабилен ритъм на живот и пътуване, в които Ракът претърпява емоционално рестартиране. В отношенията се стреми да изгради силна, дълбока и искрена връзка с Телец, Дева, Скорпион и Риби. Често изпада в зависими отношения. Готви страхотно и обича децата си.

Скорпион

Скорпионът е силен, самоуверен, страстен и интензивен знак. Често не се вписва в каноните на красотата, но е невероятно харизматичен. Постига много в живота, ако победи вътрешните демони. Женското списание Cosmopolitan отбелязва приликата му с Огнените знаци.

Здравето на Скорпиона е важен елемент от неговото щастие. Необходимо е да се грижи за кожата и нервната система. Йога, плуване, гребане и дихателни практики ще помогнат за това.

Скорпионите се стремят да опознаят себе си и другите хора. От тях стават отлични психолози, психотерапевти, адвокати и съдии. Способността да манипулират им дава силата да управляват екипи.

Обичат да трупат пари, но са склонни към необмислено харчене. Влюбени, страстни, нежни и опасни партньори. Способен да погазва чувствата или да издига Рак, Дева, Везни, Стрелец, Козирог и Риби до върха на блаженството. Те обожават децата и са готови на всичко в името на семейството си. Те често тайно изневеряват, защото имат високо либидо.

Риби

Рибите са основните мечтатели от астрологичния кръг. Имат дълбок вътрешен свят и творческо мислене. Много са доверчиви. Представителите на знака имат приятна външност. Движенията им са плавни, без да бързат, а гласът им е мек и натрапчив.

Рибите се издават по вялите си очи и насочения навътре поглед. Здравето на Рибите не е много силно по природа. Те са изложени на риск от отоци и бъбречни заболявания. Те често страдат от заболявания на краката. Ходенето, джогингът и водните процедури ви помагат да поддържате форма.

Рибите са креативни в работата си, затова се нуждаят от подходящи професии: фотограф, актьор, туристически блогър, хореограф, музеен работник, лекар. Жените Риби по-често живеят за сметка на богат партньор.

Във връзките представителите на знака търсят силна емоционална връзка. Те лесно разчитат енергията и настроението на Рак, Козирог, Скорпион, Телец и Дева, адаптират се към тях и създават стабилен брак. Елементът Вода е един от четирите тригона на астрологията. Той обединява различни и в много отношения сходни Раци, Скорпиони и Риби.