Да накараш някой умишлено да се съгласи с нещо, което обикновено не би направил, си е чисто изкуство. Някои хора се раждат с тази присъща способност да карат другите да следват нещата, които искат те самите и да изглежда, че този човек действа така от свободна воля. Тези хора често принадлежат към най-манипулативните зодии в астрологичната карта.

Скорпионът

Внимавайте с жилото на Скорпиона. Те са едни от най -мистериозните хора, но всеки трябва да знае колко манипулативни могат да бъдат . Скорпионите са силно страстни и решителни хора, които няма да се спрат пред нищо, ако почувстват, че са сгрешили, включително манипулацията . С техния находчив характер те ще се възползват максимално от всяка ваша слабост. Понякога отиват твърде далеч, но чувството им за собствена значимост обикновено ги спира да видят това, докато не стане твърде късно.

Везни

Тя е майстор манипулатор. Тъй като този зодиакален знак е най-загрижен за равенството и справедливостта, може би е странно да видите Везни в този списък. Малко знаят обаче, че Везните са един от най-манипулативните знаци от всички. Въпреки че основната им грижа е хармонията, те ще казват или правят точно това, което хората искат да чуят или видят. Като едни от най-малко честните зодии , те не се страхуват да излъжат тук-там, ако това означава , че избягват конфронтацията и неприязънта на хората.

Близнаци

Близнаците знаят как да получат това, което искат, тъй като те са друг експерт в манипулирането на хората. Те са просто удивителни и винаги ще ви накарат да се почувствате прекрасно в тяхната компания, но винаги трябва да бъдете нащрек, защото не знаете кога могат да ви изманипулират.

Рак

Ракът използва емоционална манипулация. Положителната страна е, че Раците са дълбоко интуитивни и съпричастни. Когато обаче имат негативна или заплашителна интуиция по отношение на вас, Рак извежда своята манипулативна страна като начин да защити себе си или своите близки. Не е тайна, че хората, родени под този знак, са изключително сантиментални и чувствителни. Тези особености също затрудняват подозрението, че са способни да манипулират другите. Въпреки това, когато собствените им емоции са застрашени, те могат да използват чертите на своята личност, като оръжие за манипулация.

Дева

Девите са умни манипулатори. Въпреки че може да си мислите, че са малко студени и дистанцирани , те всъщност са много чувствителни хора, които просто никога не разкриват бързо емоциите си. Девите може никога да не го покажат външно, но могат да бъдат много увлечени от критиката , особено ако това е нещо, което са забелязали в себе си. Като едни от най-умните зодии , Девите знаят точно как да надхитрят и манипулират другите, на които искат да си върнат. Тяхното перфекционистично отношение се простира до манипулацията - те ще планират стъпка по стъпка цял сценарий, за да ви поставят в най-лошото възможно положение, без да го видите.