Най-умните хора в света имат много общи черти: те са вродено умни, лесно създават идеи и често имат силна работна етика, която ги води към успех. Тези качества им помагат да създават нови изобретения, да творят аудио или визуални шедьоври или да основават компании, които променят света. Но чудили ли сте се някога защо някои хора са по-гениални от други? Астрологията може би има нещо общо с това. Прочетете нататък, за да откриете шестте най-интелигентни знака.

Рак

Грижовен и състрадателен Ракът притежава уникална интелигентност. Хората, родени под знака на Рака, съчетават интуиция и емоционална чувствителност с хитрост. Това им служи не само в личните им взаимоотношения. Те могат да успеят в бизнеса, защото разбират как да дадат възпитателен отговор, на който другите не могат да се противостоят. Раците отлично умеят да четат хората и да откликват на чувствата на другите. Очаквайте от приятеля си Рак да задоволява майсторски емоционалните нужди на всички, без да му мигне окото; това е показател за висока емоционална интелигентност, която малко други знаци могат да повторят.

Везни

Вашият приятел Везни вероятно винаги е заровил главата си в книга или посещава местния музей, киносалон или концертна зала. Поради тази причина те разполагат с богата база от знания по различни теми. Тяхната интелигентност не спира дотук. Това е и знакът, свързан с изкуствата и музиката. Те може да имат дарба за интелигентност, която се проявява чрез творчество, например лесно схващане на музикалната теория или визуалните изкуства. Да не говорим, че този знак е талантлив събеседник, което означава, че те винаги общуват с другите, което на свой ред разширява интелекта им.

Стрелец

Стрелецът предпочита да придобива знания чрез задълбочени преживявания. Този знак е склонен да бъде независим, свободомислещ, но не отхвърля рационалността. Всъщност желанието им да търсят истината често ги кара да полагат големи усилия, за да се информират. Например Стрелец, който иска да изучава нов език или кухня, може да пътува до друга държава, за да се учи от местните жители. Поради това хората с този звезден знак не са просто интелигентни от книгите, въпреки че обичат да четат, те приемат наученото и го прилагат в живота си по начин, който надхвърля академичните рамки.

Близнаци

Този зодиакален знак винаги усвоява нова информация - независимо дали това означава да се впусне в търсене на тема в интернет, която е била спомената накратко в офиса, или да научи всичко, което трябва да знае за компанията, в която смята да кандидатства за работа. Те имат силно развито чувство за информираност и способност за общуване, което ги прави много умни. Близнаците имат основна личност, която е адаптивна и будна, което допринася за тяхната експериментаторска и любопитна способност да разсъждават и да учат. И така, защо не са по-високо в нашия списък? Хората, родени под този знак се разсейват толкова лесно, че са склонни да се занимават с теми, които не ги интересуват. С други думи, те са майстори на всички професии, но не и на нито една.

Дева

Този трудолюбив, надежден и склонен към перфекционизъм знак се управлява от Меркурий - планетата на комуникацията и мисленето. Девите са склонни лесно да възприемат академичните знания и притежават практическа интелигентност, която ги прави отлични в даването на съвети. С това не се изчерпват и възможностите им. Всичко, което научават, те трябва да разберат сами. Очаквайте от Девата да знае всеки отговор.

Водолей 

Най-интелигентният зодиакален знак номер едно е Водолеят. Те се управляват от Уран - планетата на иновациите, творчеството и разширеното съзнание. Поради това този въздушен знак не просто обработва фактите и ги изрича обратно: Те анализират, разбират и надграждат тази информация. Те са иновативни, ексцентрични и доста често изпреварват времето си. Водолеите разбират как действат тенденциите на хоризонта и могат да видят визия за бъдещето, която другите не могат да оценят веднага. Не очаквайте този знак да сдържа напредничавото си мислене. Те не само са гении, когато става въпрос за блестящи идеи и прозрения, но и са достатъчно смели, за да поемат рискове, което често ги води до пробиви много преди другите да знаят какво да очакват. Знакът има и силен морален компас и използва тези интелектуални таланти, за да помага на другите и да променя обществото към по-добро. Така че, ако си намерите приятел Водолей, дръжте го близо до себе си.