Всеки иска да знае как да печели повече пари, но не всеки знае откъде да започне. Имате ли нужда от по-добър бюджет? Трябва ли да инвестирате в акции? Може би няма да намерите отговор, който да е изписан точно в звездите, но можете да използвате зодиакалния си знак, за да разберете по-добре силните и слабите си страни.

"Можете да използвате специфичните предимства на вашия знак, за да оптимизирате работния си процес, да се съсредоточите върху изграждането на правилните взаимоотношения и да се заемете с подходящите за вас проекти", казва Сиобан Джонсън, астролог.  След като научите например коя е най-добрата кариерна сила за вашата зодия и кое е най-доброто средство за облекчаване на стреса за вашата зодия, можете да ги използвате в своя полза на работното място. Намирането на най-доброто хоби може да ви доведе до бизнес идея. А познаването на зодиакалната ви съвместимост може да ви помогне да избегнете сблъсъци с колеги, инвеститори или съпруг/съпруга, чиито финансови ценности се различават от вашите.

Овен: Стремеж към стартиране на бизнес

Ако сте предприемчив Овен, който иска да се справя добре и да печели повече пари, ще трябва да се потрудите здраво за това. Когато усещате, че не правите крачки напред, вероятно ще се чувствате потиснати в ролята си и ще се представяте по-слабо, казва Джонсън.

Нейната препоръка за Овните? Работете в стартираща компания, където можете да обособите своя собствена ниша. Характеристики, които да използвате: Лидерство и устрем. Като първи знак от зодиакалния цикъл, вие сте роден лидер. Използвайте лидерските си умения и безграничния си устрем, за да надминавате себе си всеки ден и да бъдете законодател на тенденциите.

Препятствия за преодоляване: Арогантност или твърдоглавие. Овенът може да има много характерна личност. Прекаленото вглъбяване в момента и самонадеяността могат да се окажат вашето падение. Да бъдеш предприемач е трудно.

Телец: Поискайте повишение на заплатата

Ако някой иска да научи как да печели повече пари, това сте вие, Телец. Те намират щастие в чисто нови дрехи, бижута и банковите си сметки. "Чувството ви, че сте ценени на работното място, е свързано с вашата заплата", казва Джонсън. "Затова не се чувствайте странно или егоистично, ако поискате повишение, бонуси или придобивки."

Телецът е знак, който умее (и обича) да се държи здраво, така че използвайте присъщата си твърдост, за да получите това, което искате в работата. Можете да изразите мнението си, като същевременно запазите професионализма си - в крайна сметка Телецът е един от най-учтивите зодиакални знаци. "Другото нещо, което е от полза за Телеца в работата, е да знае кога да настоява", казва Джонсън. "Не се примирявайте с нещата, защото сте силни. Вместо това настоявайте за промяна и подобрения."

Черта, която да използвате: Решителност. Не отстъпвайте и не се оставяйте да ви избутат настрана, когато става въпрос за повишение, което знаете, че заслужавате.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Упоритост. Въпреки че не трябва да отстъпвате, трябва да осъзнаете и кога сте постигнали добър компромис с шефа си. Не бъдете неразумни в стремежа си към повече.

Близнаци: Комуникация

Близнаците са отлични комуникатори и обикновено успяват да намерят общ език с почти всички. Това са умения, на които трябва да разчитате, защото работата не е само цифри и крайни срокове, а и хора. "Свързвайте се добре с колегите си и укрепвайте професионалните си мрежи, а това ще ви донесе дивиденти в крайна сметка", казва Джонсън.

Качества, които да използвате: Ефективна комуникация и общителност. Близнаците се управляват от Меркурий - планетата, която управлява комуникацията.

Препятствия за преодоляване: Краткотрайност на вниманието. Представени от символа на близнаците, Близнаците често се ползват с лоша репутация на двуличници. Този зодиакален знак може да бъде много възбуден и да прескача от един проект на друг, което другите могат да изтълкуват като неангажираност или неискреност. Истинският проблем обаче е, че няма да спечелите много пари, ако продължавате да препускате, преди да постигнете истински успех.

Рак: Опитайте работа от разстояние

Раците са много емоционални хора, които често позволяват на емоциите си да пречат на практическите въпроси. Ако изпитвате достатъчно силни чувства по отношение на нещо, резултатът ще бъде изключително тунелно виждане. Ето защо е в интерес на Раците да се научат как да балансират между емоциите и логиката. "Развиването на по-аналитично отношение към работата е основният път на Рака към успеха", казва Джонсън. "Любовта на Рака към дома също е ключов аспект. Договарянето на възможности за работа от разстояние може наистина да улесни живота ви и да ви направи по-щастливи - и следователно по-добри работници.

Черта, която да използвате: Умение за поддържане на силни взаимоотношения. Въпреки че може да не сте светски човек като Близнаците, вие обичате хората и знаете как да развивате и поддържате добри работни взаимоотношения, дори когато работите от разстояние.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Склонност към емоционалност и лично отношение към нещата. Внимавайте да не сбъркате служебно приятелство с лично. Избягвайте да се обвързвате прекалено много с една задача.

Лъв: Проявете инициатива

Лъвът е знак, който винаги привлича вниманието, но когато става въпрос за кариерата ви, уверете се, че хората ви забелязват по правилните причини. Хората ще ви харесат заради общителната ви личност и харизматичната ви природа, но трябва да могат да ви видят и като трудолюбив човек.

Черта, която да използвате: Открита и харизматична личност. Лъвът е чаровник, който обича да бъде най-добрият.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Склонност към изтъкване. Както често се случва, най-голямата ви сила е и най-голямата ви слабост. Научете се да правите разлика между положително и отрицателно внимание. 

Дева: Организирайте и оптимизирайте

Нямате нужда някой да ви казва да работите по-усилено. Всъщност прекалено усърдната работа може да се окаже вашият провал. За разлика от Телците, които намират усещане за собствена стойност в седмичната си заплата, Девите го намират в своята продуктивност. Когато не сте сигурни в себе си, ще се преуморявате в опит да докажете стойността си, а това може да има обратен ефект.

Съветът на Джонсън тук е да следите работните си резултати възможно най-обективно. "Водете си дневници за доволните клиенти или колко време ви е необходимо, за да изпълните даден проект", казва тя. Но използвайте мощния си аналитичен ум и за да елиминирате натоварената работа, която сте си създали в стремежа си да се почувствате по-полезни.

Черти, които да използвате: Аналитичен ум и способност за организиране.

Препятствия за преодоляване: Неувереност в себе си и неспособност да се отпуснете. Умът ви винаги е в движение. Научете се да се доверявате на себе си. Провалът и отхвърлянето са най-големите страхове на вашия зодиакален знак.

Везни: Бъдете решителни

Големите посредници на зодиака, Везните често забравят да поставят своите нужди на първо място. Вие се стремите да постигнете мир между другите хора и понякога това ви прави саможертвени до степен на грешка. Ако искате да печелите повече пари, трябва да се съсредоточите повече върху себе си и да бъдете инициативни.

"Най-добрият начин, по който Везните могат да напреднат в работата, е да спрат да се опитват да угодят на всички." Намерете своя глас и не се страхувайте да позволите на хората да го чуят! Утвърждавайте себе си. Ако се чувствате срамежливи, просто си спомнете, че Везните са зодиакалния знаци, от който има най-много милиардери.

Черта, която да използвате: добра преценка. Известни със своята безпристрастност, Везните трябва да прилагат добрата си преценка към личните финанси и бизнес решенията.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Желание да се харесат на всички. Балансирането на многобройни отговорности може да ви разтовари твърде много. Понякога оттеглянето от един проект в полза на друг ще осигури най-голямо усещане за баланс.

Скорпион : Намалете темпото

Състезателни и заплашителни, Скорпионите често могат да се окажат в конфликт с колеги, които не споделят същото мнение или в които виждат потенциални съперници. Най-добрият начин да се представите по-добре на работното място - и да се надяваме, че ще спечелите повече пари - е да използвате тази конкурентоспособност по конструктивен и положителен начин.

"Поради войнствената си природа вероятно сте малко раздразнителни, независимо дали го мислите или не", казва Джонсън. "Постарайте се да се усмихвате малко повече и да бъдете по-приветливи, за да намалите тази интензивност." Разбира се, не е необходимо да си създавате изцяло фалшива личност. Независимо дали ви харесва или не, хората са по-склонни да разпознават и награждават тези, които намират за приятни или симпатични.

Черта, която да използвате: Страст. Скорпионът е известен като един от най-страстните знаци в зодиака. Вашето желание гори на по-дълбоко ниво и това ще ви помогне да преследвате целите си.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Недоверие. Вземете няколко урока от Лъва и Стрелеца, когато става въпрос за социални умения. Като един от по-надеждните зодиакални знаци трябва да се научите да се доверявате на другите.

Стрелец: Ангажирайте се с клиенти

Не би трябвало да е толкова трудно за Стрелците да увеличат приходите си. За разлика от Скорпионите, Стрелците по природа са много любезни и жизнерадостни. Те просто обичат хората. Използвайте тази топлота и доброта, за да си намерите колкото се може повече приятели във вашия бранш. "Стрелците са много мъдри и се справят добре с роли, свързани със срещи, работа с клиенти или академична работа", казва Джонсън. Изучаването на елемента на вашия зодиакален знак може да ви помогне да разберете по-добре вашите силни и слаби страни.

Черта, която да използвате: Открит и приятен характер. Винаги сте били популярното дете в класа. Парите се получават по-лесно, когато знаете как да си намерите приятели на правилните места.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Прекалена самоувереност или претенциозност. Вие сте изтънчени и квалифицирани, но понякога може да изглеждате като всезнайковци.

Козирог: Работата в екип

Козирозите умеят да боравят с пари, но по принцип са много предпазливи и отговорни. "Козирозите са създадени за предприемачество, благодарение на голямата си амбиция и трудолюбив характер", казва Джонсън.

Все пак винаги има какво да се подобри. Козирозите често могат да бъдат твърде припряни и сериозни, което ги прави по-вътрешно фокусирани. Бъдете по-наясно с работната си среда, за да знаете коя задача е най-важна в момента. "Козирозите също така са упорити и трябва да помнят, че упоритата работа в грешна посока не води до никъде", казва тя. "Използвайте голямата си способност за упорита работа на правилните места." За Козирозите също така би било полезно да се занимават повече с екипна работа.

Черта, която да използвате: Амбициозна, но практична природа. Целите се високо и внимателно разработвате всяка стъпка, която ще трябва да направите, за да стигнете дотам.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Липса на социални умения. Може да изглеждате безразлични, студени, което може да повлияе на това колко ви ценят хората. Започнете да се сприятелявате с хората, като им правите комплименти въз основа на зодиакалните знаци.

Водолей: Възползвайте се от шанса

Водолеите са изключително интелигентни, креативни и вдъхновяващи. Можете да бъдете чудесен лидер в професията си, защото сте грижовни и знаете как да се грижите за всеки човек. Можете да бъдете този, който ще изведе компанията на следващото ниво и ще пожънете награди за това. Джонсън обаче ви съветва да бъдете предпазливи. "Бъдете много внимателни, за да не спасявате непрекъснато слабо представящи се колеги или да не поемате вина там, където не е необходимо."

Черта, която да използвате: Иновативен характер. Ако някой знае как да се бори, това е Водолеят. Естественото ви любопитство ви дава новаторски идеи, които трябва да приложите.

Препятствие, което трябва да преодолеете: Раздразнителност. Като един от най-интелигентните зодиакални знаци, Водолеят може да стане раздразнителен, когато другите оспорват неща, в които той е убеден.

Риби: Доверете се на интуицията си

Подобно на Везните, Рибите се грижат за благополучието на другите. Това невероятно чувство за съпричастност може да бъде нещо чудесно, но може да бъде и доста тежко бреме. Когато например колегата ви има лош ден, вероятно ще приемете чувствата му като свои собствени. За да успеете и да се развивате, трябва да запазите чувството си за индивидуалност на работното място. "Най-добрият начин Рибите да напреднат във всяка роля е да се грижат по-добре за себе си, да се доверяват на интуицията си и да говорят повече", казва Джонсън.

Черти, които да използвате: Емпатия и индивидуалност. Малко е евтино, но това, че сте себе си, наистина ще ви накара да бъдете забелязани.

Препятствия, които да преодолеете: Срамежливост и чувствителност. Емпатията е страхотна, но прекалената чувствителност или плахост може да попречи на напредъка ви.