Астрологията може да повлияе дали личността ви е по-скоро студена, отколкото гореща. А за най-студените зодиакални знаци има много неща, които са ги направили такива.

Смята се, че зодиакални знаци като Стрелец, Водолей, Дева и Телец са най-студенокръвни заради начина, по който се изразяват. Това може да е защитна реакция, за да не бъдат наранени, може да са израснали в нелюбящо семейство или да се чувстват неудобно да изразяват чувствата си.

В повечето случаи студенината е просто защитен механизъм. Не искате хората да се сближават прекалено много или да се възползват от вас, затова издигате стена, за да ги държите настрана.

Когато сте студени, това затруднява взаимоотношенията ви. Когато пък държите хората настрана от живота си, се оказвате самотни.

1. Рак

Защо Раците са толкова студени? Може би се чудите как някой, роден под знака на Рака, може да бъде смятан за такъв, след като е известен с това, че е толкова любящ и емоционален. Но именно емоциите им могат да ги направят такива. Ако са били наранени преди или ако някой ги е предал по някакъв начин, те могат да директно ще се превърнат в неемоционални. Ще се държат така, сякаш човекът, който е прекрачил границата, е мъртъв за тях, а щом веднъж са ви поставили в този списък, от това няма връщане назад. Раците пазят обидите дълбоко в себе си и ще се погрижат врагът им да си плати за каквото и престъпление да е извършил.

2. Козирог

Козирозите отказват да позволят на емоциите си да вземат връх над тях, така че, ако могат, предпочитат да изглеждат студени, отколкото като някой, който е управляван от чувствата си. Тъй като те вярват, че правилният имидж е от ключово значение за успеха, този зоакален знак се грижа той да е на ниво. Склонни са да смятат, че прекалената сантименталност или вглъбеност в миналото може да ви накара да изглеждате слаби и да навреди на начина, по който се представяте пред другите хора. Защо Козирозите са толкова студени? Ами защото предпочитат да ги смятат за практични, логични и контролиращи. Някои от тях не се притесняват да използват другите хора в своя полза, дори ако това има отрицателен ефект върху другия човек.

3. Водолей

Защо Водолеите са толкова студени? Всичко е свързано с това, че те искат да държат емоциите си под контрол и биха искали и другите хора да го правят. Този зодиакален знак не иска да хаби мозъчен капацитет, за да помогне на някого с емоционален проблем. Те не са тези, при които трябва да отидете, когато имате нужда от рамо, на което да поплачете. Определено могат да изглеждат студени и дистанцирани и това не ги притеснява. Ако сте допуснали грешка, това си е за ваша сметка.

4. Дева

Има моменти, в които Девата наистина вярва, че е най-умният човек в стаята и че всички останали не са и наполовина толкова брилянтни, колкото са те. Девите обичат да се учат и да показват какво са научили. Но защо са студени? Защото са толкова съсредоточени върху това, което се случва в главата им, че понякога могат да пренебрегнат това, което се случва в сърцето им. Те са склонни да се стремят към съвършенство и това ги прави нетърпеливи към недостатъците на другите. Девите не са студени умишлено. Те може дори да не осъзнават как изглеждат пред хората.

5. Близнаци

Близнаците могат да бъдат непредсказуеми - в един момент са топли и приветливи, а в следващия са студени и недружелюбни. Единственото нещо, на което можете да разчитате, е, че те никога не са напълно безразлични. Но трябва да си зададен въпроса защо са студени? Ако сте наранили тях или някого, когото обичат, сякаш някой умишлено е намалил личния им термостат до нулата и те ще ви дадат да разберете колко са недоволни от вас. Няма да ги интересува дали имате добро извинение за това, което сте направили. Те напълно ще пренебрегнат чувствата ви и ще се затворят, когато се опитате да говорите с тях. Много по-добре е да изчакате, докато се почувстват по-спокойни, за да отидете при тях и да поискате прошка.