"Material Girl" на Мадона несъмнено е запомняща се и класическа песен. Но за някои хора текстът на песента звучи достоверно.

Независимо дали се стремят към най-новата дизайнерска чанта или към най-бляскавия нов спортен автомобил, някои хора придават голямо значение върху физическите предмети, особено върху тези, които показват техния статус пред света.

За тях не може да се определи цената на най-хубавите неща в живота. За да разберете защо това е така, разгледайте своя хороскоп. Прочетете нататък, за да разберете кои са най-материалистичните зодиакални знаци.

Риби

Може да ви се струва, че Рибите не трябва да бъдат в този списък, тъй като са известни с това, че са чувствителни и свободолюбиви, а не ориентирани към парите. Това харчене често се изразява под формата на спа дни и скъпа грижа за кожата. Но част от склонността на Рибите към харчене всъщност се дължи на щедрия им дух. Те обичат да глезят околните с хубави неща.

Козирог

Козирозите често са обсебени от идеята да бъдат успешни и да се изкачват по корпоративната стълбица. Управлявани от трудолюбивия и целеустремен Сатурн, Козирозите знаят стойността на своите усилия.

Близнаци

Подобно на повечето неща в живота, Близнаците не се замислят за покупките си. Като капризен въздушен знак, при това променлив, Близнаците притежават спонтанност, която е несравнима с повечето знаци. Те обичат импулсивните покупки, а още повече обичат да показват новите си притежания на приятелите си. Но, разбира се, това може да се превърне в проблем. Те лесно могат да се окажат с празен портфейл от нещо, което е започнало като невинно удоволствие.

Овен 

Този огнен знак обича да привлича внимание. Овенът често гледа на материалните блага като на начин да се отличи от останалите. Те искат да покажат последните си дизайнерски покупки и да заявят смело на обществото за силата, която притежават. И не губят време да се похвалят с това. Като най-егоистичен зодиакален знак, Овенът обикновено поставя себе си на първо място.

Лъв

Лъвовете обичат да са в центъра на вниманието, а това означава да носят дизайнерски дрехи, за да впечатлят приятелите си. Този горд огнен знак харчи неимоверно много, за да се увери, че има най-доброто от най-доброто, и не се притеснява да ви каже колко струват нещата. Всяка дреха, продукт или вещ, която може да заяви мощта им пред света, е огромен успех за Лъва и те не съжаляват за прекомерния си материализъм. Това прекалено самоуверено поведение и нуждата да впечатляват обаче лесно могат да доведат тези горди лъвове до прекомерни разходи.

Телец

Телците са известни с това, че обичат всичко луксозно. Като земен и упорит знак, Телецът процъфтява, когато е заобиколен от своите удобства. Той се управлява от втория дом на Зодиака, който е свързан с материалните неща. Затова те често измерват самооценката си с това колко пари печелят и какво могат да си купят. Но материализмът на Телеца има и по-мека страна. Той се управлява от Венера - планетата на любовта, удоволствието и сетивата. Така че, независимо дали става въпрос за хубава вечеря или кашмирен пуловер, ще видите, че този знак се отдава само на фините неща. За щастие, този упорит знак има силна работна етика, така че се уверява, че може да подкрепи покупките си.