Задържането на злобата може да бъде много трудно, затова много от нас се стремят да простят и да забравят, вместо да осъществяват планове за отмъщение. Но за някои хора наистина няма нищо по-хубаво от това да си отмъстят. Може би сте били от другата страна на спор с отмъстителен човек, а може би вие самите сте човек, който търси отмъщение на всяка цена. Така или иначе, фразата "две грешки не правят добро" не намира разбиране у някои от нас - и това може да е свързано с астрологията. Продължавайте да четете, за да разберете кои зодиакални знаци според астролозите са най-отмъстителни.

Рак 

Може би не сте очаквали, че в този списък ще видите обикновено чувствителния и емоционален Рак. Но този знак има изненадваща жажда за отмъщение, особено когато става въпрос за най-близките му хора. Когато са наранени от някого, когото обичат, Раците често са злопаметни. Ракът обаче няма да действа веднага, а ще "седне и ще изчака реда си". Щом получат шанс, ще ви наранят.

Телец

Телецът е представен от бика. Те могат лесно да се разгневят и ще отвърне на удара, ако бъдат обидени. Тъй като са търпеливи, Телецът може да ви изчака да направите още една грешна стъпка, преди да се реши на своя ход. Въпреки това, за разлика от други отмъстителни знаци, Телецът може да ви даде и втори шанс. Ако сте честни, той ще ви прости. В края на краищата, те са чувствителни личности.

Овен

Ако търсите човек, който да се застъпи за вас в спор, може би ще се обърнете към Овен. Но със сигурност не искате да сте този, който ще ги настъпи. Този знак не обича да се възползва от него или да се отнася към него с каквото и да е неуважение. Ако Овенът се почувства лично нападнат, той няма да подмине тази обида. В такива случаи Овенът ще се защити, а след това ще стане отмъстителен. Те ще направят всичко възможно, за да ви навредят.

Скорпион

Скорпионите се определят от своята сила, както и от отдадеността си да отстояват убежденията си. Това, което може да дойде заедно с тези положителни качества обаче, е необходимостта да си отмъстят на тези, които им причиняват зло. Скорпионите са най-отмъстителни и жестоки от всички зодиакални знаци. Те също така са отличници в манипулирането, като ви показват само "сладката си страна". Известна с потайността си, тази двойственост улеснява Скорпионите да осъществят отмъщението си, без дори да разберете.