Когато сте уверени в себе си, знаете какво искате и как да го получите, или поне така изглежда. Освен това имате доверие в другите. Вярвате, че когато някой каже, че ще направи нещо, той ще го изпълни. Някои хора вярват, че нещата се случват по някаква причина, и имат увереност, че Вселената не е толкова случайна, колкото изглежда. Това е житейската философия "една врата се затваря, друга се отваря". Но астрологията може да даде повече информация за това защо сме несигурни или уверени. Кои са най-неуверените и уверени зодиакални знаци?

Макар че това зависи от това кои зодиакални знаци питате, водните като Рак и Риби са склонни да приемат нещата присърце, което води до понижено самочувствие и увеличаване на несигурността. От друга страна, самоуверените зодиакални знаци обикновено са огнените като Овен и Лъв, които предпочитат да са в центъра на вниманието, да поглъщат цялото такова, било то добро или лошо.

Никой не е 100 процента уверен или неуверен. Повечето от нас имат много от едното и малко от другото. Нека разгледаме кои знаци какво притежават.

1. Рак

Раците са свръхчувствителни и са склонни да приемат всичко твърде лично. Те са прекалено емоционални и изключително нуждаещи се, като всички те попадат в групата на несигурните. Наистина е жалко, че са толкова несигурни, тъй като обикновено са прекрасни и грижовни хора.

2. Дева

Тъй като Девите са толкова критични към себе си, те смятат, че другите хора са като тях, а това може да навреди на самочувствието им. Девите много се притесняват дали правят добро впечатление или дали не са направили нещо ужасно неудобно на някоя социална среща. Постоянната им самооценка подкопава основите на тяхната увереност и ги кара да изпитват голяма несигурност, което ги прави едни от най-неуверените зодиакални знаци. Те не се доверяват на инстинктите си и често се самобичуват за допуснати грешки.

3. Везни

Везните не искат неприятности, затова трябва да са запалени по нещо, за да го отстояват, а отстояването на каузи или хора обикновено е единственият момент, в който Везните са уверени. Те искат да бъдат харесвани и не са сигурни, че ако изразяват мнението си и отстояват себе си, ще бъдат.

4. Риби

Едно от нещата за Рибите е, че те са склонни да бъдат лесно водени. Ако бяха уверени и силни с убежденията си, щяха да отстояват себе си и да казват "не" винаги, когато е необходимо. Вместо това те клонят повече към несигурност, отколкото към увереност. Когато обаче става въпрос за въображението им или за споделяне на творчеството им, едва ли ще видите по-уверен знак от тях. 

5. Козирог

Козирозите се намират някъде по средата между тези, които са уверени и тези, които са несигурни. Ако са в средата на проект или има проблем по отношение на работата им, те са изключително уверени, когато става въпрос за междуличностни или романтични взаимоотношения, те са склонни да бъдат по-интровертни.

6. Близнаци

Колко уверени или несигурни се чувстват Близнаците наистина зависи от настроението им. Те могат да бъдат изключително самоуверени на партита - да заговарят непознати, да са изискан гост или да са връзката, която събира хората. Но когато се намират в ситуация, която е извън зоната им на комфорт, те могат да се съмняват в способностите си и да се чувстват неудобно. Близнаците просто трябва да гледат на всяка ситуация като на социално събитие и тогава ще повярват в способностите си.

7. Телец

Телецът има увереност в своя вкус и стил. Те знаят как да изглеждат добре и как да направят така, че и домът им да изглежда добре. Не можете да промените мнението на Телеца за нещо, така че те са безумно уверени, че ще спечелят всеки спор. Тяхната увереност обаче, може да крие дълбока несигурност, но тя обикновено е заровена, така че никой не може да я види.

8. Водолей

При Водолеите е трудно да се разграничи границата между дистанцираност и увереност. Изглежда, че те са много уверени... или просто не им пука толкова много? Водолеите се опитват да бъдат над всяка негативност или напрежение, дори ако те са ги предизвикали. Като цяло те се чувстват уверени, че каквато и драма да преживяват всички останали, те не са част от нея.

9. Скорпион

Скорпионът е много честен със себе си. Те знаят, че изглеждат добре или че са умни, но също така са наясно с всички слабости или недостатъци, които може да имат. Те просто имат способността да приемат тези неща и да гледат на тях като на плюсове. Разбира се, могат да се привързват прекалено много към някого, но това просто означава, че са страстни. Те са уверени, че са там, където трябва да бъдат, и каквото и да правят, е точно това, което трябва. Най-вече Скорпионите са уверени в спалнята - там те властват и са убедени, че когато става въпрос за секс, никой не го прави по-добре от тях.

10. Овен

Овните знаят колко невероятни са и когато им го кажете, те ще се съгласят с вас. Е, защо да лъжат? Те са уверени, енергични и авантюристични, а когато сте с Овен, можете да се оставите да ви залее тяхната положителна енергия. Те имат огромна увереност, че ще успеят да ви спечелят, ако първоначално не са успяли.

11. Стрелец

Стрелците могат да говорят с всеки, навсякъде и за всичко. Те се стремят да научат каквото могат за света и за себе си и ако някой има да им отправи критика, те са напълно отворени за нея. Имат увереността да получат обратна връзка и действително да я използват, за да се подобрят. Ако някой се опита да ги обиди, те просто го превръщат в шега и се смеят на това. Трудно е да сринеш Стрелеца или да разклатиш самочувствието му.

12. Лъв

Лъвът излъчва увереност. Те не се плашат от светлината на прожекторите, всъщност, искат да бъдат в центъра на вниманието. Без съмнение знаят, че разполагат с всички отговори и знаят най-доброто, което трябва да направят във всеки един момент. Тяхната увереност е естествена и тъй като тя е толкова голяма част от тях, те дори не я забелязват много. Не се притесняват дали ще направят страхотно първо впечатление или дали ще постъпят правилно - те знаят, че ще го направят. Вътрешната мантра на Лъвовете е "Аз се справям".