Искате да добавите коте към света си, но не знаете как да се ориентирате в многото породи, за да изберете подходящата за вас? Ако сте определили, че котката е най-добрият ви домашен любимец въз основа на зодиакалния ви знак, и вече знаете силата на достъпа до зодиакалните елементи, за да вземете решение, тогава има смисъл да разгледате порода котка, която е съвместима с вашия зодиакален знак.

Подготвихме списък на зодиакалните знаци като породи котки, за да ви помогнем да намерите мъркащото коте. А ако някога сте се чудили дали котките могат да имат свой собствен зодиакален знак, то наистина могат - ако знаете рождения им ден. Ако не го знаете, вероятно можете да го разберете въз основа на характера им. Една дружелюбна котка може да е Рак или Лъв, а една упорита, снобска котка може да е Дева.

Овен 

Идеален партньор на дивия и огнен овен е бенгалската котка, която прилича на леопард. Тази котка е атлетична, дива, любяща и понякога мързелива. Тъй като Овенът е огнен знак, който жадува за приключения, любов и изпробване на нови неща, бенгалската котка е идеалният им спътник.

Телец

Една прекрасна котка, която се съчетава добре с Телец, е шотландския фолд, чийто темперамент е любвеобилен, мил и очарователен. Телците ценят най-хубавите неща в живота и обичат да имат дом, обзаведен с красиви вещи, което прави афинитета на шотландската котка към комфорт, лекота и мека среда идеален за Телеца.

Близнаци 

Подобно на Близнака, корниш рексът е активен и игрив. Близнаците понякога могат да имат две лица и две много различни страни на личността си. Те са силно интелектуални, понякога малко разсеяни и чудесни събеседници. Близнаците биха се радвали на котка, която е толкова игрива, колкото са те. Ако все пак се спрете на игрива порода, вземете няколко интерактивни играчки за котки, за да я забавлявате подобаващо.

Рак

Перфектната котка за Рак е нежният, пухкав и сладък рагдол. Водният знак Рак е известен с това, че е голям сладур - той обича да си е у дома и да има около себе си хора, които да го обсипват с ласки. Котките рагдол са толкова лесни за обичане. Те са големи и пухкави и ще накарат сърцето на Рака да се разтопи.

Лъв

Естественият избор за партньор на Лъва е котка от породата Мейн Кун. Подобно на Лъвовете, тези котки имат огромна индивидуалност и са общителни и приятелски настроени.

Дева

Девите могат да бъдат ориентирани към детайлите, което се съчетава отлично с персийска котка. Този разбран, тих и капризен котарак е духовното животно на Девите. Те са супер организирани и дават добри съвети. Този знак също така е склонен да бъде грижовен към здравето си, като обича да се грижи за себе си и за другите. Девата е идеалният стопанин за персийска котка, която обича да се грижи за своя стопанин.

Везни

За справедливия знак на Везните сиамската котка е идеална комбинация. Хората, родени под знака на Везни, ценят красотата и баланса, наред с това са отлични комуникатор.. Красивата и елегантна сиамска котка би била идеална партия за Везни. Говорейки за балансираност, ето как да облекчите стреса в зависимост от зодиакалния си знак.

Скорпион 

Любопитната, взискателна и преследваща черна бомбайска котка е идеална за родените под знака на Скорпиона, тъй като те са мистериозни, загадъчни и затворени в себе си. Ако се изпречите на пътя на Скорпион, може да съжалявате, тъй като те са известни с това, че имат злоба в себе си, но ако застанете на тяхна страна, ще научите много от този пазител на тайни.

Стрелец

Американската късокосместа котка, включително оранжевото таби, е игрива, непринудена и спокойна. Стрелецът е ценител на доброто време, на щастието и на това да вървиш по течението. С тях е лесно да се разбираш и те винаги са животът на партито. Забавна оранжева котка би била идеалната им половинка.

Козирог

Козирозите ще се свържат чудесно с котка от породата Сервал - интелигентна, активна и независима котка. Козирозите са приключенски настроени, но предпазливи, умни и практични. Ако трябва да свършите нещо, възложете го на Козирог, тъй като те са много динамични и сякаш работят с милион мили в минута. Козирозите могат да бъдат полезни приятели, но също така обичат своето пространство, така че може да се радват на котка Сервал, която е също толкова екзотична и независима, колкото и те.

Водолей 

Водолеят се нуждае от котка, която да е също толкова уникална, колкото и той, например сфинкс - котка, която е дружелюбна и енергична. Водолеите са склонни да мислят по различен начин от другите. Разбира се, те биха си взели котка, която не прилича на никоя друга котка, защото "нетрадиционност" е второто име на Водолея.

Риби

Когато разглеждаме зодиакалните знаци като породи котки, хората, родени под водния знак Риби, се нуждаят от сива котка като руската синя - таби, която е тиха, нежна и срамежлива. Рибите са от онези знаци, които могат да ви изненадат. Много мили и любящи към другите, те са и дълбоко мислещи хора. Тъй като са склонни да бъдат по-емоционални и да действат въз основа на чувствата си, Рибите се нуждаят от толкова сладка котка, каквато са, което прави копринената руска синя перфектна партия.