Макар че хората, родени под слънчевия знак Риби, притежават много прекрасни качества, те имат и тъмна страна, характеризираща се със склонност към определени отрицателни черти - както всички ние.

Например Рибите може да не желаят да изразяват истинските си емоции и са известни с това, че са изключително чувствителни, както и с това, че са потайни по отношение на истинските си мисли.

Като воден знак, Рибите често са един от най-милите зодиакални знаци. Интуитивната им природа е първото нещо, което ще забележите и вероятно ще бъдат милосърдни по всяко време, дори когато ги срещате за първи път. Тъмната страна на Рибите обаче включва някои "лоши" черти, които ги правят колкото сложни, толкова и прекрасни. Нека разгледаме лошите черти и тъмната страна на Рибите.

5 отрицателни черти на Рибите

1. Песимист.

Подобно на водните знаци, Рак и Скорпион, Рибите могат бързо да станат песимисти. Ако нещата не са лесно подредени за тях или не могат сами да определят нещо, те автоматично вярват, че ще се случи най-лошият сценарий. Когато това стане, те бягат колкото се може по-бързо към по-познати води.

2. Мързел.

Въпреки че Рибите работят усилено, за да осигурят щастие и свобода на хората, за които ги е грижа, когато става въпрос за неща, които не ги вълнуват много, те могат да бъдат доста мързеливи. Рибите няма да положат повече усилия, отколкото трябва, за да изпълнят дадена задача, ако изобщо положат някакви усилия. По-вероятно е да направят последното.

3. Доверчиви.

Рибите обичат да виждат най-доброто в хората, но в резултат на това са лесно манипулируеми. Един по-изчислителен знак лесно би могъл да надделее над тях, защото този знак иска да вярва, че във всички хора има добро. Въпреки че това може да е вярно, те често се оказват наранени.

4. Скритост.

Тъй като Рибите са последният зодиакален знак, те притежават чертите на всеки друг зодиакален знак. Това важи особено за емоциите и чувствата на останалите 11 знака. В този смисъл Рибите са склонни да се пазят, защото знаят какво може да се случи, ако всичко се разкрие и как това се отразява на останалите знаци. Освен това те ще направят всичко, за да отклонят вниманието от себе си и ще положат много усилия, за да защитят тайните си, дори ако това е за ваша сметка.

5. Агресивни.

Рибите са бегълци и избягват конфронтацията по всякакъв начин. Когато се случи нещо лошо, те обвиняват друг и никога не се справят с проблема. Нямат силна воля и лесно могат да бъдат разколебани. Поради омразата си към конфронтацията те често седят настрана по определени въпроси, което ги прави уязвими за по-неукротимите знаци. Рибите също така лесно се нараняват, когато се сблъскат с много критика и се оттеглят, вместо да отстояват себе си.