Ключът към това да се придържате към тренировъчен режим е да намерите такъв, който е забавен! Открийте упражнението, което напълно съответства на чертите на вашия зодиакален знак.

Някои хора структурират целия си ден около тренировките и обичат да се потят. Други се страхуват от това. За тези, които не са естествени спортисти, най-добрият начин да се придържат към редовни упражнения е да намерят такива, които наистина ви доставят удоволствие.

Мисленето за основните личностни черти на вашия зодиакален знак, както и за съответстващите му части на тялото, може да ви помогне да намерите режим на упражнения, който е напълно подходящ за вас. Трябва да вземете предвид и съвместимостта на вашия зодиакален знак с други хора, за да определите най-добрия партньор за тренировки.

Овен

Овенът е кардинален знак. Това означава, че той се изразява чрез иницииране и насочване на енергията на огъня. Oптималното упражнение за този огнен знак е такова, което максимално увеличава невероятната му енергия - бягане. За да ви помогне да се насладите още повече на тренировката си, снабдете се с полезни аксесоари за бягане, като например безжични слушалки. Бързата музика е чудесна за поддържане на адреналина и ви помага да получите онзи висок градус на бягане.

Телец

Телецът е фиксираната енергия на Земята. Те ще се справят добре с тренировка, която има някакъв практически резонанс. Разходката на кучето би била чудесно нещо за тях. Макар че това може да е малко по-малко интензивно, отколкото очаквате за тренировъчен режим, не забравяйте, че редовните разходки горят калории и помагат на хората да поддържат сърдечносъдовото си здраве, изследвания дори са установили, че собствениците на кучета живеят по-дълго от тези, които не ги притежават.

Близнаци

Близнаците са въздушен знак, който често е описван като непостоянен, но това е несправедлива оценка. Те наистина искат да бъдат запленени от всичко, което правят. В превод: Те ще се откажат от дадено занимание, ако не са напълно ангажирани с него. За да ги увлечете, тренировките им трябва да са динамични и забавни. Те също така обичат да създават приятелства, поради което отборният спорт е точно за тях.

Рак

Ракът се фокусира върху това да бъде силен, но също така и да бъде подвижен. Хората, родени под този кардинален знак, трябва да намерят тренировка, която да балансира грижовния им характер и същевременно да укрепва сърцевината им - областта от тялото, на която съответства този знак. Във физическо и емоционално отношение Раците могат да функционират на най-високо ниво само когато имат солиден, непоклатим център. Упражнение: Пилатес

Лъв

Докато Овенът е кардиналният, насочващ огнен знак, Лъвът е фиксираният огнен знак. Мислете за това като за разликата между спринта и състезанието за издръжливост. Когато Лъвовете мислят за подходящите за тях упражнения, те трябва да имат предвид това и да се уверят, че в тренировката им има елемент на почивка. За тях упражненията са дългосрочни. Колоезденето е чудесен избор

Дева

Подобно на другите земни знаци, Девите са много практични. Силно ориентирани към детайлите, те са известни и като перфекционистите на зодиака. За този методичен знак предлага да практикуват йога. Те ще бъдат много добри с повтаряща се практика. Има известно удоволствие в това да вземеш една и съща хореография и да я направиш перфектна.

Везни

Въздушен знак като Близнаците, Везните също обичат да са в компанията на други хора. По същия начин идеалната тренировка за този знак би била такава, която ги поставя в социални ситуации, препоръчва се някакъв вид партньорски танц. Везните могат да посещават курсове по танци лично или да научат движенията, като гледат различни видове видеа с танци.

Скорпион

Докато знак като Овена обича да действа бързо, Скорпионът не е така. Този воден знак държи на дълбочината, както в емоционален, така и във физически план, така че режимът му на упражнения трябва да отговаря на това. Скорпионът би искал да прави нещо, което прилича повече на разтягане или йога.Йогата съчетава дълбоко дишане и разтягане, за да свърже тялото с ума.

Стрелец

Стрелецът, подобно на Везните, също ще обичат тренировките с танци. Те могат да се занимават със зумба, например. Този знак би могъл да посещава присъствени класове или да прави своите танцови тренировки у дома.

Козирог

Планинският козел е символът на Козирога, така че е логично този земен знак да обича да ходи редовно на походи. За тях излизането навън и походите, изкачването на различни върхове, ще бъде едно от най-добрите неща, които могат да правят.

Водолей

Водолеят е новаторски знак и е своеобразен чудак на зодиака. Те имат нужда от нестандартни тренировки. Ще трябва да изберат нещо, което е наистина забавно за тях, например бойни изкуства. Стандартното бягане просто няма да мотивира този въздушен знак.

Риби

Рибите са променливият воден знак "така че те са у дома си във водата." Рибите въплъщават плавността на водата, така че ще обичат да се потапят в естествената си стихия.