Един от най-неразбираемите знаци в астрологията, Скорпионът, е воден знак. Скорпионските черти включват страстност, прикриване на емоциите и лоялност към близките.

Но зодиакалният знак Скорпион може да изглежда заплашителен, най-вече заради способността им да се преструват, за да скрият истинските си чувства, както и заради склонността им да бъдат ревниви, упорити и отмъстителни. Хората с този слънчев знак са родени между 23 октомври и 21 ноември и се отличават с доста сериозен характер.

Какво представлява Скорпионът?

Управлявани от Марс и Плутон - Марс е планетата на агресията и действието, Плутон е планетата на обсебването, трансформацията и властта. Скорпионите са изключително огнени, въпреки водния си темперамент. Този чувствен знак се свързва най-вече с мистерията, a тяхната смелост може да доведе до високомерие и вземане на лоши решения, докато невероятната им съсредоточеност и решителност ги превръща в лидери. Когато мислим за водните знаци, се сещаме за емоционалната им чувствителност, като Риби и Рак; Скорпионът обаче е съвсем различен клас сам по себе си. Докато Ракът е известен като Рака, а Рибите - като Рибата, Скорпионът изобщо не е животно, свързано с водата.

И подобно на Скорпиона, който олицетворява този зодиакален знак, Скорпионът е търпелив и изчаква подходящия момент, за да действа.

7-те най-добри черти на Скорпиона

1. Страстна

Една от най-изявените личностни черти на Скорпиона е неговата страст към всичко, което прави в живота си. Тъй като неуспехът е един от най-дълбоките им страхове, те ще доминират над всяка възможност, която се появи на пътя им.

2. Смели

Скорпионите са първите хора, които доброволно се включват, за да помогнат, особено ако става въпрос за задача или действие, което плаши другите. Ако предстоят неприятности, това е знакът, който ще се хвърли без да се замисли. Това важи с особена сила, ако става въпрос за любим човек.

3. Лоялен

Скорпионът е от онези приятели или партньори, които искате да имате около себе си. На тях им е необходимо известно време, за да се отворят пред другите и да станат уязвими, но след като веднъж сте спечелили доверието им, те ви подкрепят завинаги. Личността Скорпион е вярна докрай, но щом нарушите доверието им или излъжете, вече не може да се разчита на вас.

4.Харизматичен

Ако някога сте били очаровани от личността на Скорпиона, то е защото те действат по начин, който е магнетичен. Склонни са да боравят с думите, да слушат внимателно, когато другите говорят и могат да накарат околните да се чувстват истински видени. Именно това поведение ги прави трудни за отдръпване.

5.Организиран

Няма нещо, което Скорпионите да мразят повече от импулсивните действия. Те са пресметливи и винаги мислят, преди да вземат решение. Поради тази причина те също така са склонни да подредят мислите си, преди да действат и не избират въз основа на моментно усещане.

6.Амбициозни

Настойчив и решителен, този зодиакален знак няма да се спре пред нищо, за да успее. Когато има цел, която искат да постигнат, те я поставят на преден план в съзнанието си. Никога не са от хората, които се отказват или си поставят граници, тяхната силна воля понякога може да ги накара да стигнат до крайности.

7.Интуитивни

Скорпионът не усеща нещата само на повърхността, а по-скоро е дълбоко свързан с емоциите си и е склонен да бъде емпатичен, попивайки емоциите на другите. Тяхната интуиция се проявява и в способността им да разберат кога някой лъже. Ако излъжете Скорпиона, той ще разбере това.

6-те най-лоши черти на Скорпиона

8. Упорит

Тъй като Скорпионът е неподвижен знак, това означава, че те са склонни силно да не харесват каквито и да било промени. Ако нещо изисква от Скорпиона да промени мнението си или да се адаптира към нова ситуация, той се съпротивлява да се отдалечи от собствените си мисли и чувства.

9. Ревнив

Тяхната интензивност може да се прояви и по негативен начин. Винаги правоимащ зодиакален знак, Скорпионът може да стане ревнив, когато има конкуренция с друг човек. Те смятат, че собствените им амбиции им дават предимство, докато просто трябва да осъзнаят, че да се сравняват с другите е добър навик, който трябва да прекъснат.

10. Скритост

Дълбоко в съзнанието на Скорпиона са скрити емоциите и истинските им чувства към всяка тема. Те не обичат да се излагат на показ, особено пред хора, които не познават добре. Вместо това се крият зад груба външност, все с цел да защитят меката си вътрешност.

11. Контролиране

Тъй като се страхуват от провал, този свиреп знак винаги смята, че знае най-добре - както за себе си, така и за другите. Това може да доведе до доминиращо отношение, при което Скорпионът упражнява контрол над ситуациите.

12. Агресивен

Всеки, който някога е казвал на Скорпиона "не", е усещал ответната реакция. Агресивните им наклонности ги карат да манипулират другите, за да получат това, което искат, а бързината им да се разгневят се дължи най-вече на нежеланието им да правят компромиси.

13. Не прощава

Прощавате и забравяте? Скорпионът отказва да живее според тези думи. Всяко предателство или пренебрежение е достатъчно, за да ги накара да се разсърдят и те не се притесняват да използват жилото си на скорпион, за да ви покажат огромната грешка, която сте допуснали.