Всички ние влагаме своя уникален почерк във всичко, което правим. Никой не прави едно и също нещо като останалите, дори когато то е много сходно. Това, което правим, и начинът, по който действаме, са уникални за нас. А когато става въпрос за това как зодиакалните знаци показват, че ги е грижа, те не демонстрират любовта си по един и същи начин. Всеки човек има свой собствен начин да покаже, че го е грижа, и той може да не е очевиден за друг човек, дори ако хороскопът му показва друго.

Но комуникацията е от решаващо значение за всяка връзка и понякога изглежда невъзможно да се разберем. Точно тук астрологията може да бъде полезна. Тъй като голяма част от поведението и действията ни са свързани със знака, под който сме родени, да знаем как зодиакалните знаци показват, че ги е грижа, може да бъде полезно.

Овен

Ставате свръхзащитни, когато ви е грижа за някого, до степен, в която бихте влезли в спор заради него. Определено искате те да знаят, че ги подкрепяте. Един от най-добрите начини да покажете, че ви е грижа, е като ги водите на приключения или им подарявате незабравими преживявания.

Телец

Когато ви е грижа за някого, му показвате, че готвите за него или му печете специално лакомство, изпращате му цветя или го проверявате чрез текстово съобщение. Също така дискретно ги докосвате - приятелска прегръдка, докосване на рамото им или дори отмятане на косата от очите им.

Близнаци

Изглежда достатъчно просто, че когато ви е грижа за някого, говорите с него. Обичате да разговаряте, така че това не е чак толкова голям проблем. Когато обаче наистина ви е грижа за някого, вие слушате повече, отколкото говорите, задавате въпроси и много се интересувате от отговорите. Когато някой, на когото държите, ви изкаже мнението си, вие го вземате под внимание, дори ако то не съвпада с вашата собствена гледна точка.

Рак

Когато наистина ви е грижа за някого, не можете да му се наситите и искате да сте около него през цялото време. Ставате на разположение, за да изслушате проблемите им или да отпразнувате победите им. Искате да осъзнаят колко по-добър е животът им с вас.

Лъв

Когато ви е грижа за някого, щедростта ви се увеличава. Искате да ги обсипете със скъпи  подаръци. Искате те да знаят без съмнение, че ви е грижа за тях и че ще бъдете до тях винаги, когато имат нужда от вас. Парите наистина не са предмет, когато става въпрос за подаръци, които показват вашата признателност към някого.

Дева

Когато ви е грижа за някого, може да не му го кажете директно, но ще го покажете с това колко сте полезни и услужливи. Ако те имат проблем с нещо или се нуждаят от помощ за даден проект, вие сте там, за да спасите положението. Може би отдавна не са правили резервно копие на компютъра си или имат нужда от помощ при организирането на парти, а вие сте там за тях.

Везни

Показвате, че ви е грижа за някого по начина, по който се отваряте пред него. Искате да споделите всичко за живота си, за да може той да ви опознае. Искате също така да знаят, че са специални и че не се отваряте през всеки.

Скоприон

Когато ви е грижа за някого, вие използвате интуицията си добре. Изненадвате ги с това, че знаете точно от какво се нуждаят, дори когато те не знаят, че се нуждаят от това. Ако са имали тежък ден, ги водите на масаж на краката, или ако са постигнали малка победа, им помагате да я отпразнуват. Изненадвате ги, когато имат нужда от нещо, което да ги зареди с малко енергия, и им обръщате внимание, когато не мислят, че го заслужават.

Стрелец

Когато ви е грижа за някого, вие искате да сте близо до него. Обичате да сте постоянно в движение и да опознавате нови места и хора, но когато ви е грижа за някого, се стараете да бъдете до него. Когато ви говорят, вие присъствате и не се преструвате, че слушате, докато мечтаете за следващото си голямо приключение. Искате те да знаят, че могат да разчитат на вас, дори когато нещата станат трудни или сложни.

Козирог

Всъщност може да станете малко срамежливи и да ви се "завърже" езикът. Притеснявате се, че ще кажете грешното нещо, така че може да сте малко нервни около тях. Ако познавате много добре човека, на когото държите, можете да се отпуснете и да му дадете предимството на своята мъдрост. Давате им фантастични съвети и предлагате да им помогнете в постигането на целите им. Искате да участвате в сбъдването на мечтите им.

Водолей

Ще вършите поръчки или домакинска работа за някого, особено ако той не обича да го прави сам. Непрекъснато мислите за тях и за това как да направите живота им по-добър. Всъщност щастието им се превръща в основна грижа за вас и ще се опитате да измислите иновативни и нови начини, с които да им докажете колко много ви е грижа.

Риби

Вие сте естествено грижовен човек, така че ако наистина искате да покажете на някого, че ви е грижа, вие го правите. Проявявате допълнително съчувствие и изразявате чувствата си в песни, писане и специални художествени проекти, вдъхновени от тях. Мислите нестандартно, така че не се знае какво творческо нещо ще измислите.