Веднага ли търсите в интернер информация, когато се появят и най-малките симптоми? Притеснявате ли се, че обикновеният запушен нос е нещо по-лошо? Може би има причина някои хора да са изключително драматични, когато става въпрос за здравето им и може би хороскопът им ги кара да тичат при лекаря.

Рак

Раците са прочути със своето свръхактивно въображение, което може да накара този чувствителен знак да вярва, че е болен, когато не е. Те постоянно се притесняват за здравето си и често ходят на лекар за дребни болежки, които лесно могат да се лекуват у дома. Раците също така обичат да се грижат за другите, така че е повече от вероятно да приготвят супа за болен приятел. Недостатъкът е, че след това ще започнат да се притесняват, че са прихванали заболяването.

Риби

Този емоционален знак е известен с това, че се държи като гъба и попива това, което другите хора изпитват. За съжаление, това може да се отрази и на болестите. Рибите са много чувствителни и състрадателни и често поемат бремето на другите. Това може да ги накара да повярват, че са болни, когато всъщност просто съчувстват на болестта на някой друг. Въпреки че в състраданието няма нищо лошо, за Рибите то може да се окаже трудно.

Стрелец

Стрелците са склонни да преосмислят всичко, включително и физическото си състояние. Това може да ги накара да се тревожат непрекъснато за здравето си, а по този начин ще изглеждат параноични и обсебени. Обратната страна е, че Стрелецът е и доста безразсъден знак, така че дори и да е наистина зле, рядко ще потърси лекарска помощ. Това не е здравословна комбинация.

Koзирог

Този знак постоянно се стреми към съвършенство, което може да ги накара да повярват, че са болни, когато всъщност са съвсем добре. Но поради изключително трудолюбивата си нагласа Козирозите не искат нищо да пречи на успеха им, включително и болести. Те предпочитат да се насочат към работата си, отколкото да пропуснат един работен ден заради лекарския кабинет.

Скорпион

Скорпионите са склонни да се интересуват от всичко, включително и от здравословното си състояние и са известни с това, че са доста потайни. Те също така са много подозрителни и могат да вярват, че симптомите им означават, че са болни от нещо сериозно. Ако Скорпионът в живота ви не се чувства добре, той може да не ви каже директно, а по-скоро да намекне за това и да се оплаче, че не се чувства добре - всичко това в опит да си състави мнение кой може да го е разболял.

Дева

В момента, в който получат дори лека кашлица, те започват да търсят в Гугъл. Изключително ориентирани са към детайлите и са склонни да забелязват всяка малка промяна в тялото си. Дори ако лекарят им каже, че това не е нищо, те ще продължат да изследват и ще се убедят, че са се заразили с рядка и фатална болест. И ако вашият любим е Дева, той ще се държи по подобен начин с вас, като ви призовава да отидете на лекар, независимо дали имате ухапване от насекомо или лека температура.