Не всички Скорпиони са злобни, но както и другите зодиакални знаци, така и те имат тъмна страна. Управлявани от планетата Плутон и Марс, една от най-злокобните планети в астрологията, когато управляващата планета на Скорпиона е зле аспектирана, изключително негативни черти могат да бъдат част от личността им в хороскопа.

Ако гледате на тях отвисоко, Скорпионите ще ви накарат да съжалявате за това. Двете неща, които те мразят най-много, са нечестността и пасивността. Те мразят да правят компромиси и са невероятно параноични, така че по-агресивните им наклонности идват от подозрителната им и ревнива природа. Но това е само защото Скорпионите са най-упоритите, експресивни и безкомпромисни хора, които някога ще срещнете. Те използват агресията си, за да защитават свободата си да се изразяват както им харесва.

Ето защо Скорпионите са толкова агресивни според астрологията:

1. Скорпионите са безкомпромисни

Скорпионите не правят компромиси, което означава, че мразят междинните решения. Те не се занимават със случайности. Ако веднъж сте попаднали във вътрешния кръг на Скорпиона, никога няма да го напуснете. Езикът на любовта на Скорпиона може да граничи със свръхпротекция. Това означава, че винаги ще има някой, който да ви пази гърба, но Скорпионът има подход "всичко или нищо", когато става въпрос за вашата безопасност.

2. Марс управлява Скорпиона и е планетата на войната

Ако някой се опита да се изгаври с вас, той ще направи всичко по силите си, за да накара този човек да си плати. Скорпионите ще ударят в земята всеки, който се гаври с тези, които обичат. Това може да бъде очарователно, но понякога свръхпротективността на Скорпиона граничи с контролиране и дори с леко снизхождение. Те смятат, че знаят какво е най-добро за вас и ще защитават позицията си до смърт.

3. Скорпионът управлява осмия дом на сексуалността и страстта

Те ще искат всяка подробност за това какво правите, къде отивате. Скорпионите не обичат да не знаят: как иначе ще могат да ви защитят? Понякога човек просто се нуждае от собствено пространство, но почти всепоглъщащата любов на Скорпиона може да не позволи това.

4. Скорпионите имат нужда да знаят всичко

Съвременният управител на планетата Скорпион е Плутон, богът на подземния свят. Така че това, което е скрито, трябва да излезе на повърхността. Скорпионите обичат да са информирани и ще направят всичко необходимо, за да я получат. Може да се каже, че те са агресивни в стремежа си към знание. Въпреки че са невероятни пазители на тайни (те мразят нечестността и ненадеждните хора), те са пословично любопитни. Любопитни за всичко, така че ако имате тайна, по-добре я разкрийте, защото скорпионът ще се хване за най-малкия намек за нещо неизвестно и никога няма да се откаже. Ако искате да скриете нещо от него, трябва да сте много добри в това. Трябва да превърнете тайната в свое деликатно и внимателно изкуство, защото Скорпионите могат да надушат нечестността като никой друг.

5. Те също така са решителни в стремежа си към неизвестното

Скорпионите обичат да знаят всичко. В някои отношения това ги прави добри, напористи лидери, защото използват цялата информация, с която разполагат, за да вземат добри решения. В други отношения това ги прави откровено болезнени. Всичко скрито, неразгадано и мистериозно веднага привлича Скорпиона.

6. Те имат нужда да проправят своя собствен път

Най-важното за Скорпиона е да остане верен на емоциите си. Те са обезпокоително самоосъзнати за чувствата си. Това ги прави най-съпричастните хора, които някога ще срещнете. Скорпионът винаги ще ви насърчава да бъдете верни на себе си и винаги ще разбира през какво преминавате.

7. Скорпионът е зодиакален знак, който е основан на действието

Марс е мотивацията и решителността. Марс е лидер. Когато Скорпионите са поставени в ситуация, която не им харесва, те мразят да бъдат безсилни. Така че, когато някой им каже да направят нещо, с което не са съгласни, те напълно губят самообладание. Няма да премълчат нищо, за да пощадят чувствата си - житейската цел на Скорпиона е да живее истински и без задръжки, те не обичат ограниченията.