Хората обичат разговорите - от дребните разговори до големите идеи. Днес в света се говорят близо седем хиляди езика.  Въздушните знаци - Близнаци, Везни и Водолей - най-често се свързват с езика и общуването. Повечето речи изискват дишане, така че тази връзка е лесно забележима, но това е и идеята за самата комуникация: връзката от един ум към друг.

Дори ако "говорите от сърце", езикът се обработва в мозъка. Тъй като въздушните знаци управляват умствените сфери, се смята, че те са най-добрите оратори и писатели. Това не означава непременно, че въздушните знаци говорят най-много, а само че са склонни да го правят добре. При някои хора това зависи от това какво имат да кажат.

В астрологичната карта третият дом управлява речта и общуването, така че може да искате да видите кой зодиакален знак управлява тази част от вашата карта. Потърсете там и знака си на Меркурий. Тази планета е кръстена на бога на красноречието и местоположението ѝ в картата ви ще покаже къде най-добре ще ви послужи собствената ви дарба за говорене.

Ето кои са най- приказливите зодиакални знаци, които правят невъзможно за другите да си кажат думата, подредени от най-много до най-малко.

1. Близнаци

Този въздушен знак се управлява от Меркурий. Те не могат да не говорят. Речта е като дишането за Близнаците, а бързият им ум им позволява да превключват на друга предавка толкова често, колкото е необходимо, за да продължат разговора.

Близнаците могат да се свържат с почти всеки и за тях не е проблем да водят дискусии или да се включат с нещо стойностно, дори и да не знаят много по темата.

2. Овен 

Импулсивният, огнен Овен може и да не е най-красноречивият знак на Зодиака, но когато има какво да каже, по-добре вярвайте, че всички наоколо ще го чуят. Овните могат да крещят над всеки и всичко и ще продължат да го правят, докато не кажат своето. Някой не е съгласен с тях? Пригответе се за дълъг и шумен дебат!

3. Стрелец

Честни, ентусиазирани и точни, Стрелците с удоволствие ще говорят с часове за любимите си теми. Стрелецът е чудесен учител, въпреки че може да се наложи да го накарате да спре и да се върне назад от време на време; той е склонен да изпреварва себе си и аудиторията. Най-добрият начин да накарате Стрелеца да замълчи е да му подарите нова книга или да му предложите да го научите на нещо, за което не е чувал досега.

4. Риби 

Един от най-емоционално осъзнатите знаци, най-съкровеното желание на Рибите би било всички да могат да четат какво има в сърцата на другите, без да се налага да го изразяват с думи. За съжаление, не всички сме естествени емпати, така че трябва да използваме речта, за да изразим чувствата си. Рибите имат много чувства. Ако им дадете възможност, те ще ви разкажат всичко за тях... а след това вероятно ще ви разкажат и за вашите.

5. Лъв

За Лъва всичко е представление. Те не водят толкова разговори, колкото играят импровизации. Лъвът обича да разказва истории, да прави грандиозни изявления и да радва публиката. Вие също ще получите своя шанс да говорите, но ще трябва да изчакате репликата си. Ако Лъвът е на гребена на вълната, това няма да се случи още дълго време.

6. Водолей

Водолеят е още един въздушен знак и често се намира на подиума, за да призове тълпата да обърне внимание на някой важен световен проблем. От друга страна, дори в личен разговор Водолеят не може да не произнася речи. Те са направили своите проучвания. Те наистина се интересуват от темата. Не могат да се успокоят, докато всички останали не разберат за какво става въпрос.

7. Везни

Като въздушен знак, Везните могат да бъдат истински говорители, но знаят и кога да слушат. Везните са преговарящите от Зодиака, а любовта им към баланса ги прави чудесни събеседници. Те имат много какво да кажат, но също така знаят как да се редуват, така че всеки да има възможност да бъде изслушан.

8. Дева

Меркурий е управляващата планета на Девите, така че те винаги имат много неща на ум. Естествено малко невротични и тревожни, те не винаги се чувстват достатъчно смели, за да говорят, но само им позволете да забележат нещо, което не е наред, и те ще ви го обяснят. Аналитичните умения на Девите са несравними, когато става въпрос за предоставяне на ценна критика.

9. Телец

Дребните разговори, глупавите шеги и вулгарността са под достойнството на Телеца, но той ще разказва с часове за любимото си изкуство и други съкровища. Въпреки това, тъй като Телецът се стреми да поглъща най-доброто, което животът може да предложи, чрез физическите си сетива, той предпочита да прекара времето си, изпитвайки тези удоволствия, вместо само да говори за тях.

10. Рак 

Раците обичат личния си живот, затова пазят мислите си внимателно. Все пак те оценяват някого, който наистина ги разбира. Отнема известно време, за да спечелите доверието на Рака, но веднъж постигнали тази чест, ще чуете много за това, което наистина се случва в сърцето, както и в ума им.

11. Козирог

Козирогът е твърде зает с работа, за да си губи времето с несериозни разговори. За тях не е проблем да ръководят бизнес среща или да дават отчет за производителността, но ако няма какво да кажат, защо да казват каквото и да било? Козирогът може би е по-добър писател, отколкото оратор. Ако им се даде време да подберат думите си, те могат да изкажат мнението си доста ефективно.

12. Скорпион

Скорпионът знае, че колкото повече слуша, толкова повече научава. Докато всички останали разказват тайните си, Скорпионът тихо си води записки. Те могат да използват тази информация по-късно или не, но никога не е вредно да знаят колкото се може повече за другите хора, докато играят собствените си карти близо до гърдите. Скорпионът рядко изрича нещо импулсивно - всички негови думи са внимателно пресметнати за постигане на оптимален ефект.