Елемент: Огън

Той може да се оприличи на огън, който очертава посоката - на ракетата, на изстрела или локомотива. Супермен и Супержена, които могат да си проправят път във всички посоки, това са подходящи метафори за енергията на Овена.

Характеристика: Кардинален, огнен знак от зодиака. Той е най-енергичният от огнените знаци и обикновено взема инициативата пръв. Свързва се с действие, дързост, предизвикателство, авантюризъм, кураж, честност, благородство, откритост.

Управляващи планети и тяхното влияние: Марс

Духовна цел: Да разбере смисъла на безкористната любов.

Положителни черти: Водач, енергичен, помага на другите да постигнат мечтите си. Приема предизвикателства, вярва в доброто у другите. Поема рискове заради другите, защитава слабите и уязвимите. Животът на Овена е отворена книга. Би дал живота си за любимия. Продължава да действа, дори ако останалите са се предали.

Отрицателни черти: Трябва да се наложи. Прибързаност. Сляп е за собственото си въздействие върху останалите. Нетолерантност, ревност, егоизъм, импулсивност. Лоша преценка за човешкия характер. Не обича да му казват какво да прави.

Нещата, които носят щастие на Овена:

  • Цветове: червено, черно, бяло
  • Растение: тигров крем
  • Скъпоценни камъни: рубин, диамант
  • Метал: желязо
  • Таро карта: магьосникът
  • Животни: овен и агне
  • Щастливи числа: 1, 8, 9

Хармонични партньорства: Овен, Телец, Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей, Риби

Трудни партньорства: Рак, Везни, Козирог

Бурни партньорства: Дева, Скорпион

Хоби: Обичат физическата активност, която им позволява да покажат силата и възможностите си. С удоволствие участват в интелектуални игри, които им дават възможност да покажат превъзходните си умствени и тактически дарби.

Обичат да бъдат харесвани, най-хубавите вина, уникален регистрационен номер на колата си, пари за харчене, нови дрехи, червени рози. Привлекателни на вид храни, подаръци, избрани специално за тях и опаковани красиво, нови книги, диаманти.

Не обичат да бъдат пренебрегвани, физическите ограничения, да не е на първо място, да се чувстват гладни, всеки, който постига по-добри резултати от тях, да чака за каквото и да е, да се мотае след хранене, лека храна.