Както всяка една зодия, така и Телецът има своите добри и лоши качества. Ако ще си имате взимане-даване с представител на тази зодия, то ще е добре да знаете следните неща. 

1. Влюбват се лесно

Телците са хора, които държат изключително много на връзката си, но когато видят някой симпатичен човек от другия пол, могат да залитнат и да се влюбят. Разбира се, никой няма да разбере за това, а те ще го изживеят вътре в себе си. 

Снимка: iStock by Getty Images

2. Не прощават истински

Ако сте обидили с нещо Телеца и след това им се извините, те привидно ще приемат вашето извинение, но вътрешно няма да ви простят. Отношението им към вас повече няма да бъде същото.

3. Упорити са

Телците могат да бъдат много упорите и инатливи. Ако сте им дали съвет и те не са го приели, не им се сърдете, просто обичат да правят нещата по свой начин. Понякога инатът им може да ги разруши. Ако са казали, че няма да правят нещо, те наистина няма да го сторят само и единствено заради ината си. 

4. Телецът е изключително търпелив

Телците са известни със своето търпение, но като всяко друго нещо и то не е безгранично. Ако им лазите по нервите, ще се запознаете отблизо с тяхната агресия. Засегнете ли Телеца, той ще изсипе целия си гняв върху вас. Ако усетите, че нещо подобно идва към вас - бягайте.

5. Телецът се възстановява много бавно след раздяла

Малко са нещата, които могат да разстроят Телеца, но любовните неволи могат да го съсипят. Ще са им нужни месеци, за да преживеят някого, когото са обичали истински.

Снимка: iStock by Getty Images

6. Обичат лукса

Като земни знаци, те обичат да печелят много пари и ги привличат хубавите и скъпи неща. Обичат да си угаждат, като си купуват хубави дрехи и най-вече да хапват в скъпи ресторанти.

Снимка: iStock by Getty Images

7. Почти винаги играят на сигурно

Предприемането на рискове не е тяхната силната страна. Обичат да играят на сигурно. Стремежът им към сигурността може да доведе до прекалена скованост. Понякога дори е хубаво да поемате рискове. За Телците е много трудно да излязат от комфортната си зона. Трансформацията за всеки един от нас обаче е много важна, затова не е лошо да се предизвиквате от време на време. 

8. Поддават се на пороците си

Телците обичат всичко, което стимулира сетивата им. Това понякога води до прекаляване с някои от удоволствията, като например с храната. Независимо дали става въпрос обаче за храна или питиета, Телците понякога трудно се отказват от любимите си пороци.

Снимка: iStock by Getty Images

9. Готов е на всичко за хората, които обича

Телците много рядко правят компромиси, но когато става въпрос за техните близки хора са готови да направят и невъзможното.

10. Напълно искрени и честни са

Никога няма да чуете Телец да ви прави комплименти, ако вие наистина не ги заслужавате. Телецът е изключително откровен и ще ви каже всичко както си е. Те са прями, но в никакъв случай не трябва да им се сърдите за това им качество, а дори в последствие ще им бъдете благодарни за искреността им.

Снимка: iStock by Getty Images