Ако сте родени между 21 декември и 19 януари, вие сте Козирог. Управляван от Сатурн, вие приемате всичките си ангажименти сериозно и чрез упорита работа и отлични качества в работата си изграждате самочувствието си. Родените под този знак непрекъснато се настройват да поемат повече отговорности и се стремят да бъдат някой, на когото другите хора да гледат с уважение. 

Можете да бъдете твърде критични

Вие оказвате голям натиск върху себе си, за да успеете и да излезете на върха, но често може да се критикувате и за най-малките грешки. Може да побързате да посочите какво не е наред с нещо или някого или в крайна сметка може да се замислите как бихте могли да се справите по-добре.

Снимка: iStock by Getty Images

Много сте търпеливи

Знаете, че добрите неща идват с времето и имате способността да влагате дълги часове упорита работа, докато постигнете крайния резултат, който искате. Не се отказвате лесно, ако не виждате незабавен успех и обикновено имате дългосрочна стратегия за постигане на целите си. В момента, когато всички останали могат да напуснат нещо, вие продължавате да го поддържате.

Обичате да поемате нови предизвикателства

Обичате да надграждате уменията си и винаги се предизвиквате да се справяте по-добре, отколкото сте се справили в миналото. Ако някой каже, че не можете да направите нещо, това е просто мотивация за вас да работите още повече.

Снимка: iStock by Getty Images

Трудно ви е да се отпуснете

Седенето без да правите нищо през уикендите не ви е приятно и някак си винаги успявате да бъдете продуктивни през свободното си време. Можете да планирате внимателно дните си, оставяйки малко време в графика си, за да се отпуснете.

Емоционално резервирани сте 

Изглеждате като спокоен човек, но дълбоко в себе си имате срамежлива и чувствителна страна. Вероятно искате да изглеждате сериозен, така че другите хора да не ви възприемат като слаб или емоционален. Дори в стресови ситуации искате да изглеждате силните. Да споделяте чувствата си и да бъдете по-открити с хората може да е нещо, върху което трябва да работите.

Снимка: iStock by Getty Images

Вие сте родени лидери

От ранна възраст вие вероятно сте този, към когото всички търсят да се обърнат. В семейството си може да сте поели голяма отговорност, докато растете или може да сте този, който организира всички групови събития и излети с приятелите си. Имате силна вътрешна увереност, че другите хора обичат да са около вас.

Снимка: iStock by Getty Images

Имате високи стандарти

В любовта и връзките не се задоволявате с никого и сте готови да чакате дълго време, докато се появи правилният човек. Може да имате списък с черти, които търсите в потенциалния партньор и искате да сте сигурни, че другият отговаря на тях. В допълнение, вие не се примирявате с неуважителното поведение на вашите романтични партньори.

Женени сте за работата си

Поставяте кариерата си на първо място и искате да бъдете признати за вашата упорита работа и усилия. Дългите нощи, прекарани в офиса или работа от вкъщи, не са проблем за вас и с готовност приемате увеличените отговорности. Може да надхвърлите това, което се очаква от вас във вашата работа и искате да сте сигурни, че сте най-добър в каквато и област да работите.

Снимка: iStock by Getty Images