Много хора мечтаят да забогатеят благодарение на печалби, наследство или упорит труд, докато на други им е писано да се родят под щастлива звезда. Кои зодии са най-успешни, когато става въпрос за пари?

Дева

Коя е най-богатата зодия? Най-богатият и най-успешният в кариерно и финансово отношение се счита зодия Дева, знакът на земния елемент, въплъщение на прагматизма, аскетизма и скромността. Тя не пилее, не се разхвърля, не харчи пари за удоволствия, а ги управлява разумно. Смята се, че Девите най-често стават милионери, тъй като не са склонни към необмислени действия, усещат интуитивно ситуацията и не поемат ненужни рискове. Най-успешните милионери, които са зодия Дева, са инвеститорът Уорън Бъфет и Джак Ма, основател на "Alibaba Group".

Скорпион

Те са умни, хитри, чаровни и убедителни, така че знаят как красиво да продават своя продукт и лична марка. Скорпионите обичат парите, комфорта и лукса. Ако си поставят задачата да станат богати, никой и нищо няма да ги спре да направят това. Пример за Скорпион с милиони капитал са бившият акционер на "Microsoft" Бил Гейтс и предприемачът Роман Абрамович.

Козирог

Всички представители на елемента Земя умеят да печелят и да трупат. Козирогът, най-мощният знак на зодиака, не прави изключение. Основателят на "Amazon" Джеф Безос е известен богат Козирог. Правеше грешки, но неговата интелигентност, уважение към парите и постоянството не му позволиха да фалира. Козирозите винаги търсят начини да забогатеят, харчат пари за усвояване на нови умения, но не раздават парите си и не купуват глупости.

Овен

Безстрашни и необуздани, Овните не се страхуват да поемат рискове. Конкуренцията тласка Овена към финансов успех. Активни и целенасочени, като цар Мидас, те превръщат всичко в пари. Те умело формират екип, принуждавайки другите да работят за него не чрез натиск, а чрез щедрост и доброта. Сред известните милионери от зодия Овен са бившият изпълнителен директор на "Microsoft" Стив Балмър и испанският предприемач Амансио Ортега.

Рак

По отношение на парите те показват упоритост, потайност и постоянство. Раците знаят как да правят пари дори там, където другите се провалят. Те приемат тежко личните провали, затова са внимателни и пресмятат всичко. Те прибират печалбата у дома и рядко я споделят с някой друг освен със семейството си. Трупат пари, умножават ги и успяват да не загубят нито цент. Тревожат се за бъдещето, страхуват се от бедността, планират бюджет и рядко си позволяват твърде много. Известен успешен Рак е собственикът на "SpaceX" Илон Мъск.

Лъв

Кралските Лъвове обичат да се показват, затова обичат парите и лукса. Красиви дрехи, аксесоари, парфюми, коли и апартамент, пълен с изкуство - това е нещо, без което представителят на елемента Огън не може да си представи своето съществуване. Ситият живот не го покварява, а го подтиква към успех. Лъвът се движи в елитни кръгове, създавайки необходимите контакти. Лари Елисън, съосновател на "Oracle Corporation", е типичен богат Лъв.

Телец

Един от най-младите милионери Марк Зукърбърг е зодия Телец. Всеки представител на този знак не парадира с богатство, но го използва с удоволствие. Телецът се нуждае от приличен капитал, натрупан с години упорит труд, за личен комфорт. Те са доста амбициозни и обичат възхищението и похвалите.

Близнаци

Когато Близнаците имат на разположение голяма сума пари, те веднага я харчат. Трудно създават спестявания, защото се стремят да живеят тук и сега, а не да отлагат щастието за по-късно. Те са любимците на съдбата, което им позволява да спечелят джакпота в лотарията, да измислят нов продукт или да инвестират в акции с растящи цени. Пример за успеха на този знак е Джим Уолтън, наследник на империята "Walmart".

Везни

Известен богаташ от зодия Везни е модният дизайнер Ралф Лорън, който произхожда от бедно семейство на еврейски емигранти. Като всички представители на знака Ралф мечтаел за охолен живот, а за да го постигне, първо трябвало да спести, а след това да работи дълго време, за да разкрие творческия си потенциал. Везните често избират творчески професии, защото имат изострено чувство за красота. Тези креативни хора се нуждаят от надежден партньор, който да ги подкрепя и напътства във финансовата сфера.

Риби

Рибите далеч не са богати. За тях духовният компонент на живота е по-важен. Дори Вселената да поднесе подарък под формата на шанс да направят големи пари, те се колебаят да направят избор или просто не виждат възможностите. Получавайки достъп до семейните финанси, Рибите често ги пропиляват. След това дълго се укоряват, но повтарят същите грешки отново. Изключение ще бъдат тези, които влизат в успешно бизнес партньорство, като Бернар Арно, който е тясно свързан с групата компании "Louis Vuitton Moët Hennessy".

Водолей

Сред малкото богати Водолеи са телевизионната водеща Опра Уинфри и бизнесменът Майкъл Блумбърг, спечелили богатството си с харизмата и силата на думите. Въздушният знак е далеч от мисълта за богатство. Той се интересува повече от универсалната справедливост, невероятните открития, приключенията и новите запознанства. Водолеят може да похарчи цяло състояние за себе си и приятелите си. За него е по-лесно да сключи брак по сметка, отколкото сам да печели пари.

Стрелец

Съдбата е благосклонна към огнения знак Стрелец, но той е неорганизиран и небрежен, обича да бъде център на внимание и да получава силни емоции. Именно там отиват и парите на този представител на зодиака. Сред най-богатите хора в света няма Стрелци. Но сред тях има успешни актьори, режисьори, политици и музиканти като Брад Пит, Стивън Спилбърг, Били Айлиш и Уинстън Чърчил.