Отшелниците идват във всякакви форми, въпреки че някои рождени карти показват, че определени хора имат по-голяма нужда да се усамотяват и да си взимат по-чести почивки от лудата тълпа навън.

Телец

Телците имат репутацията на упорити и мързеливи, но всъщност те притежават ясно разбиране за усилието и очакванията. За тях няма примамка без печалба, затова и предпочитат гарантираните печалби от собствените си пасища, готвене и компания пред почти всичко, навсякъде и от когото и да било.

Актрисата Меган Фокс признава (в една от най-вълнуващите изповеди за Телец на всички времена): "Мразя да излизам и да съм сред тълпи или да съм в клубове. Не мога да се справя с това и не го харесвам, никога не съм го харесвала. Това не е моето нещо, не е част от моята персона. Аз съм Телец, ние сме скучни."

Тези думи важат с пълна сила и за иконата Шер, която, въпреки че създава музика, лесно ще предпочете дивана пред дискотеката: "Имам друга личност, която иска да седи и да мълчи, гледайки стари филми. Аз съм истински интроверт."

Друг интроверт, роден под този зодиакален знак, е наградената писателка Харпър Лий, автор на основополагащата класика "Да убиеш присмехулник". Тя ненавижда интервюта, срамежлива е по природа, затова и прекарва голяма част от живота си, избягвайки светлината на прожекторите и широката публика, движейки се тихо между апартамента си в Ню Йорк и дома си в Алабама, който споделя с по-голямата си сестра.

Снимка: Getty Images

Рак

Ярък представител на зодия Рак е звездата Селена Гомес, която открито признава: "Обичам да спя. Обичам да релаксирам. Обичам да съм вкъщи и да не излизам."

Актрисата Кристен Бел също предпочита домашния уют, гарниран с купища бонбони и захарен памук и организирани вечери за игри. Пресният татко Пост Малоун, признава, че е радостен от размяната на късните вечери с преживявания у дома. "Наистина обичам да излизам с бебето си, да играя видео игри в гаража си, да работя по проекти. Това е, което обичам да правя."

Певицата Тейлър Суифт, чиято Луна е в Рак, също обича да си стои вкъщи с любимата си котка, заради което близкият й приятел Ед Шийрън хумористично я описва като "нещо като жена на средна възраст, хваната в капан на 24-годишно тяло." Тейлър обича да се мотае с котката си и да шие.

Снимка: Getty Images

Дева

Дева е променлив земен знак, който гледа на тялото като на храм и на времето като на валута. Като такива, много от тях са склонни да бъдат изключително внимателни за това как се отнасят към първото и как харчат второто. В Таро Девата е представена от картата Отшелник, символ на уединение и уединение.

По същество този зодиакален знак е склонен към постоянно социално дистанциране и самота. Грета Гарбо доказва смисъла и стремежа към уединение, след като се оттегля от киното (ако не и от разпуснатия си сексуален живот) на 36-годишна възраст. Продължава живота си като богата отшелница в апартамента си в Ню Йорк, като избягва интервюта и молбите за автографи.

Майкъл Джексън е изключителен пример за търсещата уединение Дева. Вследствие на поредица от обвинения в сексуално насилие, отправени срещу него, Краля на попа прекарва последните години от живота си в екстравагантно изгнание.

Зендая, която прекара своя 21-ви рожден ден трезва и вкъщи, също не обича социалната шумотевица, въпреки крехката си възраст. "Мисля, че винаги съм била баба... Не обичам да излизам. Наслаждавам се на компанията на моя телевизор и на себе си. И знаете ли какво? Много ми харесва." Същото важи и за любимката Блейк Лайвли, която признава: "Обичам толкова много личния си живот. Отнема много на някой да ме накара да искам да изляза от вкъщи."